Merre billen el a Mavs-Clippers és a Jazz-Nuggets?

A Raptors és a Celtics már a 3-0-ért lép pályára - 19:30-kor kezdődik a játéknap, mutatjuk a tudnivalókat.

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 19:30

A simán alakuló első meccs után a másodikon szinte végig vezetett a Brooklyn, de a Toronto még válaszolni tudott a negyedik negyedben, ezzel 2-0-ra meglépett - ráadásul a Netsnél Joe Harris most nem játszhat, úgyhogy tovább rövidül a rotáció. Emiatt most is abszolút favorit a Raptors és a papírforma azt diktálja, hogy az este végén itt 3-0 lesz az állás - kíváncsian várhatjuk azért azt, hogy a Brooklyn megint tud-e olyan jól védekezni, mint a legutóbbi meccs nagy részében, illetve hogy Nick Nurse ismét az alacsony szerkezethez nyúl-e segítségként, ha Gasolék megint nem találják a ritmust magas poszton. Egyébként a keretekben Harrist leszámítva elvileg nincs változás.

A párharc állása: 2-0 a Raptors javára.

Utah Jazz - Denver Nuggets 22:00

Ez érdekesebb, az első meccset hosszabbításban megnyerte a Denver, a másodikon viszont remek játékkal kerekedett ellenfele fölé a Jazz, így kiegyenlítette a párharcot, most pedig jöhet némi plusz is Mitchellék részéről, ugyanis Mike Conley visszatért és ő is megkezdheti a rájátszást. Taktikailag egyébként is inkább a Nuggetsnek kellene lépnie, mert eddig nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogy szerették volna, védekezésben nem találtak igazán fogást Mitchellen (vagy amikor igen, akkor megdobatta az üresen hagyott társakat) és legutóbb támadásban is gyengék voltak - Murray javulására mindenképpen szükségük lesz, de Millsap, illetve a többi kiegészítő részéről is aktívabb játék kell. Gary Harris javul, de elvileg most még mindig nem játszhat, úgyhogy továbbra is főleg Craig foghatja majd Mitchellt, meglátjuk, hogy sikerül-e előrelépniük - nyilván a Utah is messze volt a tökéletestől, de ha jól száll be Conley, akkor ők azért javulhatnak és a legutóbbi mérkőzésen is inkább az ő akaratuk érvényesült.

A párharc állása: 1-1.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 00:30

Ez a másik olyan párharc, ahol a papírforma szerint a játéknap végére már csak egy győzelem fog hiányozni a lezáráshoz, ugyanis a második meccset olyan simán nyerte a Boston Gordon Hayward nélkül is, a Philly pedig annyira tanácstalannak tűnt, hogy óriási fordulat kéne a 2-1-hez. Joel Embiidnek négy negyeden keresztül kell dominálni, be kell dobálni a triplákat, de közben kezdeni kéne valamit főleg Tatum ellen is, mert ő eddig azt csinált, amit csak akart - ha ez így marad, akkor pokoli nehéz dolga lesz a Sixersnek. Kérdés persze az is, hogy mentálisan milyen állapotban vannak a felek, hogy Embiidék hisznek-e még ebben a párharcban, vagy abban, hogy Brett Brown szavai a győzelem felé terelik őket - elöl-hátul sokkal jobban kell kinézniük, mint eddig, különben akár már hétfőn pakolhatnak haza.

A párharc állása: 2-0 a Celtics javára.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 03:00

Itt is úgy áll 1-1-re a párharc, mint a Nuggets-Jazz, hogy az első meccs vesztese közel állt a sikerhez már akkor is, a másodikon pedig egyértelműen jobban játszott és győzött, úgyhogy annak kell válaszolni, aki győzelemmel kezdte a szériát. Ez jelen esetben a Clippers, amely legutóbb a kiegészítőitől is gyenge meccset kapott és még Paul George is betlizett egy csúnyábbat, ezen felül pedig eddig kettőből egyszer sem tudta levédekezni Luka Doncicot és a Dallas játékát, úgyhogy bőven lenne min javítani. A Mavsnél nagy csodák nincsenek, ha Doncic továbbra is így oktat és ilyen könnyen alakít ki helyzeteket, akkor nem lehetnek rosszak, nyilván kell hozzá Porzingis is, illetve legutóbb extrát hozott a Curry-Burke páros, de az alap akkor is az, hogy ha Doncic tud alkotni, akkor meg fogja találni a megoldásokat. Nyilván kérdés, hogy mi lesz egy esetleges szoros végjátékban, mert ott a szlovén sem volt jó eddig, míg a LAC keretében azért több clutch játékos is van, de eddig semmilyen szinten nem tudott dominálni a Los Angeles és ha nem javul a legutóbbihoz képest, akkor a szoros végjáték sem biztos, hogy összejön. Beverley egyébként a hírek szerint most sem játszhat, míg a túloldalon Porzingisnek fáj a sarka, de elvileg ott lesz a pályán.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus