Miamiban és Los Angelesben kezdődik a playin

Hajnalban Heat-Hawks és Lakers-Timberwolves a playoffba jutásért: nézzük, hogy mit kell tudni a meccsek előtt.

A párharcok győztesei hetedik kiemeltként bejutnak a playoffba, a vesztesek pedig a 9-10. helyezettek holnapi csatáinak győzteseivel csapnak majd össze a 8. kiemelésért.

 

Miami Heat - Atlanta Hawks 01:30

A keleti hetedik és nyolcadik között nagyobb volt a különbség az alapszakaszban, mint a nyugati hetedik és nyolcadik esetében, a Heat azért végig a közvetlen playoff-szereplésért volt partiban, míg az Atlanta inkább a playinbe jutásért csatázott. Végül három mérkőzéssel zárt jobb mérleggel a Miami, de ezen a találkozón ez persze alapvetően nem számít, ahogy az sem, hogy az alapszakaszban 3-1-re nyerte az egymás elleni párharcot a floridai alakulat - de kiindulási alapnak azért több a semminél, főleg hogy egy hónapja kétszer is összecsaptak a felek egymás után, és mindkétszer Erik Spoelstra csapata nyert. A papírforma azért most is inkább hazai sikert jósol: egyrészt a pályaelőny is segít, másrészt az utóbbi hetekben feljavult a Heat triplázása, ami kicsit kiegyenesítette a problémás támadójátékot, harmadrészt top10-es védekező csapat a Miami, míg a Hawks a liga alsó szegmensébe tartozik ezen a területen. A vendégeket igazán az edzőváltás sem rázta fel, nem tudtak kiszakadni a korábbi ritmusból, a Miami pedig éles helyzetben többször is azt mutatta meg, hogy az utóbbi években látott tudás nyomokban most is fellelhető - a playoffban eddig is nagyon veszélyes volt a gárda, és most is az az erőssége, hogy ilyen helyzetekben érzi igazán jól magát. Persze egy meccsen bármi történhet, Trae Young ellen ugyan általában jól védekeznek Jimmy Butlerék, de most éppen kifoghat egy extra napot, a Heatnél jöhet egy rossz dobóforma, egy este bármi elképzelhető - ezzel együtt előzetesen a Miami az esélyesebb. Ami a sérülteket illeti, a hazaiaknál Lowry játéka kérdéses, míg a Hawksnál több kezdő is küzd ezzel-azzal, de állítólag ott lesznek a pályán. 

 

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 04:00

A Lakers nagyon nagy hajrával ért oda a hetedik helyre Nyugaton és került 50% fölé, feljavult a védekezése, és támadásban is nagyjából megtalálták a helyüket a fontosabb láncszemek, most pedig állítólag 100%-os kerettel várhatják ezt a meccset - illetve legalábbis elvileg mindenki ott lesz majd a pályán. A Wolvesnak volt esélye többre is a nyolcadik helynél, de az alapszakasz hajrája nem sikerült igazán jól, a legutóbbi meccs pedig konkrétan katasztrófával ért véget: McDaniels magának okozott sérülést, és most nem játszhat, míg Gobert sajtóinformációk szerint egymeccses eltiltást kapott a botrányos viselkedése miatt, így rá sem számíthatnak. Ezt tetézi, hogy Towns játéka is kérdéses egy kisebb sérülés miatt, úgyhogy finoman szólva sincsenek most ideális állapotban annak ellenére, hogy az utolsó három meccsüket nyerték. A Lakers 16-7-et hozott az All-Star után, és most nagyjából minden a helyén van a csapatnál mentálisan, illetve fizikálisan is, másfél hete Anthony Davis extrájával a Minnesotát is legyűrték, úgyhogy jelenleg ők az esélyesebbek - ha nyernek, akkor a Memphisre készülhetnek a playoff első körében.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus