Miamiban és Phoenixben is folytatódik a párharc

A Heatnek és a Sunsnak is sorozatban két vereség után kell válaszolnia hazai pályán. 

 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

Amikor legutóbb Miamiban jártak a felek, akkor ez egy sima párharcnak tűnt, 2-0-ra vezetett a Heat, azóta azonban nagyot fordult a világ: Joel Embiid visszatért, a Sixers előbb a védekezését, majd legutóbb a támadójátékát is összerakta és mindkét hazai meccsét megnyerve 2-2-nél kiegyenlített. Most a Heatnek kell válaszolnia, elsősorban támadásban kellene megtalálni a triplákat, először kialakítani a megszokott helyzeteket, majd utána bedobálni őket, kíváncsian várjuk, hogy Erik Spoelstra tud-e valamit változtatni, javítani ezen.

Rossz hír viszont a Miami számára, hogy Kyle Lowry ugyan játszott az előző két meccsen, de jól láthatóan köze sem volt az egészséges állapothoz, az előző találkozó végén pedig ismét meghúzta a combhajlítóját, a csapat pedig bejelentette, hogy megint nem játszhat. Jimmy Butler egyéni extrájával együtt él a Philly, mindenképp kellene még egy playmaker és főleg a jó kinti dobóteljesítmény a Miami válaszához, meglátjuk, hogy a hazai pálya segít-e ezen a floridaiaknak.

A Sixersnek nagy gondja most nincs, Embiid jól játszik, James Harden legutóbb remekelt, ha ezek megmaradnak, a védekezésük pedig szintén tartja az eddigi sémát és agresszivitást, akkor ők vannak felül, a kérdés az, hogy idegenben is képesek-e erre. A vendégeknél nincsenek sérültek, minden tekintetben jó állapotban várhatják a derbit, míg a Miami oldalán Lowry mellett Dewayne Dedmon sem egészséges, ő legutóbb nem is tudott játszani és most is kérdéses az állapota. 

A párharc állása: 2-2.

 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:00

Itt is nagyon hasonló a helyzet az előző párharchoz: úgy mentek el Phoenixből a felek, hogy a Suns foghatatlan volt és két szenzációs teljesítmény után simán vezetett. Dallasban viszont fordult a kocka, a Mavs azon a két meccsen kategóriákkal jobban védekezett, a kiegészítők jól dobták a hármasokat, Jalen Brunson is feljavult, míg Chris Paul mindkétszer alulteljesített, így 2-2-vel térhetnek vissza a csapatok úgy, hogy most a Mavs lehet magabiztosabb.

Itt annyi a különbség a Heat-Sixershez képest, hogy a hazai csapat több mindenben bízhat: egyrészt Paul feljavulásában, másrészt abban, hogy otthon pontosabban fognak támadni megint, harmadrészt pedig abban, hogy a Mavs shooterei kifognak egy rosszabb napot. Ezen nyilván segíthet is Monty Williams, mert legutóbb azért úgy kaptak 20 hármast, hogy elég sok üres helyzetet adtak fel a bemelegedő dobóknak, ez nem fog beleférni, de ha Paul összeszedi magát (főleg a legutóbb a családját ért inzultus után) és a periméteren kicsit felkeményednek Maxi Kleberéken, akkor minden további nélkül nyerhetnek. 

Az emíltett dolgok nyilván kérdésesek és most a Dallas az a csapat, amelynek nem kell megoldandó problémákkal foglalkoznia, inkább csak csiszolnia azt, ami működött az elmúlt két találkozón, így itt is kifejezetten éles, szoros küzdelemre van kilátás.

Egy dolgot viszont rögzítsünk mindkét szériával kapcsolatban: a tét óriási, hiszen a 2-2-re álló playoff-párharcokból az NBA történetében iszonyatosan nagy százalékban az a csapat jutott tovább, amely valahogy behúzta az ötödik találkozót.

A párharc állása: 2-2.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus