Miami-Denver és Mavs-GSW rangadók jönnek hajnalban

Kilenc mérkőzés szerepel a hajnali programban, mutatjuk a menetrendet.

Detroit Pistons - Toronto Raptors 00:00

A Detroit kettőt nyert az előző három meccséből, a Toronto viszont kissé szétcsúszott és négyből négyet bukott, ráadásul mindegyiken kapott legalább 120 pontot - most is az lesz a kérdés, hogy ezen tudnak-e változtatni a kanadaiak, mert annyira "nullás" védekezéssel a Pistons is megviccelheti őket. December 31-én ez egyébként meg is történt, a Detroit ebben a csarnokban szoros meccsen, 129 dobott ponttal felülmúlta a Raptorst, úgyhogy lenne is min javítania a vendégcsapatnak, meglátjuk, hogy ez sikerül-e. A gyenge forma viszont persze nem véletlen, a fél keret sérült és most sem lesz ott a parketten Barrett, Barnes, Boucher és Pöltl sem, de Quickley és Trent Jr. játéka is kérdéses - itt az esély a Pistons előtt...

 

Orlando Magic - Brooklyn Nets 00:00

A korábbi jó forma után az előző két mérkőzését elveszítette az Orlando, mindkétszer a támadójáték állt meg nagyon, kérdés, hogy most otthon, a bőven verhető Nets ellen ez mennyire változik meg. A Brooklyn az idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezik, eddig 1-2-re áll, két vereség után legutóbb váratlan győzelmet aratott Clevelandben, úgyhogy leírni azért nem lehet. Összességében a Magic egyértelműen előrébb tart, jobb csapat, többre képes, a hazai pálya is segíti, és a legutóbbi meccse óta több napot pihenhetett, az általában jót szokott eredményezni, de idén már kétszer is kikapott a Netstől, úgyhogy nem dőlhet hátra. Új vagy fontos sérült nem lesz.

 

Indiana Pacers -  Chicago Bulls 00:30

A Pacers az OKC elleni bravúrgyőzelemből érkezik, viszont emiatt back-to-back lép pályára, és a Chicago nem ígérkezik könnyű feladatnak: jó csapatokat is megvertek mostanában DeRozanék idegenben is, bár az előző két mérkőzésüket pont elbukták a Clippers, majd otthon a Mavs ellen. Ezzel együtt kőkemény csatára van kilátás, mert bár az Indy támadásban mindig jó, de a b2b ezen tompíthat, a védekezés pedig finoman szólva is ingadozó, és a két vereség előtt a chicagói támadógépezet is eredményes tudott lenni, szóval könnyen lehet ebből egy sokpontos, látványos összecsapás. Új sérültek nincsenek, a mostanában látott rotációk feszülnek egymásnak - a Bulls pihentebb, de a Pacers összességében mégis esélyesebbnek számít.

 

Miami Heat - Denver Nuggets 00:30

A tavalyi döntő visszavágója ma azért kevésbé számít kiemelt rangadónak, méghozzá a Heat miatt: a keleti középmezőnyben csatázó floridaiak éppen most csúsztak szét kicsit ismét, az előző három találkozójukat elbukták, legutóbb a Washington ellen egy kínos hazai betli is becsúszott. A Denver viszont jó passzban van, az előző három mérkőzését behúzta, nemrég a Boston elleni csúcsrangadót is meg tudta nyerni, úgyhogy idegenbe is magabiztosan utazhat - egyébként nemrég találkoztak egymással a felek, szűk két hete szoros meccsen nyert otthon a Nuggets, de a Heat azóta csak lefelé haladt, nem jó irányba. Ebben benne van az is, hogy Herro és Love sérült, és rájuk most sem számíthatnak, de állítólag Butler sem 100%-os, és az ő pályára lépése is kérdéses - a vendégeknél nincs fontos hiányzó. 

 

Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 01:00

Tét nélküli alsóházi derbi, igazából lényegtelen, hogy mi történik itt, a cserék fejlesztéséről szól ez az év Memphisben, és a Hornets sem tart még ott, hogy a fiatalok építgetésén túl bármiről is beszélhessen. A Grizzlies némi meglepetésre hármat is megnyert az utóbbi öt mérkőzéséből, legutóbb a Washington ellen nyert, de most emiatt back-to-back érkezik, míg a Charlotte egy detroiti vereség után lép pályára. Nem ez lesz a nap legjobb összecsapása, túl magas színvonalra ne számítsunk itt. 

 

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 01:00

Ellentétes utat járnak be a csapatok, hiszen a New Orleans az előző négy mérkőzését megnyerte, és most már nemcsak a középmezőnyt vezeti Nyugaton, de konkrétan a negyedik Clippersre is "rágyorsíthat" egy mostani győzelemmel, míg a Mitchell mellett Mobley-t is elveszítő Cavs négyből harmadszor kapott ki, és mostanában ugyan sikerült megnyerni két rangadót, de azokat is csak "épphogy", vagy nagy felzárkózással. A vendégeknél Mobley és Max Strus most sem játszhat, viszont Mitchell állapota kérdéses, az ő visszatérése elvileg nincs kizárva - míg a New Orleansnál elvileg nincs fontos hiányzó. Mindkét oldal számára van tét, de talán a Cavsnek fér bele jobban egy vereség, főleg idegenben - viszont ez mostanában jó párszor előfordult, ideje lenne változtatni rajta...

 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 01:30

A Golden State-nél Steph Curryről jó hírek érkeztek, de ezen a mérkőzésen még nem léphet pályára, így az esélyes természetesen a Mavs, amely az előző három mérkőzését behúzta, támadásban kifejezetten jó formában van, Luka Doncic brillírozik, és a Gafford-Lively magaspáros is nagyon látványos dolgokra képes - most működik a gépezet, de azért hosszú ideig ezt még nem láttuk, meglátjuk, hogy marad-e a lendület. A Warriors Curry nélkül nyilván takaréklángon ég támadásban, és mostanában hátul is voltak gondok, legutóbb ugyan Chris Paul egyik legjobb GSW-meccsével sikerült megverni a Spurst, de jelenleg azért a matchup, a forma és az egészség is a Dallas mellett szól. 

 

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 03:00

Mostanában kicsit stabilabbá vált az Atlanta, hármat nyert zsinórban, majd ugyan a New Orleanstól kikapott, de ott sem omlott össze, úgyhogy Portlandbe esélyesként utazhat - még úgy is, hogy Trae Young továbbra sincs, hiszen nélküle is működött mostanában a rendszer. A Blazersnek sok sikerélménye nem volt az elmúlt időszakban, a Raptors elleni hosszabbításos sikert leszámítva nem tudott nyerni mostanában, Deandre Ayton villanásainak lehet örülni, egyébként rengeteg a sérült, és nem nagyon tud ez a csapat egy teljes meccset összerakni. A Hawks a playin-helyeken küszködik, a Blazersnek nincs már tét - tehát az Atlantának fontos lenne nem hibázni...

 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 03:00

Ez nyugati rangadó lesz, ahova a Sacramento back-to-back érkezik: a vendéglátó 35 ponttal szedte szét a Milwaukee-t előző este, ezt követően szeretne erre ráduplázni. A Lakers több napot pihenhetett a Minnesota elleni győzelme óta, úgyhogy vendégként, de frissebbként léphet most pályára, ráadásul alig hat napja kapott ki a Kingstől hazai pályán 130-120-ra, azért is szeretne visszavágni. Domantas Sabonis és Anthony Davis csatája ezúttal is izgalmas lehet, és ha kicsit tompább lesz a Sacto, akkor bármi lehet ebből a meccsből - ha a Bucks elleni védekezést hozzák Foxék, akkor otthon azért inkább nekik áll a zászló, de nincsenek nagy különbségek a felek között, szoros összecsapásra számíthatunk. A Kingsnél egyébként Keegan Murray játéka kérdéses.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus