Miami-Indiana rangadó Keleten, idegenben javíthat a Bucks

Este tízkor egy Boston-Clevelanddel indul a játéknap, nézzük, hogy mit várhatunk a mérkőzésektől.

 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 22:00

Ez természetesen kötelező mérkőzés a jó formában lévő Boston számára, a hazaiak a liga egyik legjobb csapatának számítanak továbbra is, 21-7-tel keleti másodikak, nyertek sorozatban négy meccset, otthon pedig 12-1-re állnak, úgyhogy gyakorlatilag minden mellettük szól. A Cleveland a saját maga javuló formájában bízhat valamelyest, a gárda ugyanis másfél év után először tudott egymás után három mérkőzést is megnyerni, de mindháromra otthon került sor és bár az előző kettőn remekül támadtak Darius Garlandék, de a Celticsnél természetesen jóval gyengébb ellenfelekkel szemben. A vendégek fiataljai képesek lehetnek meglepetést okozni, Jordan Clarkson távozásával még nagyobb szerepet kaphatnak, de a Boston teljesen más szinten áll még úgy is, hogy Marcus Smart játéka továbbra is erősen kérdéses.

Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 01:00

A Thunder back-to-backet játszik a Memphis elleni hazai vereség után, úgyhogy nincs egyszerű helyzetben, de a meccs előtt azért csak nyert zsinórban négyet, míg a Hornets ugyan sokkal pihentebb (utoljára 22-én játszott meccset), de egymás után három vereséget követően igyekszik rendezni a sorait. Meglátjuk, hogy Grahaméknél ez mennyire sikerült a szünet alatt, előtte valóban kicsit megtorpantak játékban is, viszont plusz lehet náluk, hogy öt kihagyott meccs után most elvileg visszatérhet PJ Washington, vele bővülhet az eszköztár. Kulcs lehet, hogy az OKC perimétervédekezése hogyan fog működni, Paul és Gilgeous-Alexander feladhatja a leckét a Graham-Rozier párosnak és ha őket sikerül lassítani, akkor még idegenben, fáradtabban is jó esélyei lehetnek a Thundernek - ha viszont ezt nem tudják megoldani, akkor könnyen szétdobhatja őket a Charlotte.

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers legutóbb valószínűleg idei legjobb teljesítményét nyújtotta a Bucks ellen, ezzel azt megmutatta, hogy milyen magasan van a plafonja, azt viszont szintén sokszor láttuk már, hogy a padló is elég alacsonyan tud lenni - főleg idegenben, ahol eddig csak 7-8-at hozott a gárda. A játékerőket tekintve nem kérdés, hogy egyértelmű esélyes a Philly, de az eddigi tapasztalatok nem azt mutatják, hogy az ilyen jellegű meccseket stabilan hozni tudja, Brett Brown vezetőedző legutóbb ki is mondta, hogy ez a csapat a playoffot várja, ez a Magic viszont annál jobb, hogy takaréklángon égve is "csak úgy" meg lehessen verni. A hazaiak legutóbb három idegenbeli vereség után legyőzték a Chicagót, otthon 9-6-ra állnak, összességében harcosan és jól védekeznek, ráadásul idén ebben a csarnokban már egyszer megverték a Sixerst 15 ponttal, tudják, hogy hogyan lehet megfogni Embiidéket - emellett utoljára karácsony előestéjén játszottak, úgyhogy bőven volt idejük pihenni is. Ha a Sixers nem pörög fel rendesen, akkor bizony most is megéghet, sok lábon áll(hat) ez az Orlando és otthon különösen veszélyes - a sérültekkel nem kell számolni, fontosabb hiányzó csak a vendégeknél lesz Matisse Thybulle személyében. 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 01:30

Muszáj javítania a Bucksnak, a karácsonykor kapott hatalmas pofon után Atlantában nem hibázhat a társaság, meggyőző játékkal kellene győznie ahhoz, hogy valamelyest feledtesse azt a találkozót. A hazaiaknál visszatért már John Collins, de egyelőre vele sem jutottak előrébb, meglátjuk, hogy lassan rátalálnak-e a védekezésükre is így, hogy kiegészült a keretük, mindenesetre akármi is történik, a Milwaukee egyértelmű esélyes - philadelphiai vereség ide vagy oda, csak ők a ligaelsők, akik ráadásul idegenben messze a legjobbak Keleten. Azért az a meccs hagyhatott bennük nyomot, kérdés, hogy hogyan reagálnak rá, az Atlantában a tűzerő megvan ahhoz, hogy egy lagymatag ellenféllel szemben büntetni tudjon, de reálisan nézve hacsak nem esik tényleg össze a Bucks, akkor nem lehet kérdés - Eric Bledsoe továbbra sincs, Giannis Antetokounmpo viszont a hírek szerint játszani fog. 

Miami Heat - Indiana Pacers 02:00

Ez lesz a játéknap legnagyobb rangadója, hiszen két jó keleti csapat feszül egymásnak úgy, hogy a tabellán csak másfél meccs köztük a különbség a Heat javára. A floridaiak azért eddig valamivel meggyőzőbbek voltak, ráadásul a 13-1-es hazai mérlegük ligaelső, úgyhogy erre mindenképpen alapozhatnak, de az Indy is kiváló formában van most már hosszú hetek óta, most éppen hétből hat meccset nyert meg. Szoros találkozónak ígérkezik, mindkét együttes a csapatjátékban, a sok mozgásban, a kiegyensúlyozott statlapban hisz, a győztes az lehet, aki jobban érvényesíteni tudja, vagy pontosabban végre tudja hajtani a saját játékát - mindkét fél jól védekezik és eredményesen támad, nincs köztük nagy különbség. Érdekes lehet majd, hogy Bam Adebayóék mihez kezdenek magas poszton Myles Turnerrel és Domantas Sabonisszal, valamint hogy mennyire fognak ülni a hazai triplák, amelyekkel több meccset is eldöntöttek már a javukra - illetve nyilván kiemelendő a Butler-Brogdon párharc, hiszen jelen állás szerint a vendégek vezére pályára léphet ezen a találkozón. 

Golden State Warriors - Phoenix Suns 04:30

Érdekes meccs lehet, papíron a Sunsnak nyernie kellene a meccset, de az utóbbi időben egyértelmű, hogy a Warriors van jobb formában, karácsonykor a Houstont is meglepte Steve Kerr csapata és idei legjobb időszakát éli azzal, hogy sorozatban három (!) mérkőzést megnyert. A Phoenix ezzel szemben zsinórban hét vereség után próbál javítani, viszont bár az aktuális forma és a hazai pálya a GSW mellett szól, azért a játékerő még mindig a Suns oldalán áll, a Rubio-Booker páros Oubre, vagy Baynes segítségével elég lehet(ne) a vendégek sikeréhez. Valami azonban egyértelműen nem működik náluk mostanában, a szoros meccseken szerencséjük sincs, meglátjuk, hogy most tudnak-e fordítani a tendencián úgy, hogy Deandre Aytonra ezúttal sem számíthatnak. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus