Milwaukee-ba látogat a Boston, a Brooklynt fogadja a Jazz

Tizenegy találkozót rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 00:00

Az Indiana két győzelem után nagy verést kapott Milwaukee-ban, míg a Detroit szintén két győzelem után kapott ki legutóbb, őket a Chicago múlta felül. Alapvetően az Indy nyilván sokkal jobb csapat és a playoffért küzd, úgyhogy otthon nyernie kellene az ilyen találkozókat, Caris LeVert visszatérése óta pedig valamit javult is a gárda, igaz, Brogdon és Turner megsérült, az ő játékuk most is erősen kérdéses. A Pistonsnak vannak remek meccsei, amikor összeáll a gépezet, de összességében támadásban nem az igazi, nincs benne annyi pont, mint a Pacersben - ha Brogdonék visszatérnek, akkor nyilván a hazaiak a favoritok, ha nem, akkor izgalmasabb lehet a meccs. 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 00:30

A Milwaukee továbbra is "pusztít", legutóbb Giannis Antetokounmpo nélkül gálázott, így most is esélyesnek számít függetlenül attól, hogy a görög visszatér-e - jelenleg kérdéses a játéka, ahogy Bryn Forbesnak is, PJ Tucker viszont elvileg bevethető. A Boston továbbra sem találja a ritmust, egy szép győzelem után legutóbb megint kikapott Brad Stevens csapata, de ahhoz képest Jayson Tatum és Kemba Walker is visszatérhet, úgyhogy csak Tristan Thompsonra nem számíthatnak a fontosabb játékosok közül. Nagyon kellene nekik a győzelem, kellene nekik a bravúr, de főleg ha Giannis játszik, akkor ez a meccs a Milwaukee felé billen előzetesen - nagyon fel kell szívniuk magukat Tatuméknak ahhoz, hogy a jelenlegi Bucks ellen győzni tudjanak. Azt azért említsük meg, hogy a két csapat idei első találkozóját a Boston nyerte. 

Toronto Raptors - Denver Nuggets 00:30

A Denver back-to-backet játszik az Orlandóban aratott győzelem után, magabiztosan utazhat át Tampába, ahol a sorozatban kilenc vereségből, cserepletykákkal érkező Torontót kellene megverni. Az esélyek még a fáradtság ellenére is a vendégek mellett szólnak, hiszen a jelenlegi Raptors a liga legrosszabb passzban lévő csapata, amely legutóbb még a Houstontól is simán kikapott, valószínűleg azzal értek le a gödör aljára Pascal Siakamék. Nehéz mit mondani, nyilván benne van Powellékben az, hogy a helyükre billennek a dolgaik és a tudásukhoz megfelelő szinten fognak játszani, de Jokicsra akkor is nehéz lesz megoldást találniuk és a jó formában lévő Nuggets akkor is esélyesebbnek számít náluk. 

Orlando Magic - Phoenix Suns 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Magic a Nuggestől kapott ki, míg a Suns Miamiban aratott győzelmet és ezen a találkozón is egyértelműek az erőviszonyok. A Phoenix a liga egyik legjobb, míg az Orlando az egyik legrosszabb együttese, Devin Bookerék vendégként is közel 15 éve nem látott formát futnak, a back-to-backek sem okoztak náluk eddig óriási negatív meglepetéseket és a keretük is egészséges - üres a sérültlistájuk, előző este Paulék kaptak pár perc extra pihenőt is, úgyhogy minden mellettük szól. A Magicnél a Gordon-pletykák sem könnyítik meg a dolgot, mindenesetre hatalmas bravúr lenne, ha megfognák a mostani Sunst.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 01:00

Mindkét csapat vereség-győzelem-vereség mintából érkezik, de a győzelem a Bullsnak lenne jóval fontosabb, hiszen Billy Donovan alakulata kapaszkodna a playoffért, de ahhoz az ilyen hazai találkozókat nem szabad elrontani - viszont egyáltalán nem lehet azt mondani a gárdára, hogy stabil és megbízható lenne, még ilyen helyzetben sem. A Cavsben van potenciál, a kérdés mindig a támadójáték, ha a Sexton-Garland páros türelmesen, koncentráltan játszik és szervez, akkor működhet a rendszer, ha nem, akkor nem - közben a túloldalon Zach LaVine és az új kezdő jól dolgozik, a kispad kevésbé, meglátjuk, hogy most mire mennek. Markkanenék azért legutóbb jelentős pofont kaptak a Jazztől, arra valamit reagálni kell, kíváncsian várjuk, hogy mennyire pörögnek most fel. 

Houston Rockets - Charlotte Hornets 01:00

A Rockets legutóbb húsz vereség után nyert újra és amíg a vezetőség most éppen Victor Oladipo elboltolását sürgeti, addig a csapat kiizzadt egy fontos győzelmet - ettől még persze nem lettek jobbak Woodék, de tény, hogy van bennük akaraterő. Ugyanez elmondható a Hornetsről is, hiszen a vendégek LaMelo Ball szezont lezáró sérülése ellenére nyertek legutóbb San Antonióban, úgyhogy három vereség után ők is pozitív impulzusokkal érkeznek meg ide. Az esélyesek természetesen a vendégek, bár Cody Zeller játéka is kérdéses, de ha a legutóbbi szinten védekeznek, akkor ebben a Rocketsben nem lehet elég pont a győzelemhez akkor sem, ha igyekeznek több láton állni John Wallék. 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 01:00

A Minnesota valamennyit javult az All-Star óta, valamivel stabilabb lett, nyert is egy-két meccset, de örömtáncot azért nem érdemes járni, még mindig nem számít igazán komoly csapatnak a Wolves. A Dallas felfelé ívelő időszakát éli, oké, a rangadós b2b-ek 1-1-gyel zárultak a csapat számára, de Luka Doncic remek formában van, csapatszinten is egészen kiváló védekezésre képesek jobb napjaikon, egy minnesotai kirándulást pedig egy felkapaszkodóban lévő csapatnak illik győzelemmel zárni. A keret egyik oldalon sem változik, a mostanában látott rotációkkal számolhatunk. 

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 01:00

A felek tíz napja találkoztak utoljára, akkor 128-122-re a Thunder nyert és ennél a két csapatnál most is nagyon nehéz mit jósolni - bármi elképzelhető és annak ellenkezője is. A Grizzlies most éppen kettőt nyert, a GSW után a Bostont is legyűrte úgy, hogy 80 pontot dobott a festékből, de az OKC is back-to-back sikerekből érkezik, Maledonék a Houstont és a Minnesotát gyűrték le. A felek között 2,5 meccs a távolság a Grizzlies javára és a vendégeknek még lehet reális esélyük a playoffra, de a teher nélkül játszó Thunder sem adja magát könnyen, ez is biztos - a Gilgeous-Alexander - Morant csatát izgatottan várhatjuk, a többit viszont majd meglátjuk. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 01:30

A Clippers továbbra is hullámzó és nem meggyőző, az előző két meccsét mondjuk megnyerte, de legutóbb az Atlanta ellen óriási fordítással brusztolta ki a sikert - meglátjuk, hogy az ilyen események összehozzák-e a társaságot és stabilabbá teszik-e. A Spurs jó formában volt, aztán most az előző két mérkőzését elvesztette, de Gregg Popovich összességében még legutóbb sem volt elégedetlen - egy gyenge első félidőt játszottak, de most majd felszívják magukat. Izgalmas meccs lehet ebből, egy jól pörgő San Antonio ellen "csak úgy" nem fog nyerni a Los Angeles sem, ahhoz koncentrált, agresszív játékra lesz szükség - Ibaka és Beverley nem léphet pályára, nélkülük kell megoldani. 

Utah Jazz - Brooklyn Nets 03:00

A Nets back-to-backet játszik a Portlandben aratott fontos győzelem után, viszont Durant, Irving és Shamet biztosan nem játszik, valamint Harden is messze van a 100%-os állapottól, így azért extra lenne, ha "másnaposan" nyernének a ligaelső otthonában. Az idegenben botladozó Jazz hazai pályán nagyon magabiztos, ráadásul most a túrát is sikerült jól zárni, Chicagóban domináltak Mitchellék, Rudy Gobert remek formában van, nincs hiányzójuk, úgyhogy minden mellettük szól. Persze azt megemlíthetjük, hogy a két csapat idei első találkozása 130-96-os Nets-sikert hozott, de ez most nagyon más helyzet...

Sacramento Kings - Atlanta Hawks 03:00

Az Atlanta nyolc győzelem után legutóbb félig már a Clipperst is legyőzte, de aztán túl korán dőlt hátra és végül a húsz pont feletti előnyből vereség lett - meglátjuk, hogy hogyan reagálnak erre Trae Youngék, megtört-e a varázs, vagy semmi probléma és ugyanazon a szinten folytatják. A Kings négyből hármat nyert, viszont az az egy vereség elég csúnyára sikerült, kérdéses, hogy mennyire lesznek "elkötelezettek" Foxék, mert amikor akarnak védekezni, akkor képesek remek teljesítményekre is. A felek egyébként tíz napja találkoztak Atlantában, akkor 15 pontos Hawks-siker született, meglátjuk, hogy mennyire lesz most más a játék.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus