Milwaukee-ba látogat a Warriors, Detroitba a Sixers

Spurs-Lakers visszavágó, pályán a Nuggets, a Raptors és az OKC, a Grizzlies pedig New Orleansba utazik - érdekesnek tűnő meccseket rendeznek hajnalban.

 

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 1:00

A liga jelenlegi egyik legjobb és legjobb formában lévő csapata a Denver, amely idegenben is parádézik, éppen 3-0-ra áll jelenlegi túráján, úgyhogy bár biztos, hogy leharcoltabb állapotban van, főleg hogy legutóbb hosszabbítást játszott, de ettől még elképesztően jó időszakát éli a gárda. A Charlotte-ról ez közel sem mondható el, Kemba Walker kisebb sérülésével abszolút kiveszett az él ebből a csapatból és igazán nincs mire építeniük, támadásban hiányzik az átütőerő, védekezésben pedig nagyjából minden, az előző három meccsükön átlagban 120 pontot kaptak. Nagyon jelentősen fel kellene javulniuk Marvin Williams nélkül, hogy legyen komoly esélyük, vagy a Nuggetsnek kell ehhez nagyon alulteljesítenie magához képest, főleg védekezésben.

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 1:00

A mérlegek szerint ez rangadó lesz és az ilyenekkel azért szokott gondja lenni a Phillynek, főleg vendégként, legutóbb Torontóban sem tudott nyerni, de a nagy kérdés, hogy valójában mennyire lesz ez majd rangadó - az előző két meccsén annyira szétesett a Detroit, hogy meg sem közelítette korábbi önmagát. Főleg támadásban nem is egy, de több szintet kell javulnia a gárdának, mert Blake Griffinen kívül kész csőd volt a társaság a Thunder és a Bucks ellen, márpedig arra azért nem számíthatnak, hogy majd Joel Embiid és Ben Simmons egymás után kétszer is olyan gyenge napot fog ki, mint legutóbb, úgyhogy biztosan sok pontra lesz szükségük, ha nyerni akarnak. A Drummond-Embiid csata jó lehet, de osszességében jóval nagyobb tűzerővel bír, több fegyverre, húzóemberre építhet a Sixers, meglátjuk, hogy Griffin mire megy a túlerővel szemben, vagy hogy sikerül-e esetleg egy jó kinti dobóteljesítménnyel ismét elkapniuk a fonalat. 

Orlando Magic - Indiana Pacers 1:00

Ez is jó keleti meccs lehet két hasonló erősségű csapat között, a Pacers mérlege ugyan továbbra is jobb, de a Magic most már hetek óta jobb formában van, legutóbb csak hosszabbításban kapott ki hullafáradtan a Denvertől, úgyhogy saját közönsége előtt jó esélyei lehetnek. Victor Oladipo továbbra sem edz és majd meglátjuk, hogy nélküle mennyire lesz most gördülékeny a vendégek támadójátéka, mert ezzel azért sokszor vannak gondjaik, főleg a kiélezett helyzetekben, ezzel szemben az Orlandónál több jó formában lévő playmaker is található az elmúlt időszak alapján. Egyéb komolyabb sérült nincs, az esélyesebbek inkább Vucsevicsék, de az Indiana elit védekezése az ő lassabb játékuk ellen lehet, hogy érvényesülni tud, a labdaszerzésekből pedig elkaphatják a fonalat Collisonék. 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 1:30

Kötelező meccs a Raptors számára, a zsinórban nyolc vereségből érkező Brooklynt idegenben is meg kell vernie a ligaelsőnek, bár most is hozzá kell tenni, hogy ez a Nets közel sem olyan rossz, mint amennyire a mérlege, vagy a vereségsorozat alapján bárki is gondolhatná - egyszerűen nevetségesen bénák (nincs erre jobb szó) a szoros negyedik negyedekben és bármit képesek elrontani. Legutóbb három negyeden keresztül lejátszották az OKC-t is, aztán 20 pontos előnyből kikaptak, a Torontónak is nagyon oda kell tennie magát, különben szétszedhetik Russellék, de ha látótávolságon belül lesz a végjátékban, akkor nyert ügye van... Természetesen egyébként is jóval esélyebbek a vendégek, mondjuk Kyle Lowry összeszedhetné most már magát, mert a hátsérülése óta alig veszélyes a gyűrűre és elég nagy teher hárul Kawhi Leonardra, ezen azért nem ártana változtatni. 

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 1:30

Itt a Kings tűnik esélyesebbnek előzetesen, a Cavsben van tartás, van akarat, van "hustle", de a Kings ponterősebb, gyorsabb, jobb csapat jelen pillanatban és a kisebb hullámvölgy óta nyert is két meccset, sőt, idegenben is 50%-on áll, az sem akkora probléma. Továbbra is az a kérdés a Clevelandnél, hogy van-e bennük támadásban, tűzerőben több, a GSW ellen volt egy remek félidejük legutóbb, aztán a másodikban visszasüllyedtek a saját szintjükre, az pedig most is kevés lesz - a Sacramento top10 körül mozog támadásban és a második leggyorsabb játékot játssza, megvan ehhez a sok fegyvere, a bő rotációja is, a Cavs pedig egyelőre nem nagyon mutatott ehhez hasonlót. A vendégeknél Marvin Bagley viszont megint hiányozhat, ennyivel vékonyabbak lehetnek most, de így is marad bőven playmakerük a periméteren, akik levezényelhetik a találkozót a magasember segítsége nélkül is.

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 2:00

Itt természetesen az OKC az egyértelmű favorit, Russell Westbrookék szezonja továbbra is kiválóan alakul, a nyugati első helyet üldözik most már, míg a Bulls zsinórban hét vereség után lép parkettre úgy, hogy összesen öt meccset nyert ebben a szezonban. Most éppen az edzőváltás és Lauri Markkanen visszaépítése van/volt porondon a chicagóiaknál, ezúttal is a finn játékos lehet majd előtérben, de jelenleg minden szempontból bőven felettük áll a Thunder, ráadásul múltkor azt is megmutatták Paul George-ék, hogy olyankor is képesek előhúzni valamit a kalapból, ha egyébként rossz napjuk van. Új sérültjük nincs, egyedül a hazai pálya szól ellenük, illetve a Bulls mellett, a sorozatban harmadik idegenbeli meccs már nem biztos, hogy annyira tetszik az OKC-nek, de ezzel együtt komoly meglepetés lenne, ha ezen a találkozón hasalna el a Donovan legénység. 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 2:00

Ez izgalmas ki-ki meccs lehet, jobb napjain mindkét csapat parádés játékra képes, a kérdés az, hogy most melyiküknek lesz jobb napja - legutóbb mindkettőnek az volt, a Grizzlies 86 ponton tartotta a Clipperst, a Pelicans pedig 132-t dobott a Dallasnak. Ez is jelzi, hogy két teljesen eltérő stílus találkozik, a New Orleans parádés tűzerővel, gyors, lendületes, feszített tempójú játékkal operál, míg a Memphis a lassú, fizikális, ideg- (és test)őrlő védekezésben hisz, azzal eredményes. A kérdés természetesen az, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra, a liga egyik legjobban védekező magasembere, Marc Gasol meg tudja-e állítani Anthony Davist, hogy a festéket le tudják-e zárni előtte és Julius Randle előtt, illetve hogy Mike Conley-ék kitapossák-e a kitaposniv alót Jrue Holidayből - Elfrid Payton hiányában ezúttal is óriási teher lesz a hazaiak irányítóján. Ha tud könnyedén alkotni, rohanni a New Orleans, akkor minden bizonnyal nyerni fog, ha nem, akkor izmozásban jobb a Grizzlies, főleg hogy a Pels rotációja nem feltétlenül alkalmas egy fizikálisan kimerítő, sokfaultos ütközetre. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 2:30

Két napja Los Angelesben a korábbiakhoz képest meglepően jól helytállt a Spurs és csak LeBron James fantasztikus utolsó negyedével tudta hozni a meccset a Lakers, most Texasban randevúznak újra a felek, meglátjuk, hogy kitart-e a Spurs lendülete és jó támadójátéka. A Lakersnél Rajon Rondo mellett Brandon Ingram sem bevethető, még több kell majd a kispadtól, de James sem pihenhet, az is látszik, hogy tőle nagy meccsek kellenek ahhoz, hogy az eddigi ütemben hozzák a győzelmeket. A Spursnél a védekezést lassan el is lehet engedni, azt már régóta nem képesek összerakni, a kérdés az, hogy támadásban milyen napot fognak ki, mert ha a DeRozan-Gay-Aldridge trió hozza azt, amit legutóbb, akkor megint lehet keresnivalójuk. 

Phoenix Suns - Miami Heat 3:00

Ez a meccs előzetesen tipikusan olyannak tűnik, ahol valamelyik rossz csapatnak valahogy muszáj lesz nyernie, pedig egyébként egyik sincs olyan formában, hogy arra érdemes legyen. Ezen a téren a Suns azért most már talán külön kategóriát képvisel, amiket művel a gárda az elmúlt időszakban, az valami elképesztő, back-to-backet is játszik, a hangulat sem az igazi, a Booker-Warren páros elvileg ezúttal sem játszat, Ayton sem biztos, hogy 100%-os, úgyhogy gond van bőven. A Heat ennyire nem áll rosszul, de két biztatóbb meccs után legutóbb megint nagyon gyenge volt a Spoelstra-legénység, minden téren messze elmarad tavalyi önmagától és itt is van némi belső probléma, Hassan Whiteside nem túl elégedett a helyzetével, most sérülés miatt el sem utazott a kerettel. Ott van viszont Goran Dragic és a hírek szerint korábbi csapata ellen most visszatérhet a szlovén irányító, úgyhogy ez ő játéka, valamint a Phoenix borzalmas formája talán elég lendületet adhat a Heatnek.

Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 3:30

Ez lehet a játéknap kiemelt rangadója, Steph Curry azért talán kiegyenesítette a Warriorst, két nagyon sima győzelemből érkezik a bajnok, míg a Bucks az egy jó-egy rossz sormintája szerint most ki fog kapni - a gárda az előző hat mérkőzését győzelem-vereség ritmusban játszotta le. Mindkét együttes komoly tűzerővel rendelkezik, de a Milwaukee oldalán Khris Middleton helyzete bizonytalan, legutóbb ismeretlen okokból hiányzott, ha most sem lesz ott a parketten, az jelentősen befolyásolhatja a hazaiak játékát elöl-hátul. Két dolgot azért említsünk meg, egyrészt a Bucks 12-2-re áll otthon, ami szenzációs, másrészt a GSW már zsinórban az ötödik idegenbeli meccsére készül, ez biztosan faktor lesz majd. Ezzel együtt a Curry-Durant páros olyan jó formában van, hogy akár fáradtabban is képesek lehetnek a győzelemre, főleg, ha Middletonra nem számíthatnak Giannis Antetokounmpóék.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus