Milwaukee-ban és Los Angelesben folytatódnak a Szezonközi Torna negyeddöntői

Rangadókkal folytatódik az NBA Szezonközi Tornája, ellenfélre vár a Pacers és a Pelicans: a Bucks a New Yorkot, a Lakers pedig a Phoenixet fogadja a Torna negyeddöntőjében.

Milwaukee Bucks – New York Knicks 01:30 (ÉLŐ – Sport 1)

Mindkét csapat a tabella elején foglal helyet, ráadásul remek formában van, éppen ezért ez egy keleti rangadónak tekinthető. A Bucks tízből nyolc győzelemmel hangolt erre az összecsapásra, bár a sorozat elején a Boston elleni rangadón elszenvedett vereség talán fájó volt, de ezt zsinórban három siker követte, a Bulls elleni fiaskó azonban egyértelműen csalódás volt Gianniséktól, ezt a hazaiaknak legutóbb az Atlanta ellen sikerült feledtetniük és ismét visszatérniük a győztes útra. Most azonban könnyű mérkőzésre semmiképpen sem számíthatnak a wisconsiniak, a Knicks ugyanis magabiztosan lépdel egyre feljebb a Keleti Konferencia tabelláján, az utolsó három meccsüket kivétel nélkül megnyerték Randle-ék, bár a Charlotte-Detroit-Toronto névsor nem éppen a legveretesebb. A vendégeknek az egyetlen negatív pontja, hogy a rangadókon idén egyelőre nem jönnek az eredmények, a csapat idei összes veresége szinte kizárólag topcsapatok ellen (vagy minimum a Knicksszel papíron egy szinten lévő gárda ellen) született: idén a Boston, a New Orleans, a Cleveland, a Minnesota és a Phoenix ellen kaptak ki, sőt, becsúszott már egy vereség a mai ellenfelük ellen is korábban – összességében tehát azt mondhatjuk, hogy bár Brunsonéknak jól megy a játék és a kötelezőket hozni is tudják, de a felsőházi csapatok elleni eredményeken lenne mit javítaniuk, most erre kapnak egy esélyt a Szezonközi Torna másik keleti negyeddöntőjében. A találkozót még érdekesebbé teheti, hogy míg a Bucks a liga legjobb támadócsapatai között van, addig a Knicks éppen védekezésben tartozik a legjobbak közé, kérdés, hogy melyik fél tudja dominálni a másikat a pálya azon részén, ahol kimagaslik a mezőnyből – a hazaiaknál a védekezés még mindig problémás, így a Giannis és Lillard vezette támadások hatékonyságának még kimagaslóbb szerepe van, mint egyébként. Fontosabb hiányzója egyik csapatnak sincs, nagyjából az aktív rotációk nézhetnek egymással szembe, talán a hazai pálya az otthon tízből kilenc meccset behúzó Bucks felé húzza az esélyeket, de valószínűleg látványos játékot és szoros meccset láthatunk.

 

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 04:00 (ÉLŐ – Sport 1)

A Lakers és a Suns negyeddöntője is rangadó lesz a javából, a csapatok között mindössze fél meccs különbség van az ismét igencsak összetorlódó Nyugati Konferenciában. A Lakers bár az elmúlt időszakot 50% körüli mutatóval hozta le, a győzelmek és a vereségek felváltva követték egymást, de összességében azért nem mondanánk, hogy rossz formában lennének a hazaiak, ráadásul az utóbbi találkozójukon már a védekezés alapembere, Vanderbilt is megkezdhette az idényt, ma már Hachimura is visszatér, így Gabe Vincent kivételével gyakorlatilag már mindenki bevethető a részükről – érdemes lesz innentől fokozottabban odafigyelni arra, hogy mire is képes a csapat, ha egészséges. A Suns 8-2-es mérleggel hozta le az elmúlt tíz találkozóját, ebben helyet kapott egy hétmeccset veretlenség is, de Torontóban végül meglepetésre megszakadt Duranték nagy győzelmi szériája, sőt, ezt követően még egy vereség következett a Denver ellen – ez utóbbi azért belefért, főleg úgy, hogy ez után a back-to-back második felén a Grizzlies elleni kötelezővel javított a csapat. Az elmúlt hetek leginkább arról szóltak a vendégeknél, hogy Bradley Beal ismét sérült, de Devin Booker szereplése is bizonytalan volt a napokban, meccset is hagyott ki a Suns sztárja, most viszont a hírek szerint egészséges és ott lesz a pályán Durant mellett. Bár hivatalosan a túloldalon LeBron James játéka is kérdéses, de nagyon meglepődnénk, ha a pontkirály kiülné a meccset. Összességében tehát Bealt leszámítva egészséges csapatok rangadóját láthatjuk, ráadásul itt is az lehet a döntő faktor, hogy vajon a Suns top 10-es támadójátéka vagy a Lakers top 10-es védekezése gyűri-e maga alá a másikat. A hazai pálya talán a Lakers felé billen, de az aranysárga-lilák 8-2-es hazai mérlege mellé a Suns egy kiemelkedő 7-3-at tud felmutatni idegenben – minden tekintetben tehát egy kiélezett, megjósolhatatlan meccs várhat ránk, amely bármelyik irányba eldőlhet.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus