Milwaukeeban játszik rangadót a Sixers, Wizards-Raptors a Sport Tv-n

Fontos rangadót játszik egymással a Washington és a Toronto, illetve a Miami és az Atlanta is, kötelező győzelemmel lábalna ki a gödörből a Cleveland, csúcsrangadót rendeznek Milwaukeeban, de láthatjuk a Sacramentót és a Minnesotát is. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a soron következő NBA-programról.

Washington Wizards – Toronto Raptors 23:00 (ÉLŐ – Sport 2)


A keleti playin helyekért folytatott harc egyik fontos mérkőzése lesz ez, a csapatok holtversenyben állnak a kilencedik-tizedik helyen, így mindkét fél számára nagy fontossággal bír a mérkőzés. Jó meccsre számíthatunk, hiszen csapatok nincsenek rossz formában: a Raptors az elmúlt tíz meccséből hetet is megnyert, beverekedte magát a keleti pótselejtező pozícióira, a Wizards pedig ötből három sikernél jár, zsinórban pedig harmadik győzelmére készül. A két csapat két napja találkozott legutóbb egymással, ott a Wizards tudott győzni, ezzel érték utol mai ellenfelüket a tabellán a fővárosiak. Fontos hiányzókról nem szólnak hírek, az esélyek teljesen kiegyenlítettek, a Raptorsnak egyedül a 11-20-as idegenbeli mérlege adhat okot némi aggodalomra. A mérkőzés kiemelten fontos lesz mindkét fél számára, főleg, hogy a tizenegyedik helyen lévő Bulls is mutat magáról életjeleket, aki itt nyerni tud, az pedig a nyolcadik Hawksra is kartávolságon belülre tudna zárkózni, meglátjuk, hogy melyik fél tud majd dominálni.

 

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 01:00


A Cavsnek ezúttal annak ellenére is kötelező a győzelem, hogy nincs jó formában a csapat, hiába nyert csak egy mérkőzést az utóbbi öt találkozójából, most muszáj nyernie, hogy tudja tartani a pályaelőnyt jelentő top 4-es helyét a tabellán. Az elmúlt napokban a Phillytől, a Denvertől és az Atlantától is kikaptak a hazaiak, ráadásul legutóbb hiába dobott 44 pontot Donovan Mitchell, a Bostont sem tudták legyőzni. A Pistons remek alany lehet az önbizalomnövelésre, a vendégek az elmúlt tíz meccsükön kilencszer is kikaptak, most pedig egymás után hatszor szenvedtek vereséget, egyértelműek tehát az erőviszonyok. Ráadásul a Detroit amúgy sem túl acélos kerete tovább gyengül azzal, hogy Bogdanovic, Stewart, Duren és Alec Burks is sérült, a Cleveland viszont teljes fegyverzetben léphet pályára – egyértelműen a szezon egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha a támadásban és védekezésben is a legjobb tízben teljesítő, hazai pályán is remek mérleggel álló Cavs elbukna a tankoló Detroit ellen.

 

Miami Heat – Atlanta Hawks 02:00


Mindkét csapat back-to-back lép pályára, ráadásul mindkét csapat fontos egymás elleni mérkőzés előtt áll. A Heat belesüllyedt egy gödörbe, amiből egyelőre nem tud kimászni, az utóbbi hét meccséből csak egyet tudott behúzni, az előző játéknapon pedig egy végletekig kiélezett végjátékban Randle triplájával alulmaradt a közvetlen rivális Knicks ellen is. Sok idejük nem maradt Butleréknek a siránkozásra, egy újabb rangadó következik, ezúttal a Hawks ellen, akik új vezetőedzővel próbálnának egyenes ágon a playoffba jutni. Az Atlanta jelenleg a nyolcadik a konferenciában, mindössze fél meccs a hátránya a hetedik Miamival szemben, egy győzelemmel tehát meg is előzné mai ellenfelét. A Hawks nagy győzelemmel hangolódott erre a meccsre, Youngék alig 24 órával ezelőtt a Portlandet győzték le magabiztosan, az utóbbi négy meccsükből hármat is behúztak, javuló formát mutatnak, ez alapján pedig a hatodik helytől való hárommeccses lemaradásuk nem is tűnik behozhatatlannak. A Heatnél Lowry továbbra is hiányzik, a vendégeknél teljes a keret, így az esélyek talán inkább az ő javukra billennek el, mindenesetre egy kiélezett meccset és rájátszás-hangulatot is várhatunk.

 

San Antonio Spurs – Houston Rockets 02:00


Valószínűleg nem ez lesz a játéknap azon meccse, amit a legnagyobb érdeklődés övez majd, a liga két leggyengébb csapata mérkőzik meg egymással egy teljesen tét nélküli meccsen. A Spursnek nemrég sikerült megtörni a tizenhat mérkőzésig tartó nyeretlenségi sorozatát, sőt, két egymást követő meccset is behúzott előbb a Jazz, majd a Pacers ellen, így talán egy kicsit jobb helyzetből várhatja a Houstont. A Rockets szépen lassan újra becsúszott zsinórban tíz zakó fölé, jelenleg tizenegy vereségnél tartanak, idegenben pedig hat meccs óta nem tud nyerni a csapat. Tekintve azt, hogy mindkét csapat a legrosszabb védő-és támadóhatékonyságokat hozza a szezonban, túl magas színvonalra nem számíthatunk, egy hektikus mérkőzésen bármelyik csapat legyőzheti a másikat. A Spursnél ráadásul Keldon Johnson, McDermott, Birch és Vassell sem bevethető, a Rockets kerete tehát teljesebb, talán ez lehet egy olyan faktor, ami eldöntheti a meccset az egyik irányba, eddigi mindkét egymás ellenijüket a SAS húzta be, most meglátjuk, hogy melyik fél lesz kevésbé gyengébb a másiknál…

 

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 02:30


A játéknap csúcsrangadóját rendezik ezúttal Milwaukeeban, ahol a már Bostont is megelőző, listavezető Bucks fogadja a tőle öt meccsre lévő keleti harmadik Phillyt. A Bucks a szezon leghosszabb győzelmi sorozatának tulajdonosa, jelenleg tizenhat mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ráadásul ebben a periódusban volt, hogy Giannis nélkül kellett, hogy győzzön a gárda, ami tovább fokozza e remek sorozat jelentőségét. A Sixers most úgy tűnik, hogy egy kicsit megtorpant, az utóbbi négy meccsén háromszor is kikapott a csapat, Milwaukeeban pedig szintén nem feltétlenül Embiidék számítanak esélyesnek. Szerencsére mindkét csapat szinte teljes kerettel feszülhet egymásnak, a meccs pikantériáját természetesen Embiid és Antetokounmpo párharca adja majd, mindkét magasember az MVP-jelöltek legszűkebb elitjében foglal helyet. Nagy figyelem hárulhat majd James Hardenre is, aki ponttermelésben és játékszervezésben egyaránt remekül teljesít, Jrue Holiday-ről ugyanez szintén elmondható a túloldalon. A Keleti Konferencia három legjobb csapata közül kettő találkozása mindig nagy jelentőséggel bír, főleg, ha mindkét fél képes támadásban és védekezésben is extrát nyújtani. Az esélyesek a zsinórban tizenhat győzelem miatt elsősorban talán Giannisék, de semmiképpen sem számíthatnak könnyű mérkőzésre, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ez a rangadó.

 

Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 04:00


Itt is mindkét csapat pályára lépett az előző játéknapon is, a Kings közel van idei csúcsformájához, tízből nyolc sikernél jár a csapat és zsinórban öt győzelem után fogadja a Timberwolvest, alig egy napja ismét a Clippersszel játszottak Foxék és ismét egy szoros végjátékban sikerült megszerezniük a győzelmet. A vendégek a másik Los Angeles-i csapattal találkoztak a tegnapi fordulóban, a James és Russell nélkül felálló Lakers azonban csak megszorongatni tudta Edwardsékat, de legyőzni nem, így zsinórban három vereség után most egymás után második nagyon fontos győzelmét szerezte a Minny. Ezzel a Wolves újra közel került a playoff-vonalhoz, jelenleg a hetedik helyen áll és csak fél meccs a lemaradása a Dallastól, Towns jövőbeni visszatérésével még lehet fantázia ebben a minneapolisi szezonban. A center azonban egyelőre még mindig sérültlistán van, a Sactónál pedig nincs fontos hiányzó, így tekintve, hogy milyen kirobbanó formában vannak a hazaiak, nagyobb esély lehet az ő sikerükre. Az idei egymás elleni meccseken 1-1-re állnak a csapatok, nagyjából kiegyenlítettek az erőviszonyok, meglátjuk, hogy ezúttal merre billen el a mérleg nyelve.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus