Milwaukee-ban nyerne a Raptors, Los Angelesben a Sixers

Négy mérkőzéssel folytatódik az NBA programja, melyben a Bucks ellen bizonyíthatja a Raptors, hogy komolyan gondolja a felzárkózást, Durant nélkül is kötelező előtt áll a Nets, Denverbe látogat a Portland és rangadót vív egymással a Clippers és a Philly is. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali meccsekről.

 

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 01:30

Mindkét fél pihenőnap nélkül lép újra pályára, ráadásul mindkét csapat komoly meccs után érkezik a back-to-back második felére. A Bucksnak előző este komolyan meggyűlt a baja az Indianával, csak az utolsó negyedben tudta magához ragadni a kezdeményezést és Jrue Holiday remeklése révén eldönteni a találkozót. Ezt és az azt megelőző mérkőzést is Giannis nélkül vívták meg, és bár legutóbb két vereség után újra győzni tudtak a Pacers ellen, de összességében még nem mondhatjuk, hogy olyan formában lennének, mint amilyenben szeretnének. Antetokounmpo szereplése már az előző meccsen is valószínű volt, végül mégis kiülte azt a találkozót a görög, és bár most is kérdéses a játéka, de a back-to-back második felén ismét van esély a pályára lépésére. Khris Middleton sérülése továbbra is aggasztó a csapat számára, hiszen őt még alig láthattuk a pályán idén és nagy eséllyel ma sem fogjuk. A Raptors szintén egy komoly csörtéből érkezik, ők hosszabbítás után győzték le némi meglepetésre a New York Knicks csapatát, az elmúlt öt meccsükből négyszer is győzni tudtak, ezzel pedig már a keleti playin helyeken kopogtatnak a kanadaiak. A vendégeknél mindenki egészséges, nincs hiányzó, kérdés, hogy melyik fél viseli jobban a fáradtságot. Ha egy kipihent Giannis játékra jelentkezik, akkor az erőviszonyok jelentősen felborulhatnak, bár igaz, legutóbb vele sem volt túl jó formában a Bucks. A felek január elején találkoztak egymással utoljára, akkor a görög masszív tripla-duplája kellett a Bucks hosszabbításos győzelméhez, meglátjuk, hogy a felemelkedő Raptors most képes lesz-e egy komolyabb erőt képviselő ellenfél ellen is folytatni a felzárkózását.

 

San Antonio Spurs – Brooklyn Nets 02:00

A Spurs nagyon úgy néz ki, hogy végleg elengedte a szezont és már jóval leszakadt a Nyugati Konferencia aljától is, az elmúlt időszakban tízből nyolcszor is kikapott, Popovichék most zsinórban öt vereség után fogadják a keleti élmezőny egyik biztos tagját. A Nets csak két meccset tudott behúzni az utóbbi öt találkozójából, legutóbb a Bostontól és az Oklahomától is vereséget szenvedett, így mondhatni egy kisebb gödörbe került Jacque Vaughn csapata. Kevin Durant sérülése óta azonban így is tartják a keleti második pozíciójukat, viszont az ütemvesztésnek köszönhetően már meccsben beérte őket a Bucks és már négy és fél meccsesre nyúlt a Bostontól való hátrányuk is. A hazaiaknál Devin Vassell, a vendégeknél pedig Kevin Durant kénytelen sérülés miatt kihagyni a találkozót, ennek ellenére sztárja nélkül is kötelezően be kell húznia ezt a meccset a Netsnek. A két fél már találkozott idén egymással, akkor nagyon magabiztosan, több, mint harminc ponttal a Brooklyn tudott nyerni, bravúr lenne, ha a tankoló San Antonio labdába tudna rúgni a Durant nélkül is náluk jóval komolyabb erőt képviselő vendégek ellen.

 

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 03:00

A Nuggets továbbra is holtversenyben vezeti Nyugatot és kifogástalan formának örvend, az elmúlt tíz találkozójából csak kettőt veszített el és most zsinórban hetedik győzelmét szerezné meg a csapat. A Blazers most egy komolyabb gödörből készül kimászni, zsinórban öt vereség után verték meg oda-vissza a náluk egyelőre előrébb járó Dallast, így bizakodóan nézegethetnek felfelé a tabellán. A hazaiaknál Vlatko Cancar és Bones Hyland játéka kérdéses, a vendégeknél viszont gyakorlatilag nincs sérült az aktív rotációból. Damian Lillard az elmúlt időszakban remekül kosárlabdázik, de a túloldalon van talán az MVP-verseny egyik fő esélyese Nikola Jokics személyében, így ez egy klasszis egyéni teljesítményekkel is teletűzdelt mérkőzés lehet. Döntő kérdés lesz, hogy a két szupersztár mellé ki tud majd fellépni, Lillardnak Simonsra, Grantre és Nurkicra is mindenképpen szüksége lesz a sikerhez, de Jokics is számíthat a Murray-Gordon-Porter Jr. trióból segítségre. A Denver egy győzelemmel egyedül vezetné a konferenciát, míg a Blazers szempontjából a szoros nyugati középmezőnyben való felfelé kapaszkodás miatt lenne fontos a siker. Az esélyek a liga egyik legélesebb csapatának számító Denver mellett szólnak, hazai pályán 19-3-mal állnak Jokicsék, de a Blazers formajavulása akár egy szoros meccset, akár meglepetést is magában hordozhat.

 

Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers 04:00

A Sixers Los Angeles-i útjának második felvonásához érkezik, a Lakers legyőzése után ugyanis a Clippers otthonában kell bizonyítania a csapatnak. A Philly remek formának örvend az elmúlt időszakban, hétszer is győzött az elmúlt tíz találkozóján és már csak fél meccsre van a második Brooklyntól a keleti tabellán. Joel Embiid és James Harden legszebb napjaikat idézik, a remekül működő csapatvédekezés mellett pedig már a támadás is kezd egyre jobban kinézni Maxey visszatérésével. A Clippers viszont nincs jó passzban, a sérülésekkel sújtott keret próbál a felszín felett maradni és tartani a 6-10. hely közötti helyüket, jelenleg egy fél meccsel vannak a GSW előtt a biztos playoffot jelentő hatodik helyen. Leonardék tízből csak háromszor tudtak nyerni az elmúlt időszakban, nemrég egy hosszabb nyeretlenségi sorozatot zártak le egy Dallas elleni győzelemmel, azóta viszont kikaptak a Denvertől is, majd legutóbb a Rockets ellen hozni tudták a kötelezőt. Paul George visszatérésére elvileg már lehet esély, kérdésessé javult a státusza az elmúlt napokban, de Luke Kennard és John Wall biztosan nem lehet ott a mai találkozón. Még George esetleges játékával is a teljesen egészséges és talán legjobb időszakát élő 76ers a meccs esélyese, bár Kawhi Leonard az utóbbi mérkőzésein kezdi emlékeztetni a szurkolókat a régi énjére, itt viszont George játékára és Kawhi újabb remek teljesítményére is szükség lesz ahhoz, hogy labdába tudjanak rúgni Embiidék ellen.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus