Minnesota-sikerrel indult az NBA játéknapja

Derrick Rose 25 pontot dobott - az eladott labdákkal gyűlt meg a Brooklyn baja - megvan az első idegenbeli Wolves-siker. 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 102-112

Megtört a jég. Idei első idegenbeli győzelmét jegyezte a Minnesota, pedig a jó kezdés (14-7-es előny) után úgy tűnt, hogy szétesett a játék - az első negyed végén már hat ponttal a Brooklyn vezetett és a második játékrészben is a hazaiak jártak előrébb egy ideig. A nagyszünet előtt azonban egy 12-2-es rohammal fordított a Wolves, a harmadik negyedben pedig meg is lépett ellenfele elől és tíz pont feletti előnyt épített ki, amit már nem rontott el - a hajrában még egyszer visszajött három egységre a Brooklyn, de ennél többet nem engedélyeztek a vendégek. Tom Thibodeau együtteséből a faultgondokkal küzdő Karl-Anthony Towns (21 pont, ebből 17 a harmadik negyedben, 9 lepattanó, 28 perc) mellett főleg Derrick Rose (25 pont, 11/17 mezőnyből) villogott, fontos kosarai voltak, ültek a dobásai, rendre megbontotta a védelmet és ő volt a gárda motorja - Andrew Wigginsnek nem ment, de Jeff Teague és Taj Gibson is hozzátette, amit lehetett, úgyhogy így is megvolt a kellő tűzerő. A Wolves ezzel fontos győzelmet húzott be és most back-to-back fogadja a Chicagót.

Túl sok eladott labda. A Nets vereségének legfőbb oka az eladott labdáknál keresendő, mert 12-vel többször veszítették el a játékszert, mint ellenfelük, és ezekből a helyzetből 31-7-re kaptak ki - ez volt a különbség a csapatok között. Emellett a harmadik negyedben Townsszal sem tudtak mit kezdeni, illetve Rose sebessége is gondot okozott nekik, miközben támadásban nem igazán akadt vezérük - D'Angelo Russell betlijét (5 pont, 2/10 mezőnyből) nem bírhatták el Caris LeVert nélkül, úgyhogy a szoros végeredmény volt a legtöbb, amit elérhettek.

A Nets legjobb dobói: Harris 18/12, Dinwiddie 18/6, Carroll 13/6
A Timberwolves legjobb dobói: Rose 25/6, Towns 21/3, Gibson 16/3

Derrick Rose 25 pontja:

A meccs összefoglalója:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus