Most a Bostoné lett a szoros végjáték, továbbjutottak Tatumék

Az utolsó percekig volt esélye a Hawksnak, de a hajrát a Boston csinálta jól, így 4-2-vel lezárta a párharcot, az Atlanta szezonja pedig véget ért. 

 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 120-128

Most a Bostoné a szoros végjáték. A legutóbbi mérkőzésen elrontotta a lezárást a Celtics, ezért kellett visszatérnie Atlantába, és bár most jól kezdett (pár perc alatt 14-4-re vezetett), de ezt követően egy rendkívül kiélezett, szoros, izgalmas, fordulatos összecsapást vívott a Hawksszal - oda-vissza változott a vezető kiléte, hol egyik, hol másik csapat tudott meglógni 4-5 ponttal, de nagyjából ekörül mozgott a különbség. Így jutottunk el az újabb szoros végjátékig is, ahol ezúttal viszont jól vizsgázott Joe Mazzulla alakulata: öt perccel a vége előtt még 113-110-re az Atlanta vezetett, a hátralévő időben viszont elöl-hátul felőrölte ellenfelét a vendégcsapat. Előbb Jaylen Brown egyenlített egy triplával, majd Al Horford is betalált kintről, végül Jayson Tatum is hármassal jelentkezett, a következő játékból ugyanő zsákolt vissza egy támadópattanót, majd amikor négy és fél perc kosárcsend után végre hozzászólt a meccshez a Hawks is, arra Marcus Smart felelt rögtön egy újabb triplával. Másfél perccel a vége előtt így már 116-124 állt az eredményjelzőn, egy 14-3-as futást rakott össze a támadásban és védekezésben is szintet lépő Boston a találkozó legfontosabb időszakában, ezzel pedig megnyerte a mérkőzést, és egyúttal a párharcot is - az Atlanta már nem tudott felállni, úgyhogy a Celtics 4-2-vel jutott tovább a következő körbe. Jaylen Brown (32 pont, 6/8 tripla) és Jayson Tatum (30 pont, 14 lepattanó, 7 gólpassz) most is nagyon kitett magáért, de húsz pont fölé jutott Smart, dupla-duplázott Horford, és 17 ponttal szállt be a padról Malcolm Brogdon is - támadásban nagyon könnyedén és látványosan játszottak, a védekezésükön kell majd kicsit alakítani a következő párharcra, ahol a Sixers vár rájuk.

Állva halt meg az Atlanta - bár Young kevésbé. Reálisan nézve nem lehetett ennél többet várni a Hawkstól sem a párharcban, sem ezen a meccsen: az elrontott rajt után felálltak, és éles küzdelemre késztették a jelenlegi valószínűleg legnagyobb bajnokesélyest, megverték egyszer otthon és egyszer idegenben is, most pedig egészen a hajráig tartani tudták magukat. A végén összeomlottak, amiben nagy szerepe volt Trae Young eltűnésének, akinél mintha elfogyott volna a lőszer az elmúlt meccsek remeklése után: az első félidőben oktatott, 25 pontot és 8/15 dobást jegyzett a nagyszünetig, azt követően viszont mintha kicserélték volna, a teljes második félidőben összesen öt pontot, 1/13-as mezőnymutatót és 0/4 triplát tett hozzá. Ez nem férhetett bele még úgy sem, hogy a visszatérő Dejounte Murray a hátára vette a gárdát a harmadik-negyedik negyedben, a hajrában elengedhetetlen lett volna a vezér jó játéka - sorozatban hét dobásukat rontották el (négyet Young, kettőt Murray), és ez idő alatt egyszerűen megverte őket a Celtics. Ez a leolvadás lezárta a szezonjukat, ami nem alakult jól, edzőcserén estek át, de azért a playinben megverték a Miamit, majd itt a Boston ellen sem vallottak szégyent a lehetőségeikhez képest - az viszont világos, hogy szintet kellene lépniük ahhoz, hogy felnőjenek az igazán nagyokhoz, kérdés, hogy ezt hogyan tudják megtenni jövőre.

A Hawks legjobb dobói: Young 30/12, Hunter 20/12, Collins 16/9
A Celtics legjobb dobói: Brown 32/18, Tatum 30/12, Smart 22/6

A párharc végeredménye: 4-2 a Celtics javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus