Most a Denver életét keserítheti a Philadelphia

Kötelező meccs előtt a Minnesota és a Boston is - nézzük, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-meccsek előtt!

 

Charlotte Hornets - New York Knicks 01:00

A New York back-to-backet játszik, előző este komoly meglepetésre nyerni tudott a gárda Washingtonban és ha nem vett ki túl sokat Beasley-ékből ez a meccs, akkor bizony most sem lehet őket leírni - igaz, vendégként még továbbra is van mit bizonyítaniuk. A Charlotte-nál az a kérdés, hogy megmarad-e az utóbbi mérkőzéseken látott könnyed, felszabadult játék, mert ezzel sorozatban hármat nyert a gárda, Howard és Walker körül a többiek is teher nélkül játszanak, ezzel pedig hozták az eredményeket. Otthon, pihentebben alapvetően ők számítanak esélyesnek még Nic Batum nélkül is, de a "fellelkesült" Knicks képes lehet váratlan dolgokra.. 

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 01:00

Összekapta magát a Pistons, az előző négy meccsből hármat is megnyertek Griffinék, egyszer pedig hosszabbításban kaptak ki a Houstontól, így nyugodtan várhatják ezt a találkozót is, főleg hazai pályán. A Lakers ugyan nyerni tudott legutóbb egy négyes vereségszériát követően, de közben erősen beszűkült a rotáció, Thomas és Ingram most sem léphet még pályára, sőt, Randle játékára sincs sok esély. Ebben a formában most talán a Detroit tűnik esélyesebbnek, náluk Reggie Jackson az utolsó találkozón már egészen jól mozgott, Drummond dominál és rátaláltak valamire, ami eddig nem volt meg - ha védekezésben hozzák az elmúlt időszakban látott szintet, akkor jó esélyük van a sikerre. 

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 01:00

Nagy formában van a Sixers, Joel Embiidék zsinórban hat győzelemnél tartanak és bár főleg gyenge csapatok ellen érték el ezeket, legutóbb a Minnesotának sem adtak esélyt és hazai pályán most is ők számítanak favoritnak. Pedig a Denvernek élet-halál kérdés most már szinte minden meccs, jelenleg másfél mérkőzéssel vannak lemaradva Jokicsék a nyugati nyolcadik helytől és 2-2-re állnak az idegenbeli túrájukon, nagyon kellene nekik ez a győzelem is - viszont fáradtak és vendégként nem volt túl sok sikerélményük jó csapatok ellen idén. Meglátjuk, könnyen kialakulhat ebből egy komoly dobópárbaj is, mert mindkét fél szereti a gyors, látványos játékot és meg is vannak a fegyverei hozzá, a Denver mellett a "falhoz szorított" állapot, a Philly mellett pedig a hazai pálya és a lendület szól - fontos hiányzó egyedül Gary Harris lesz, a Sixersnél mindenki bevethető. 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 02:00

Itt kötelező a győzelem a Minnesota számára, a gárda foggal-körömmel küzd azért, hogy beférjen a legjobb nyolc közé Nyugaton, jelenleg másfél meccs az előnye, de Jimmy Butler nélkül csodákra nem képes, ez egyértelműen látszik - az ilyen kötelezőket viszont mindenképpen hozniuk kell, főleg otthon. Az akarat és az elszántság látszott mostanában a társaságon, ezzel aligha lesz most gond és ha Wigginsék átérzik a helyzetet, akkor nem is lehet probléma a győzelem megszerzése, hiszen minden téren messze a Grizzlies felett állnak - ráadásul a vendégeknek nem is kifejezetten az a céljuk, hogy mérkőzést nyerjenek. Érdemes megemlíteni, hogy a két csapat első meccsét Memphisben a Grizzlies nyerte... 

Phoenix Suns - Boston Celtics 04:00

Itt pedig a Boston számára kötelező a siker, de Horfordék egyáltalán nincsenek nyomás alatt, hiszen mögöttük fényévekre van a Cavs, előttük pedig még mindig kellő távolságban van a botladozó Toronto - a Celtics a keleti második helyről fogja kezdeni a rájátszást, ezen nem nagyon lehet már változtatni. A back-to-back nehezítheti a dolgukat, előző este Sacramentóban tudtak nyerni Terry Rozier extra teljesítményével, de a Sunsban nincs annyi tartás, mint a Kingsben, főleg ami a védekezést illeti, úgyhogy a fáradtság ellenére most sincsenek rosszabb helyzetben a vendégek. A Phoenix zsinórban 11 vereségnél tart, Devin Booker és TJ Warren továbbra sem bevethető és jelenleg csak a Memphist lehet hozzájuk mérni, úgyhogy nagy meglepetés lenne, ha megfognák a Celticset még akkor is, ha a vendégeknél Irving mellett lehet, hogy Morris sem játszhat még, Brown pedig kérdéses, hogy ott lesz-e a back-to-back második felén. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus