Most a Lakershez látogat a Cavs, Miamiba a Hornets

Visszavághat a Clippersnek a Portland, a Dallast fogadja a Denver, otthon javíthat a Brooklyn. 

 

Toronto Raptors - Orlando Magic 01:00

Legutóbb mindkét csapat biztatóbb teljesítményt nyújtott korábbi önmagához képest, a Toronto remek játékkal szép győzelmet aratott, a Magic pedig megszorongatta a Charlotte-ot - meglátjuk, hogy ebből mi marad meg a feleknél. Otthon azért a Raptors nyilván esélyesebb, támadásban több potenciál van bennük akkor, ha a VanVleet-Anunoby páros jó napot fog ki, míg az Orlando eddig azért nem nagyon talált bele elöl és hacsak nem játszik nagyot mondjuk Cole Anthony, akkor nincs bennük túl sok tűzerő. Új sérült egyik oldalon sincs, a Torontónak nagyon kellene a hazai siker egy ilyen, papíron kötelezőnek tűnő meccsen, kíváncsian várjuk, hogy megoldják-e a kanadaiak. 

 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 01:30

A Nets elég akadozva kezdte ezt a szezont és legutóbb megint vereséget szenvedett a Heattől, az ott is látszott, hogy támadásban komoly gondjai vannak a gárdának - James Harden botrányosan gyenge a várakozásokhoz képest és amíg ez nem változik, addig bajban lehetnek Duranték. A Pacersben van pont, de éppen legutóbb sérült meg Malcolm Brogdon, aki most nem is fog játszani, ahogy Isaiah Jackson sem, Caris LeVert visszatérése pedig hivatalosan kérdéses, elvileg van esély rá, hogy újra pályára lépjen. Akárhogy is, a Brooklynnak otthon nyernie kellene és bizonyítania, hogy képes úrrá lenni a gondjain - náluk Irvingen felül csak Claxton hiányzik, ő betegség miatt nem játszott legutóbb sem. 

 

Miami Heat - Charlotte Hornets 01:30

Ez most keleti rangadónak számít, hiszen mindkét csapat jó formában van és csak egy-egy vereséget szenvedett eddig, ráadásul mindketten csak hosszabbításban maradtak alul. A Hornets egyelőre 3-0-ra áll idegenben, ezt érdemes megjegyeznünk, míg a Heat 2-0-ra otthon, úgyhogy ezen az estén valamelyik makulátlan mutató eltűnik. A matchup is érdekes lehet, a Butler-Bridges párharc például kifejezetten jónak ígérkezik, de összességében eddig védekezésben a Miami ligaelit (mindhárom győzelme során 100 pont alatt tartotta ellenfelét), míg támadásban a Hornets gördülékenyebb - a Ball-Bridges-Hayward trió valósággal ficánkol mostanában. A Heatnek papíron mindegyikükre van védője, meglátjuk, hogy ez mennyire fog működni, főleg hogy Adebayo játéka elvileg csak kérdéses, van némi gond a bal térdével - a Charlotte-nál Rozier és Washington nem bevethető. 

 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 02:00

Mindkét gárda jó meccsből érkezik, a Kings egy Barnes-buzzerrel nyert Phoenixben, míg a Pelicans a kezdeti vereségek után megverte a Minnesotát, majd legutóbb közel járt a Hawks legyőzéséhez is. Nehéz megjósolni az erőviszonyokat, előzetesen nagyon 50-50-es meccsnek tűnik ez a találkozó - mindkét oldaltól láttunk már sokmindent, meccsen belül is erősen hullámzó mindkét együttes. Egyénileg az Ingram-Barnes csata lehet igazán jó, míg ami a sérülteket illeti, a Pelsnél Williamson és Temple biztosan, Hart pedig lehet, hogy hiányozni fog, a Sactónál viszont mindenki bevethető. A hazai pálya a NOP esélyeit javítja, egyébként viszont valamivel talán többet mutatott eddig a Kings és több olyan playmakere van, akiben bízhat - ha Fox, vagy Hield villog a periméteren, nem biztos, hogy érkezik rá hazai válasz. 

 

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 04:00

Ez nyugati rangadó lesz, annyi, hogy a Dallas back-to-back játszik, miután előző este nagy nehezen megverte a Spurst - eddig nem túl meggyőző a Kidd-legénység, de ha akadozva is, már 3-1-es mérlegnél tart. A Denver jobban kezdett, de Nikola Jokics megsérült és az előző két meccsüket elvesztették, meglátjuk, hogy a center visszatérhet-e, mert hivatalosan kérdéses az állapota - ha ott lesz a parketten, akkor frissebben (ők két napot pihenhettek), otthon jó esélyeik lesznek, főleg azt elnézve, hogy ők biztatóbb formát mutattak a Mavsnél. A vendégek fáradtabbak és Kristaps Porzingis náluk is sérült, lehet, hogy nem számíthatnak rá most sem, mindenesetre náluk Luka Doncic felpörgése hozhatna változást - a szlovén zseni elég tompa így a szezon elején, maximum egy-egy negyedig hozza az igazi sztárteljesítményt.

 

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 04:00

A felek négy napja találkoztak Los Angelesben és akkor 30 ponttal nyert a Clippers, amely valósággal kiütötte ellenfelét, azóta viszont fordult a kocka: a LAC nagy verést kapott a Clevelandtől, míg a Blazers összeszedte magát és húsz ponttal verte a Memphist. A hazaiak most szeretnének visszavágni, de kérdés, hogy a legutóbb látott fejlődés megmarad-e, főleg ami Damian Lillard szétszórt, dekoncentrált játékát illeti - azon a meccsen már ő is kezdett magára találni, de még mindig messze volt korábbi önmagától. Új sérült nincs, a keretek maradtak, egyszerűen annyit változhatnak az erőviszonyok egy pillanat alatt, hogy a harmincas zakó után most nem lenne meglepő a Blazers sikere, ha sikerül jól dobniuk és hátul megütniük egy elfogadható szintet - a Clippers is elég hektikus, ráadásul jelen állapotában (Leonard, Ibaka és Morris nélkül) nem is túl mély csapat. 

 

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 04:30

A Cavs jelenleg a liga meglepetés-alakulata. az ohióiak sorozatban három bravúrt mutattak be, méghozzá egészen elképesztő védekezéssel, amellyel három komoly csapatot bontottak le, méghozzá egészen a padlóig. Ezzel kellene valamit kezdenie a botladozó Lakersnek, amelynél LeBron James játéka ezúttal is erősen kérdéses, lehet, hogy még mindig nem térhet vissza, ahogy Rondo és Ellington pályára lépése sem biztos. A Davis-Westbrook páros kapcsolata nem rossz, de ez a keret továbbra sem tűnik annyira acélosnak, a győzelmeik is brusztolósak voltak, legutóbb pedig kikaptak az addig nyeretlen OKC-től, úgyhogy egyáltalán nem tarthatjuk őket favoritnak egy ilyen formában lévő és így védekező Clevelanddel szemben. Ha nincs James, akkor bármi elképzelhető, a hazaiaktól mindenképp kellenek a jó kinti dobások a sikerhez és a festékben nagyon sűrű ohióiak ellen Davisnek is nagyon oda kell tennie magát, ha nyerni akarnak - a vendégeknél egyébként Okoro hiányzik majd.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus