Murray megsérült, a Rockets győzött San Antonióban

Carmelo Anthony előlépett a negyedik negyedben - parádéztak a Portland vezérei - 125 pontot szórt a Minnesotának a Bucks - Westbrook nélkül is jól nézett ki az OKC.

 

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 113-94

Megvolt az energia a Thunderben. Ezúttal Russell Westbrookra és Andre Robersonra sem volt szüksége az OKC-nek ahhoz, hogy úgy játsszon, ahogy megszokhattuk, a nagyszünet után valósággal kirobbant az öltözőből a csapat - 35-16-ra nyerte a harmadik negyedet Billy Donovan együttese, 4/19-es mezőnymutatón tartotta itt az Atlantát és eldöntötte a találkozót. Paul George ebben a periódusban 16 pontot szerzett (végül 22-vel zárt 6 lepattanó és 6 labdaszerzés mellett), Dennis Schröder is remekelt (20 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz), Steven Adams is hozta magát, míg a két perc után agyrázkódás tüneteit produkálót Ferguson helyét elfoglaló újonc Hamidou Diallo (13 pont, 5 lepattanó, 4/8 mezőnyből) meglepően érett megmozdulásokkal vétette észre magát. Az 51-38-ra nyert lepattanózás is jelzi, hogy megvolt az az agresszivitás a Thundernél, ami a csapat talán legnagyobb erejét adja, ha nem is dobtak igazán jól és nem is működött tökéletesen a csapatjáték, erre az energiára mindenképpen lehet építeni.

Csak az eleje volt rendben. Az első negyedben jól szervezett és kellően fizikális, fegyelmezett védekezéssel jelentkezett az Atlanta, ennek köszönhetően pedig vezetni is tudott, egyedül Schröder okozott komolyabb gondokat a csapatnak - pedig Dedmon, Collins, Anderson, Carter és Lin sem került pályára ezen az estén, nekik is voltak hiányzóik. Elöl Trae Young (16 pont, 5/13 mezőnyből) és Alex Len (18 pont, 6/10 mezőnyből) volt a legveszélyesebb fegyver, amikor az újonc irányító kivált a harmadik negyedben, ott roppant össze a társaság - összességében nyilván nincsenek az OKC szintjén, de egy-két biztató dolognak örülhetnek. A 26 eladott labdának és a 40% alatti mezőnymutatónak mondjuk nem...

A Thunder legjobb dobói: George 22/9, Schröder 20/3, Diallo 13
A Hawks legjobb dobói: Len 18/3, Young 16/6, Prince 13/6

San Antonio Spurs - Houston Rockets 93-108

Murray megsérült. A mérkőzés legijesztőbb jelenetét a Spurs irányítója, Dejounte Murray produkálta, amikor egy betörésnél megbicsaklott a lába, majd komoly fájdalmak között elterült a földön és bár végül saját lábán hagyta el a pályát, komolyabbnak tűnő térdsérülést szenvedett az első félidőben - többet egyelőre nem tudni róla, ma megy MRI-re. A San Antonio részéről pozitívum, hogy DeMar DeRozan végre ponterős volt (22 pont, 7/16 mezőnyből, 7/8 büntető, 5 gólpassz) és hogy az egyébként gyenge támadójáték ellenére a negyedik negyedig partiban tudtak lenni, a hajrában azonban megszórta magát a Houston, ami eldöntötte a küzdelmet. Gregg Popovich csapata nem lehet büszke a 38,2%-os mezőnymutatóra és főleg a 4/21 triplára, az előszezonban viszont szokatlanul jó statisztikának számít a mindössze 12 eladott labda - van min javítaniuk, de a legnagyobb kérdés náluk most Murray állapota.

Melo volt a joker. Carmelo Anthony ezúttal kikerült a Rockets kezdőjéből, oda James Ennis mellett PJ Tucker került be négyes poszton, de a padról beszállva éppen a legjobbkor tolta meg csapata szekerét: szoros állás után a negyedik negyedben 4/4 jó dobást és tíz pontot tett a közösbe, ezzel nagy szerepet vállalt a 34-21-re megnyert utolsó játékrészben. Egyébként Tucker is jól játszott (19 pont, 7/15 mezőnyből), James Harden és Chris Paul nem dobott jól, de mozgatták a csapatot (együtt 32 pont, 13 lepattanó, 18 gólpassz, 9/27 mezőnyből), az említetteken felül pedig még Ennis, Capela és Green is elérte a tíz pontot. Érdekesség: Anthony ezúttal is több percet töltött parketten centerként, ez a felállás pedig védekezésben egészen jól nézett ki - kíváncsian várjuk, hogy mennyit fogja alkalmazni majd élesben Mike D'Antoni.

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 22/3, Gay 13/3, Belinelii 11/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 21/9, Tucker 19/9, Green 13/9

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 107-125

A védekezés nincs rendben. Ugyan kilenc percig úgy tűnt, hogy valamit javult hátul a Minnesota, az első negyed végén egy 4-13-as etappal ismét harminc pont felett kapott a gárda, mint eddig minden előszezon-meccs első negyedében - a folytatásban sem tudták rendezni a sorokat hátul, csak Karl-Anthony Towns extrájának (33 pont, 11/19 mezőnyből, 12 lepattanó) köszönhették, hogy látótávolságon belül maradtak. A harmadik negyedben aztán megint meglépett a Bucks és innen már nem volt visszaút, az egész meccset kihagyó Rose és a második félidőben pihentetett Gibson nélkül nem tudtak mit tenni, a cseresor már-már vállalhatatlanul gyenge volt hátul - Townsnak örülhetnek, illetve a Rose helyén kezdő újonc Josh Okogie is biztatóan mozgott, de még rengeteg munka vár rájuk, hogy összeálljanak.

Olajozottan működik a Milwaukee. Ezúttal is volt megfelelő kinti dobása a Bucksnak, 13/36-tal zárt kintről a gárda és bár a centerposztot nem igazán sikerül megoldani, az alacsonyabb szerkezetnek vannak előnyei a másik oldalon - Giannis Antetokounmpo (21 pont, 10 lepattanó) többször is játszott ötöst, a sebessége, atletikussága pedig nagyon komoly károkat okozott a Minnesotának. Ha egyéni extráik nem is nagyon voltak, összességében nem dobtak rosszul, csak tíz labdát adtak el 24 gólpassz mellett, le tudták rohanni ellenfelüket, támadásban működött, aminek kellett - elégedettek lehetnek, a második meccsükön is rendben voltak elöl.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 33/6, Williams 12/6, Dieng 11
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 21/3, Wood 14/3, Middleton 13/3

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 112-123

Villogtak a portlandi sztárok. A Blazers három vezéregyénisége foghatatlan volt ezen az estén, Damian Lillard (23 pont, 7 gólpassz, 9/11 mezőnyből, 4/5 tripla), CJ McCollum (21 pont, 4 gólpassz, 8/13 mezőnyből, 3/6 tripla) és Jusuf Nurkic (20 pont, 11 lepattanó, 5 blokk, 8/9 mezőnyből, 2/2 tripla) is azt csinált a Jazz-zel, amit akart, nem véletlen, hogy amíg a kezdő volt fent, sima meccset láthattunk - Terry Stotts alakulata uralta az összecsapást egészen addig, amíg a tréner nem küldte fel a cseresort. Ennek lett az eredménye a 39-20-ra elvesztett utolsó negyed és a vereség, de ezzel együtt elégedett lehet, mert abban az időszakban, amíg a kezdő volt a parketten, remekül működött a gépezet, Nurkic tripláit pedig külön kiemelte a meccs után: szerinte eljött a pillanat, amikor centere kintről is veszélyes tud lenni.

Hátul bajban volt a Utah. Quin Snyder szerint sem a megfelelő intenzitás, sem a kellő figyelem nem volt meg játékosaiban ezen az estén, de támadásban jó ritmusban kosárlabdáztak, ami lehetőséget adott nekik a negyedik negyedbeli fordításra - ott egyébként két perc, tizenegy másodperc alatt csináltak az ötpontos hátrányból tíz pont feletti előnyt, ez volt a döntő roham. Donovan Mitchell (21 pont, 3/5 tripla) és Joe Ingles (12 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) említhető leginkább pozitívumként, Ricky Rubiónak is voltak biztató megoldásai, összességében pedig a 18/36 tripla az, ami parádés mutató - 4-0-ra állnak az előszezonban, következőleg a Sacramentóval találkoznak majd.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 23/12, McCollum 21/9, Nurkic 20/6
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 21/9, Ingles 12/6, Burks 12/6

Ne feledjük, 14:00-tól jön a Philadelphia és a Dallas mérkőzése Kínában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus