Nagy meccsen verte a GSW-t a Clippers, otthon is bukott a Denver

Philadelphiában nyert a Miami, LeBron James nélkül sem hibázott a Lakers, Orlandóban is kikapott a Knicks, győzött a Boston, a Cleveland, a Dallas és a Phoenix.

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 125-130

A Clipperst paprikázta fel a tömegjelenet. Az összesen kilenc embert használó, Kawhi Leonardöt nélkülöző Los Angeles nem kezdte jól a találkozót, az első negyedet rögtön elveszítette hét ponttal, és utána is a Warriors maradt előnyben, volt közte 15 egység is a hazaiak javára, és még a negyedik negyed is közte 11-ről indult. 103-94-nél aztán kissé elszabadultak az indulatok, Mason Plumlee ütött oda flagrantet érően Brandon Podziemskinek, és a jelenet után kialakult egy kisebb balhé, amelyben mindkét fél bőven részt vett, és a végén Tyronn Lue-t, a Clippers vezetőedzőjét kiállították. Ez az esemény azonban végül mégis a vendégeknek jött jobban, hiszen az addigi kissé laposabb hangulat jelentősen megemelkedett, hatalmas tűzbe jött a gárda, és 106-94 után 36-19-re (!) nyerték meg az utolsó kilenc percet, összességében 44-28-ra a negyedik negyedet, és a szoros végjátékban is bedarálták ellenfelüket. 108-111-nél már ők vezettek, szűk másfél perccel az órán már 117-124 állt az eredményjelzőn, és bár a Warriors két bedobott triplával még visszajött egy labdán belülre, de Russell Westbrook és James Harden 4/4 büntetője elégnek bizonyult a sikerhez. Így nagyon fontos győzelmet arattak Leonard nélkül, idegenben, egy nagy formában lévő ellenféllel szemben, és egyénileg nem is voltak nagy extráik: Harden (26-8-7), Paul George (24-5-5) és a negyedik negyedben nagyot játszó Norman Powell (21 pont, 5/7 tripla) emelhető ki igazán, de ezt most a csapatszintű akarat és a motiváció nyerte meg nekik az utolsó felvonásban.

Curry újabb extrája sem volt elég. 41 pont és 9/19 tripla került ezúttal Steph Curry neve mellé, aki a bemelegítésnél az öltözőbe vezető folyosó széléről dobott kosarat egész pályára, a túloldali gyűrűre - majd parádés meccset játszott, de a végére ő is elfogyott, végül csak 15/31-es mezőnymutatóval zárt, bár így is messze ő volt a GSW legjobbja. Mellé viszont senki sem tudott felnőni, csak az újonc Brandon Podziemski volt partner, aki szintén extrát hozott (25 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 5/5 tripla), de sem Klay Thompson, sem Andrew Wigigns, sem Jonathan Kuminga, sem Draymond Green nem játszott jól, és a második félidőben összességében kilyukadt a védekezésük - 78 pontot kaptak a nagyszünet után, amit nem tudtak ellensúlyozni. Így is szoros volt a vége, de amint tűzbe jött a Clippers, már nem voltak egy szinten a felek, úgyhogy Curry 41 pontos meccse ment a kukába, ők pedig sorozatban öt győzelem után kikaptak, igaz, így is megőrizték a nyugati 10. helyüket.

A Warriors legjobb dobói: Curry 41/27, Podziemski 25/15, Kuminga 13
A Clippers legjobb dobói: Harden 26/12, George 24/3, Powell 21/15

 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 98-102

Nagy hajrával nagy győzelem. A Kings a Suns elleni vereség másnapján, a back-to-back második felén váratlanul jól tudott védekezni, csak az első félidőben még nem volt egyben a támadójáték, sok volt a pontatlanság, a dekoncentráltság, úgyhogy a nagyszünetben 14 pontos hátrányban volt a maga 41 szerzett egységével. A fordulás után azonban sikerült ritmust találni, és egy-két jobb támadás, jó dobás után az irányítást is átvette a társaság, eljutott a festékbe, tudott rohanni, és megfordította a találkozót - a festékben végül 56-40-re, leindításokból pedig 13-4-re nyert. A harmadik negyedben már jelentősen megközelítették ellenfelüket, aztán a záró etapban jött De'Aaron Fox, aki egymaga 15 pontot dobott csak akkor, és az utolsó két és fél percben lerohanták a Denvert. 93-89 után ugyanis egy 11-0-s rohamot produkáltak éppen a legfontosabb időszakban, és ezt Fox vezényelte le, aki előbb dobatott egy triplát Harrison Barnesszal, majd zsinórban négy támadást fejezett be saját kosárral - eközben a Nuggets kihagyott három dobást és eladott egy labdát, ez a két perc pedig eldöntötte a küzdelmet. A Sacto az utóbbi meccsek botladozásai után kissé váratlanul tudott most nyerni, főleg úgy, hogy 100 pont alatt tartotta a Denvert, de kellett neki ez a siker a nyugati közelharcban - a szünet után kemény meccsek következnek, többek között még ebben a hónapban jöhet a Nuggets elleni visszavágó is.

Jól jön a szünet a Denvernek. Zsinórban harmadszor kapott ki a Nuggets, méghozzá két sima pofon után most 16 pontos előnyből, otthon, ráadásul úgy, hogy még a 100 dobott pontos határt sem sikerült elérni - Michael Malone legutóbb úgy fogalmazott, hogy majd hazai pályán javítanak, de ez nagyon nem sikerült. Jamal Murray és Kentavious Caldwell-Pope révén a kezdő hátvédpár hiányzott sérülés miatt, és ezt most nem bírták el, Nikola Jokics sem találta magát (6/17 mezőnyből, 0/6 tripla), és más sem tudott a társaság élére állni, úgyhogy főleg a második félidőben már csak szenvedtek támadásban - 44 pontot dobtak, és mivel Jokics clutch helyzetben sem tett hozzá semmit, így végül kikaptak. Ezzel az időszakkal így egy kicsit leszakadtak a nyugati első helytől, de jókor jön nekik a szünet, mert most lesz lehetőségük kicsit újragombolni a kabátot, ráadásul a pihenő után a Blazers és a Wizards elleni találkozó lehetőséget is adhat arra, hogy újra belendüljenek.

A Nuggets legjobb dobói: Gordon 25/3, Porter Jr. 19/9, Jokics 15
A Kings legjobb dobói: Fox 30/6, Barnes 20/9, Sabonis 20

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 104-109

Jó szájízzel mehet pihenni a Heat. Sok probléma hátráltatta mostanában a Miamit, de mindezek ellenére összességében sikerült lendületet venni az All-Star szünet előtt: ezzel a sikerrel ugyanis egyrészt négyet nyertek az utolsó öt meccsükből, másrészt a záró back-to-back mindkét felét megnyerték idegenben Milwaukee-ban és Philadelphiában, ami azért adhat egy lökést az All-Star utáni időszakra. Ezúttal sem játszott Butler, Rozier és Richardson, fáradtabbak is voltak, mint a Sixers, de a második félidőben sikerült levédekezniük riválisukat (csak 42 pontot kaptak a nagyszünet után), és éppen elegendő tűzerejük volt ahhoz, hogy felülkerekedjenek. A szorosan alakuló derbi a záró etapban dőlt el, a Philly ott egy 1/7-es időszakot produkált mezőnyből, eladott gyorsan két labdát, a Miami pedig élni tudott az eséllyel, sorozatban négy labdabirtoklásból voltak eredményesek a floridaiak, és öt perccel a vége előtt hatpontos előnyt építettek fel - nagyon meglépni nem tudtak, de ez a fór éppen elég volt ahhoz, hogy menedzselni tudják. Ez így is történt, remek védekezéssel tartották maguktól távol a Phillyt, majd amikor a hazaiak az utolsó percben visszajöttek 102-105-re, ott Jaime Jaquez Jr. clutch kosarával, és végül Bam Adebayo büntetőivel le tudták zárni az estét és bezsebelték a nagyon értékes győzelmet. Egyénileg a 23-23 pontos Adebayo és Tyler Herro mellett Duncan Robinsont érdemes kiemelni, aki az előző esti hat triplája után most 5/7-et dobott be és vele a parketten +14-ben volt a Heat.

Rossz döntéseket hozott a Philly. Joel Embiid és Tobias Harris nélkül állt ki erre a meccsre is a Sixers, és a legutóbbi siker után ezúttal nem tudta megtalálni a győzelem útját a társaság. Nick Nurse vezetőedző szerint leginkább a döntéshozatalukon múlt: a második félidőben rengeteg jó kinti dobóhelyzetet adtak fel, mert jobbnak látták a betöréseket, de mindegyikből küszködős, nehéz helyzet lett, mert Bam Adebayo óriásit védekezett a gyűrű környékén. Mint mondta, okosabban kellett volna játszaniuk támadásban, de így is szoros lett a vége, csak éppen a védekezéseiket sem tudták lezárni: a Heat utolsó három kosara támadópattanóból született, nem véletlenül mondta ezekre Erik Spoelstra, hogy győztes játékok. A hazaiaknál Tyrese Maxey (30 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), Buddy Hield (22 pont, 10 gólpassz, 5/11 tripla) és Paul Reed (18 pont, 12 lepattanó) is jó meccset játszott, de ez most nem volt elég, úgyhogy az ötödik helyen mehetnek pihenni, majd a szünet után rögtön kulcsmeccseket vívnak a Knicks, a Cavs és a Bucks ellen.

A 76ers legjobb dobói: Maxey 30/6, Hield 22/15, Reed 18/3
A Heat legjobb dobói: Adebayo 23, Herro 23/3, D. Robinson 20/15

 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 122-138

James nélkül is jobb volt a Lakers. Bokasérülés miatt ülte ki a back-to-back második felét LeBron James, de sem az ő hiánya, sem a fáradtság nem állította meg a Los Angelest, amely parádés támadójátékkal szedte szét a Jazz védekezését. Ebben fontos szerepet játszott az, hogy Anthony Davisre nem volt válaszuk Lauri Markkanenéknek (37 pont, 15 lepattanó, 2 blokk), és főleg annak, hogy a James helyén kezdő Rui Hachimura élete meccsét hozta: 36 pontos karriercsúcsot termelt és 6/8 triplát bombázott be. Mellettük emeljük még ki a 22 pontos, 7 gólpasszos Austin Reaves remeklését és D'Angelo Russellt is, aki 11 pontja és 9 lepattanója mellett 17 (!) gólpasszt osztott szét - ez is karriercsúcs, úgyhogy a kezdőben szinte mindenki hatalmasat játszott. A szorosabb (70-69-cel záruló) első félidő után a harmadik negyedben vitte be a döntőnek bizonyuló ütést Darvin Ham alakulata, 84-84 után ugyanis az utolsó öt percet 24-8-ra nyerte meg a Lakers, a záró etapban pedig már nem remegett meg, tartotta az előnyét, és látványos támadójátékával hétből hatodik győzelmét is behúzta, így mehet az All-Star szünetre. 

Süllyed a Jazz. Védekezésben érvénytelennek bizonyultak a hazaiak, és bár támadásban a meccs nagy részében ők is jól dobtak, de a harmadik negyedes leolvadásuk nem fért  bele úgy, hogy közben egyetlen percig sem tudták megállítani ellenfelüket. Így is közelítették az 50%-os dobóformát, nagyon simán nyerték a lepattanózást, de védekezés nélkül ez semmire sem volt elég, ráadásul most az egyéni extrák is elmaradtak - heten is dobtak náluk legalább tíz pontot, de húszig senki sem jutott el, és amikor kellett volna a harmadik negyedben, akkor senki nem tudta a hátára venni a csapatot és megtolni a szekeret. A közvetlen rivális elleni vereség sosem jó, az pedig pláne, hogy a korábbi jó forma után tizenháromból kilencedszer kaptak ki, és a GSW ellen még lesz egy ki-ki meccsük a szünet előtt.

A Jazz legjobb dobói: Sexton 18/6, Clarkson 17/9, Markkanen 16/6
A Lakers legjobb dobói: Davis 37/3, Hachimura 33/15, Reaves 20/9

 

Orlando Magic – New York Knicks 118–100

Negyedszer is kikapott a Knicks. Az elmúlt időszakban komoly gödörbe került a New York, hiszen azok után, hogy zsinórban kilenc győzelmet ünnepelhetett, most sorozatban három vereséggel a háta mögött érkezett Orlandóba. Ráadásul az sem Tom Thibodeau csapatának a sikerét vetítette elő, hogy Julius Randle és OG Anunoby után most Donte DiVincenzo is kidőlt az aktív rotációból. A Magic ezzel szemben javuló formát mutat még akkor is, ha a Thundertől a minap kikapott. Próbálta a New York átvészelni a rotáció szűkösségét, Jalen Brunson (33 pont, 6 gólpassz), Precious Achiuwa (23 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz) és Alec Burks (13 pont) révén magabiztosan nyerte meg a csapat az első negyedet, csakhogy a második felvonástól már a házigazda dominált, amely 38–19-re nyerte meg ezt a tizenkét percet, ezzel el is döntve az összecsapást. Paolo Banchero (36 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Franz Wagner (21 pont, 6 gólpassz) párosa ezúttal együtt játszott nagyot, erre pedig nem lehetett válasza a Knicksnek.

A Magic legjobb dobói: Banchero 36/18, F. Wagner 21/3, Anthony 11
A Knicks legjobb dobói: Brunson 33/15, Achiuwa 23/3, Burks 13/6


Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 122–99

Megtáltosodott a Hornets. A trade deadline óta egészen más arcát mutatja a Charlotte, amely az új játékosai révén egy az eddigieknél sokkal attraktívabb, energikusabb kosárlabdát játszik. Ellenben az Atlanta ismét megtesz annak érdekében mindent, hogy még a playin-helykre se érhessen oda, elmúlt öt meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni. A Hornets pedig élni tudott a kínálkozó lehetőséggel és a nagyszünet előtt az újonc Brandon Miller (26 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), Tre Mann (21 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és Miles Bridges (17 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) triója révén ellépett az ellenfelétől. A Hawks nagyon megszenvedte Clint Capela és Onyeka Okongwu hiányát a festékben, ráadásul Trae Young (12 pont, 12 gólpassz, 4/12 mezőnyből) sem éppen élete meccsét játszotta, így hiába iparkodott De'Andre Hunter (21 pont) és Jalen Johnson (19 pont, 12 lepattanó) párosa, végül a vendéglátó ünnepelhetett.

A Honets legjobb dobói: Miller 26/12, Mann 21/12, Bridges 17/9
A Hawks legjobb dobói: Hunter 21/6, Johnson 19, Bey 14/6


Boston Celtics – Brooklyn Nets 136–86

Lemészárolta ellenfelét a Celtics. Back-to-back léptek ismét egymás ellen pályára a felek, a Boston pedig arra készült, hogy ezúttal is könnyűszerrel lépjen át ellenfelén még akkor is, ha sérülés miatt Jaylen Brown és Al Horford is kiülte ezt a mérkőzést. Az elmúlt időszakban a Brooklyn is magabiztos teljesítményt nyújt, csak éppen ez a magabiztosság a vereségek gyűjtögetésére korlátozódik. A hazai egylet elképesztő elánnal vetette bele magát az összecsapásba, az első negyedet 30–15-re, míg a másodikat 38–17-re megnyerve. A találkozó egy adott szakaszában már több mint ötven pont volt a felek közötti differencia. A Celtics így bátran rotálhatta a keretét, melynek eredményeképpen Payton Pritchard (28 pont, 4 lepattanó, 6/9 tripla) lett a találkozó legeredményesebb játékosa, de Derrick White (27 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Jayson Tatum (20 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) is hozta az elvárhatót. Öröm az ürömben, hogy Kristaps Porzingis (15 pont, 5 lepattanó) az első félidőben bokasérülést szenvedett. Ami pedig a vendég oldalt illeti, talán jól szemlélteti az erejüket, hogy Trendon Watford (15 pont) és Mikal Bridges (10 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) kettőse mellett senki sem tudta átlépni a tíz dobott pontos „álomhatárt.”

A Celtics legjobb dobói: Pritchard 28/18, White 27/15, Tatum 20/6
A Nets legjobb dobói: Watford 15/6, Bridges 10/6, Johnson 9/3


Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 108–105

Nem adta fel a Cleveland. A Cavaliers sikerszériája a Philadelphia ellenében szakadt meg, ettől függetlenül személyükben továbbra is a liga egyik legjobb formában lévő csapatát tisztelhetjük. A Bulls sincs rossz passzban, hiszen legutóbbi négy meccséből hármat is megnyert, ellenben a felek céljai azért jócskán eltérnek egymástól. A hatszoros bajnok kezdett jobban, amely Coby White (32 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz ), DeMar DeRozan (24 pont, 6 gólpassz) és Andre Drummond (10 pont, 15 lepattanó) révén három negyeden keresztül a kezében tartotta a kontrollt, habár megtörnie nem sikerült az ellenfelét. A Cavaliers tartását viszont jól mutatja, hogy nem engedte el ezt az összecsapást, így Donovan Mitchell (30 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Darius Garland (12 pont, 7 gólpassz) kosaraival az utolsó percekben megfordította az eredményt, majd meg is nyerte a mérkőzést. Az utolsó másodpercekben Mitchell büntetői döntöttek, s habár White-nak még volt egy dobása a hosszabbításért, ez végül lecsorgott, így a folytatás szempontjából fontos meccset nyert meg a Cavs.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 30/6, Okoro 16/12, Mobley 14/3
A Bulls legjobb dobói: White 32/15, DeRozan 24, Dosunmu 12/12


Toronto Raptors – Indiana Pacers 125–127

Siakam kosara döntött. A Hornets elleni botlását Torontóban igyekezett kozmetikázni az Indiana, amely továbbra is harcban van a keleti biztos playoff-helyekért, miközben a Raptors már elengedte ezt az idényt – képesek bárkitől kikapni, amit jól szemléltetett a San Antonio elleni vereségük. A mérkőzés pikantériáját Pascal Siakam Kanadába való visszatérése szolgáltatta. A hazai egylet kezdett jobban, hamar világossá téve, hogy ezen az estén nem lesz könnyű dolga a Pacersnek. Scottie Barnes (29 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz), RJ Barrett (23 pont, 9 lepattanó) és Jakob Poeltl (19 pont, 11 lepattanó) vezérletével próbálta kézben tartani az irányítást a vendéglátó, ellenben a nagyszünetet követően visszajött a meccsbe a vendég egylet, ahol Pascal Siakam (23 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz), Tyrese Haliburton (21 pont, 4 lepattanó, 12 gólpassz) és Isaiah Jackson (15 pont, 11 lepattanó) triója remekelt. Végül kiélezett végjáték döntött, az utolsó fél percen belül Siakam szerzett egy nagyon fontos duplát, ezzel három pontra növelve a Pacers fórját, innen pedig már nem is tudott visszajönni a Raptors.

A Raptors legjobb dobói: Barnes 29, Barrett 23/3, Poeltl 19
A Pacers legjobb dobói: Siakam 23/3, Haliburton 21/15, Toppin 15/6, Jackson 15


New Orleans Pelicans – Washington Wizards 133–126

Avdija karriercsúcsa sem volt elég. Hétből hat sikerrel a háta mögött fogadta a New Orleans a Washingtont, miközben a fővárosiak éppen fordított utat bejárva sorozatban hét vereséggel a tarsolyban érkeztek a jazz fővárosába. A Pels hatalmas elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, Zion Williamson (36 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz), CJ McCollum (26 pont, 6 gólpassz) és Brandon Ingram (18 pont, 8 gólpassz) révén viszonylag hamar felépítve egy húsz pont körüli előnyt. Ezt viszont nem hagyta annyiban a Wizards és egy 14–2-es futással kozmetikázott, majd vissza is jött a mérkőzésbe, elsősorban a karriercsúccsal záró Deni Avdija (43 pont, 15 lepattanó) vezérletével. Az izraeli spíler mellett Corey Kispert (20 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz, 5/10 tripla) és Jordan Poole (19 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) is sziporkázott, ellenben az utolsó percek már ismételten csak a vendéglátóról szóltak, így a Pelicans amikor kellett, akkor pontot is tett az összecsapás végére.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 36, McCollum 26/9, Ingram 18/6
A Wizards legjobb dobói: Avdija 43/18, Kispert 20/15, Poole 19/15

 

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 121-113

Belefért a leadott nagy előny is. Bekezdtek a hazaiak, az első negyedet 36-21-re nyerték, majd volt már 23 pont is az előnyük, de ezt a Rockets le tudta dolgozni, és a negyedik negyedben átmenetileg a vezetést is megszerezték a vendégek. Végül az döntötte el a meccset, hogy a Grizzlies 49,4 százalékkal dobott mezőnyből a Rockets 41,2 százalékával szemben, illetve a hazaiak 41 alkalommal állhattak oda a büntetővonalra, míg a vendégek csak 28 büntetőt dobhattak – a két csapat együtt 23 büntetőt hagyott ki, mindkét oldal 70 százalék alatt maradt. Jaren Jackson Jr. sokáig beleszürkült a mezőnybe, de a negyedik negyedben 11 pontot szórt 3/3 bedobott triplával, és ő több segítséget is kapott ekkor, mint a túloldalon szintén 11 pontos negyedet hozó Aaron Holiday (19 pont, 5/8 tripla). A Rocketsnél hiába hozta a pontokat Amen Thompson (19 pont, 12 lepattanó), Dillon Brooks (19 pont, 10 lepattanó, 2/10 tripla) és Alperen Sengün (19 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) is, nem tudták ellensúlyozni a Grizzlies jobb hatékonyságát, ráadásul GG Jackson is hozott egy 20 pontos, 9 lepattanós, 3 blokkos extrát, Vince Williams Jr. (12 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) a sokoldalú játéka mellett a 10/12 bedobott büntetőjével is kitűnt, míg Luke Kennard (19 pont, 4/6 tripla) a pálya széthúzásában játszott nagy szerepet.

A Grizzlies legjobb dobói: GG Jackson 20/9, Kennard 19/12, Jackson Jr. 18/9
A Rockets legjobb dobói: Holiday 19/15, Brooks 19/6, Sengün 19/3, Thompson 19

 

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 116-93

A két hazai sztár intézte a meccset. A vendégek kezdtek jobban, az első negyed derekán 15 ponttal is vezettek, ugyanakkor a lendületük nem tartott ki sokáig, a Mavericks a második negyed közepén átvette a vezetést, és onnantól vissza sem néztek, a 32-14-re megnyert harmadik negyeddel pedig végérvényesen eldöntötték a meccset. A hazaiaknál Kyrie Irving vitte a prímet, 15/22 dobását elsüllyesztve 34 pontot dobott, továbbá 9 lepattanót és 7 gólpasszt is betett a közösbe, és mellette Luka Doncic is hozta magát, 27 ponttal, 9 lepattanóval és 8 gólpasszal jelentkezett, ugyanakkor kisebb aggodalomra adhat okot, hogy a pályát úgy hagyta el, hogy a nyakát fájlalta. A Spursnél szokás szerint Victor Wembanyama volt a vezér, ezúttal 27 perc alatt jutott 26 pontig, 9 lepattanóig, 5 gólpasszig és 3 blokkig, de ő is inkább az első félidőben villogott ezúttal, 20 pontnál járt a nagyszünetben. Wembanyama mellett legfeljebb Malaki Branham (19 pont, 4/5 tripla) dicsérhető tőlük, csapatként viszont megálltak 36,4 százaléknál mezőnyből, Keldon Johnson (1/11) és Devin Vassell (4/16) is betlizett.

A Mavericks legjobb dobói: Irving 34/12, Doncic 27/3, Hardy 13/3
A Spurs legjobb dobói: Wembanyama 26/6, Branham 19/12, Vassell 11/3

 

Phoenix Suns – Detroit Pistons 116-100

Háttérbe szorult a kosárlabda. Szólhatott volna ez a meccs Monty Williams visszatéréséről is, aki először járt Phoenixben azóta, hogy távozott a Suns kispadjáról, ugyanakkor Drew Eubanks és Isaiah Stewart már órákkal a meccs kezdete előtt összeakaszkodott: a Suns centere elmondása alapján a Pistons sérült játékosa akkor támadott rá és ütötte meg, amikor megérkezett a meccsre, és végül a biztonságiaknak is közbe kellett avatkozni, hogy szétválasszák őket. A pályán is tapintható volt a feszültség, alig öt perc után kiállították Devin Bookert két szövegelésért kiosztott technikaival, és az esetnél Frank Vogel is begyűjtött egy technikait, miután játékosa védelmére kelt. Ezt követően leginkább a faultokról szólt az összecsapás, a Pistons játékosai 32 szabálytalanságot követtek el, ennek köszönhetően 36/44 büntetővel zárták a meccset a hazaiak, miközben a vendégek 14/22 egypontosig jutottak. A Suns hamar eldöntötte a meccset, a 25 pontig, valamint 6-6 lepattanóig és gólpasszig jutó Kevin Durant vezetésével 30 ponttal jártak előrébb a nagyszünetben, Booker elvesztése mellett a sérült Bradley Beal hiánya is belefért ezúttal. A Pistonsnál a 21 perc alatt 18 pontot szerző Simone Fontecchio volt igazán ponterős, csapatként viszont 38,4 százalékkal dobtak csak, ezúttal nem volt esélyük.

A Suns legjobb dobói: Durant 25/3, Lee 16, Gordon 13/6
A Pistons legjobb dobói: Fontecchio 18/6, Thompson 14, Milton 13/9, Cunningham 13

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus