Nagyot hajrázott a Knicks, rangadót nyert a Kings

Tíz mérkőzéssel folytatódott a Szezonközi Torna: kikapott a Celtics és a Nuggets, a Pelicans szakította meg a Clippers jó sorozatát, javított a Warriors, ismét nyert a Suns, 130 fölött dobott a Bucks és a Pacers is, míg a Raptors olyan meccset nyert meg, aminek már csak az alapszakaszban van jelentősége.

New York Knicks - Miami Heat 100-98

21 pontos hátrányból fordított a Knicks. A kiélezett első félidőt követően állva hagyta ellenfelét a Heat, a harmadik negyed elején bő négy perc alatt dobtak zsinórban 19 pontot, majd a játékrész derekán már 21 ponttal is vezettek. A Knicks a negyedik negyedben hatalmas hajrába kezdett, 29-11-re nyerték ezt a játékrészt, noha 3:50-tel a vége előtt is még 87-96 állt az eredményjelzőn – ezt egy 12-0-s hazai futás követte, amit Jalen Brunson és RJ Barrett kettőse vezényelt le. Az utolsó percben lett volna még esélye a meccset behúzni a Heatnek, ekkor előbb Barrett, majd Brunson is elrontott egy dobást, és Bam Adebayo két elsüllyesztett büntetője után Brunson ismét hibázott 11,1 másodperccel az órán, csak 1/2 egypontosát dobta be. A Heat támadhatott a győzelemért, és végül Jimmy Butler próbálkozott egy távoli triplával, de a dobása kimaradt, így ahelyett, hogy szimpla csoportdöntőt vívhattak volna a Bucks ellen, a Knicks is esélyes maradt a továbbjutásra.

A kispadok jelentették a különbséget. A vendégeknél azzal együtt is Butler vitte a prímet a 23 pontjával, hogy az utolsó dobása kimaradt, mellette Bam Adebayo (21 pont, 12 lepattanó) is nagy munkát végzett, míg Josh Richardson és Jaime Jaquez egyaránt 15 pontot szórt, bár utóbbi mindössze 6/17 dobását süllyesztette el, és csapatként is csak 39,1 százalékkal dobtak mezőnyből. A Knicks kulcsemberei közül Julius Randle (13 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 6 eladott labda) sokat hibázott, viszont a legfontosabb pillanatokban legalább Brunson és Barrett elő tudott lépni, ketten együtt 42 pontot szórtak, ugyanakkor győzelmükben hatalmas szerepet töltöttek be a cseréik is. Immanuel Quickley 20 ponttal és +22-es mutatóval szállt be a meccsbe, Josh Hart 10 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal jelentkezett, de Isaiah Hartenstein és Donte DiVincenzo is pozitív hatással volt a mérkőzés alakulására, és ellensúlyozni tudták, hogy csapatként 19 labdát adtak el.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 24/3, Quickley 20/12, Barrett 18/3
A Heat legjobb dobói: Butler 23/9, Adebayo 21, Richardson 15/6, Jaquez 15/3

 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 111-124

Fox diktálta a tempót. Szinte végig a vendégek vezettek, utoljára 5-4-nél járt előrébb a Timberwolves, ezt követően 70-72-nél jártak a legközelebb ellenfelükhöz a harmadik negyed elején, ekkor viszont a Kings jött ki jobban abból, hogy pontszegény folytatást hozott ez a játékrész, végül 15-22-es eredményt hozott a harmadik 12 perc. A tempót De’Aaron Fox diktálta, aki 36 ponttal, 7 lepattanóval és 12 gólpasszal zárt, beleállt 32 dobásba az este folyamán, és vele a pályán 19 pontos pluszban zártak ellenfelükhöz képest. Fox mellett Domantas Sabonis (15 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 2 labdaszerzés, 3 blokk) a sokoldalúságával tűnt ki a kipontozódása előtt, Harrison Barnes is beszórt 18 pontot, míg a padról Malik Monk hozott lendületet 17 egységgel. A Kings ezúttal elbírta Keegan Murray hiányát is, és egyben nagy lépést tettek a továbbjutás felé, 3-0-ra állnak a csoportjukban.

Oda a Timberwolves hazai veretlensége. Nyolcadik hazai meccsén először szenvedett vereséget a Timberwolves, noha a sztárjaik igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni az újabb győzelemért. Anthony Edwards nagyban a 17/18 bedobott büntetőjére építve 35 pontot szórt, amit kiegészített 7 lepattanóval, 5 gólpasszal, illetve 2-2 labdaszerzéssel és blokkal, mellette Karl-Anthony Towns 27 pontot, 11 lepattanót és 4 gólpasszt ért el, és Rudy Gobert (12 pont, 11 lepattanó) is ellátta a rábízott feladatokat. A problémát inkább a többiek dobóformája jelentette, csapatszinten 43,8 százalékkal zártak mezőnyből, és csak azért nem lett nagyobb a különbség, mert Edwards vezetésével 29 alkalommal állhattak oda a büntetővonalra, miközben a Kings játékosai csak 11-szer. A Timberwolves így már csak abban az esetben nyerheti meg a csoportját, ha megverik a Thundert, miközben a Kings kikap a Warriorstól, mert ekkor hármas holtverseny alakulna ki, viszont a tiebreaker sem biztos, hogy nekik kedvezne.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 35/6, Towns 27/12, Gobert 12
A Kings legjobb dobói: Fox 36/9, Barnes 18/6, Monk 17/9

 

Houston Rockets - Denver Nuggets 105-86

Nagy verésbe szaladt bele a címvédő. Az elmúlt öt mérkőzéséből hármat is elveszített a Denver, amely egyelőre nagyon megsínyli Jamal Murray hiányát. A Houston ellenben a szörnyű idénykezdetét követően szárnyal, odahaza ráadásul mindössze egyszer kapott ki, így előzetesen nem lehetett azt mondani, hogy itt bizony a Nuggets az esélyes. Ennek megfelelően kezdtek a hazaiak, rövid idő alatt felépítve egy tízpontos előnyt. Jalen Green (25 pont, 5 lepattanó) továbbra is ihletett formában játszik, ráadásul amikor ez azzal társul, hogy Alperen Sengün (21 pont, 15 lepattanó, 8 gólpassz) és Fred VanVleet (17 pont, 6 lepattanó, 11 gólpassz) is remekel, akkor nemhogy a Michael Malone csapata, de senki más sem mehet biztosra ellenük. A meccs egy adott szakaszában már közel harminc pont volt a felek között a differencia, s habár próbált zárkózni a vendég gárda, végül simán nyert a texasi egylet.

Jokics ezúttal is remekelt. Ez tipikusan egy olyan este volt, amikor a Denver számára be lett deszkázva az ellenfél gyűrűje. A Nuggets mindössze 34%-kal célzott mezőnyből, miközben a triplákat 23,3%-kal dobta, harminc kísérletből csak hétszer betalálva. Hiába játszott kiválóan Nikola Jokics (38 pont, 19 lepattanó, 8 gólpassz) rajta kívül csupán Kentavious Caldwell-Pope (20 pont, 5 lepattanó) volt dicsérhető, ami egyenes arányos a vereséggel, pláne úgy, hogy Aaron Gordon 0/12-őt, Reggie Jackson pedig 1/7-et dobott. Nem néz ki túl jól a csapat neve mellett ez a 3–6-os idegenbeli mérleg, ám még nagyon a szezon elején járunk, így bőven lesz lehetőség a javításra.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 25/9, Sengün 21, VanVleet 17/9
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 38/9, Caldwell-Pope 20/3, Porter Jr. 14/6

 

Orlando Magic - Boston Celtics 113-96

Sorozatban hatodik meccsét nyerte a Magic. A két csapat jelenlegi formáját elnézve egy igazi rangadót hozott a Szezonközi Torna legutóbbi játéknapja, még akkor is, ha az Orlando jelenlegi helyzete kissé meglepő. Jobban kezdett a Celtics, a találkozó elején leginkább Jaylen Brown (18 pont) volt elemében, ellenben a folytatásban már nem estek be a dobásai (6/22 mezőnyből). Mellette Jayson Tatum (26 pont, 5 lepattanó) is hozta a számait, ám hiába vezetett a vendég gárda már tizenkét ponttal is, visszajött a mérkőzésbe a hazai egylet. A nagyszünetet követően egy 17–0-ás futást abszolváltak a floridaiak, elsősorban a padról érkező Moritz Wagner (27 pont, 9/13 mezőnyből), valamint Paolo Banchero (23 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Franz Wagner (17 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) vezérletével. A triplavonalon kívülről súlytalanná vált a Celtics, huszonkilenc rádobásából csak hét talált a gyűrűbe, ráadásul a harmadik negyedben Kristaps Porzingis (9 pont, 4 lepattanó) megsérült. Mivel összességében a festékben és a lepattanócsatában is jobb volt a Magic, így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A Magic legjobb dobói: M. Wagner 27/3, Banchero 23/6, F. Wagner 17/3
A Celtics legjobb dobói: Tatum 26, Brown 18/6, White 16/3

 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 89-110

Továbbra is nyeretlen odahaza a Memphis. A Grizzliesnél lassan már annyi a sérült, hogy nincs, aki játsszon, így előzetesen egyértelműek voltak az erőviszonyok, pláne annak tudatában, hogy a Suns viszont kezdi elkapni a fonalat és hozni azt a stabil teljesítményt, amit előzetesen várni lehetett tőlük. A mérkőzés legelején még úgy ahogy tartotta magát a hazai gárda, elsősorban Santi Aldama (21 pont, 5 lepattanó) és a padról érkező Derrick Rose (17 pont, 8/9 mezőnyből) révén, ám az már nem fért bele, hogy Desmond Bane (6 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) betlizzen, hiszen a keret egyik húzóneve 3/12-vel zárt mezőnyből. A Phoenix köszönte szépen és a szezoncsúcsot elérő Devin Booker (40 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) iránymutatásával bedarálta ellenfelét. Mellette Eric Gordon (20 pont) is ponterősnek bizonyult, így még az sem okozott számukra problémát, hogy Kevin Durant kihagyta ezt az összecsapást.

A Grizzlies legjobb dobói: Aldama 21/9, Rose 17/3, Roddy 14/6
A Suns legjobb dobói: Booker 40/9, Gordon 20/12, Allen 14/6, Goodwin 14/3

 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 121-108

Csapatként volt jobb a Raptors. A Bulls támadójátéka továbbra is az egyik legrosszabb a ligában, s habár a Toronto sem szárnyal, azért egy kissé előrébb jár Darko Rajakovics csapata. Agresszívan kezdte az összecsapást a Raptors, már az első percektől a kezébe véve az irányítást. O.G. Anunoby (26 pont, 6 lepattanó) szezoncsúccsal zárt, de Pascal Siakam (18 pont, 8 gólpassz) és Dennis Shröder (17 pont, 5 gólpassz) is iparkodott, sőt elmondható, hogy a kezdő ötös szinte minden tagja kiválóan játszott. A vendégeknél Zach LaVine (36 pont, 4 lepattanó) próbálta a vállára venni az övéit, ültek is a dobásai (16/23 mezőnyből, 4/8 tripla), ám rajta kívül csak DeMar DeRozan (19 pont, 4 gólpassz) és Coby White (14 pont) dicsérhető, ez pedig így kevésnek bizonyult a kanadaiak ellen. Vereségével a Chicago már nem juthat tovább a Szezonközi Tornán, de mivel az Orlando megverte a Bostont, így a Toronto is lemarad a következő körről.

A Raptors legjobb dobói: Anunoby 26/15, Siakam 18/3, Schröder 17/3
A Bulls legjobb dobói: LaVine 36/12, DeRozan 19, White 14/12

 

Indiana Pacers - Detroit Pistons 136-113

Hozta a kötelezőt a Pacers. Egyértelmű esélyesként fogadta a liga egyik legjobb támadóarzenáljával rendelkező Indiana a zsinórban tizenegy vereségnél járó Detroitot és ennek megfelelően végül magabiztosan meg is nyerte az összecsapást. Pedig a második játékrészben még megpróbált borsot törni riválisa orra alá a Pistons, Cade Cunningham (31 pont, 5 gólpassz) és Jaden Ivey (25 pont) párosa kitett magáért, ellenben a hazaiknál öten is dobtak legalább tizenöt pontot, erre pedig nem lehetett válasza a bajnokság egyik leggyengébb csapatának. Tyrese Haliburton (26 pont, 10 gólpassz) a kisebb kézsérülése ellenére is vezér volt, de Myles Turner (23 pont, 10 lepattanó, 5 blokk) és Buddy Hield (18 pont) is szárnyalt. Az utolsó tizenkét percet 39–17-re nyerték meg a hazaiak, ezzel továbbra is őrizve veretlenségüket a Szezonközi Tornán.

A Pacers legjobb dobói: Haliburton 26/15, Turner 23/3, Hield 18/9
A Pistons legjobb dobói: Cunningham 31/6, Ivey 25/3, Duren 13

 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 131-128

Megizzadt a Bucks a Wizards ellen. A Milwaukee egy ötmeccses győzelmi szériát követően maradt alul legutóbb a Bostonnal szemben, mindezek ellenére úgy tűnik, hogy sikerült a szezon eleji hullámzó teljesítményt maga mögött hagynia. A Washingtonnál ellenben csak a Detroit teljesít rosszabbul, így előzetesen sima hazai sikert várhattunk – a Wizards azonban ezt másképp gondolta. Egy végig kiélezett, szoros összecsapás került terítékre, melyen nem kevesebb, mint huszonkét alkalommal változott a vezető személye. Hiába játszott kiválóan Brook Lopez (39 pont, 7 lepattanó), Giannis Antetokounmpo (31 pont, 9 lepattanó) és Damian Lillard (31 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) hármasa, a Jordan Poole (26 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz), Tyus Jones (22 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) és Kyle Kuzma (22 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) alkotta trió tartotta velük a lépést. A meccs legjobbja ellenben egyértelműen Lopez volt, aki az utolsó két percen belül előbb egy triplát küldött a helyére, majd faulttal együtt szerzett kosarat.

A Bucks legjobb dobói: B. Lopez 39/12, Lillard 31/6, Antetokounmpo 31
A Wizards legjobb dobói: Poole 26/3, Kuzma 22/9, Jones 22/3

 

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 118-112

Majdnem elszórakozta a Golden State. A Warriors az elmúlt tíz meccséből csupán kettőt tudott megnyerni, így nem mondható el az róluk, hogy jó formában lennének. Ellenben éppen a Spurs lehetett a tökéletes ellenfél ahhoz, hogy Curry-ék kozmetikázzák a mérlegüket, hiszen a texasi alakulat tíz vereséggel a háta mögött látogatott San Franciscóba. Nem játszott alárendelt szerepet a San Antonio, sőt Devin Vassell (24 pont, 4 lepattanó), Victor Wembanyama (22 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és Keldon Johnson (22 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz) vezetésével az első félidőben nagyrészt Gregg Popovich csapata járt előrébb. A nagyszünetet követően aztán kinyílt az olló: Stephen Curry (35 pont, 6 gólpassz, 7/13 tripla) mellett Dario Saric (20 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) is magasabb fokozatba kapcsolt. A végjátékhoz közeledve már tizennyolc ponttal is vezetett a Golden State, azonban ekkor egy kissé belealudt a társaság a meccsbe, így visszajött a Spurs, amely felzárkózni még feltudott, de arra már nem maradt ereje, hogy megfordítsa a találkozót.

A Warriors legjobb dobói: Curry 35/21, Saric 20/12, Thompson 15/9
A Spurs legjobb dobói: Vassell 24/12, Johnson 22/9, Wembanyama 22/3,

 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 106-116

Nem muzsikáltak együtt jól a Clippers sztárjai. Hat vereséget követőn sorozatban három mérkőzést nyert meg a Los Angeles, amely úgy tűnik, hogy Russell Westbrook hatodik emberként való használatával megtalálta a megoldást a sztárjai hatékony együttműködésére. A Pelicans viszont most ismét a hullám tetejét lovagolja meg, így nem volt kérdés, hogy győzelmi esélyekkel utazott az angyalok városába. Zion Williamson (32 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Brandon Ingram (30 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) remeklésével hamar komoly előnyt épített fel New Orleans, a Clippers azonban nem adta magát, így a félidőre egalizált. Hazai oldalon Paul George (34 pont, 8 lepattanó) játszott kimagaslóan, de Kawhi Leonard (20 pont, 8 lepattanó) és Norman Powell (20 pont) is odatette magát. A záró játékrész elején viszont ismét átrohant ellenfelén a Pels, s habár a végén még próbálta kozmetikázni az eredményt a Clips, James Harden 8 (2/8 mezőnyből), valamint Westbrook 3 pontját (1/8 mezőnyből) ezúttal nem bírta el a csapat.

A Clippers legjobb dobói: George 34/12, Powell 20/9, Leonard 20/3
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 32, Ingram 30/6, Jones 14/9

 

A tabella itt megtekinthető!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus