NBA: 13 meccses dömping jön a szünnap előtt

Csütörtökről péntekre virradóra szünetel a liga, így előtte még alaposan "megpörgetik" az alapszakaszt. 

 

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 01:00

Itt alapvetően egyértelműek az erőviszonyok, hiszen a Suns a liga legjobb formában lévő csapata sorozatban 13 győzelemmel, míg a Cleveland a sérülések miatt zsinórban négyszer kapott ki, de azóta egész jól kiegészült a hazaiak kerete, legutóbb pedig a Brooklynt már meg is izzasztották Allenék. Ettől még bravúr lenne a győzelmük Mobley és Sexton nélkül a mostani Phoenix ellen, de azért Paulék sem verhetetlenek, játékban nekik is voltak/vannak hiányosságaik, legutóbb alig tudták megverni a Spurst, Kaminskyre pedig ők sem számíthatnak, úgyhogy kőbe azért nem véshetjük előre a sikerükt. Az esélyek azért nyilván mellettül szólnak, otthon egyszer már le is győzték idén a Cavst, a hazaiaknál pedig közben már Garland játéka sem biztos, nyakfájdalmakra panaszkodik...

 

Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 01:00

A Lakers back-to-backet játszik a New Yorkban elszenvedett újabb vereség után és bár a Pacers sem a legacélosabb csapat a ligában, mégsem tudunk komoly érvet hozni a vendégek mellett. LeBron James ugyan elvileg visszatérhet, de egyelőre idén ő sem tudott csodát tenni ezzel a csapattal, most fáradtak is, előző este amúgy is gyengék voltak Russell Westbrookot leszámítva, Anthony Davis sem egészséges, úgyhogy nehéz helyzetben vannak. A Pacers viszont egy nappal pihentebb, otthon játszhat és két győzelemből érkezik, ráadásul a legutóbbi, Bulls elleni kifejezetten értékes is, úgyhogy most is bizakodhat - Brogdonéknak nincs új sérültjük, úgyhogy inkább nekik áll a zászló. 

 

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

A Hornets most már jó ideje elkapta a fonalat és bár Atlantában vereséget szenvedett, de azóta Washingtonban ismét nyert, úgyhogy alapvetően Orlandóban is esélyesnek számít. A Magic az előző három meccsét elvesztette, otthon is csak 1-6-ra áll, ráadásul az egyetlen potens pontszerzője, Cole Anthony is sérült és még ezen a mérkőzésen sem léphet pályára. Ezek alapján nagyon nagy meglepetés lenne, ha győzne az Orlando - ha egy erős közepest hoz a Charlotte, akkor nyernie kell. 

 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 01:30

Ez rangadó lesz két olyan csapat között, amely a végelszámolásnál is szeretne ott lenni az elejében és jelenleg mindkét fél jó formában is van, a Boston és a Brooklyn is sorozatban három győzelemből érkezik. Az egész szezont tekintve nyilván jobb a Nets, amely jelenleg keleti első, de a Celtics is kezdi összekapni magát, Jayson Tatum is belendült, legutóbb Jaylen Brown is visszatért, elvileg minden adott ahhoz, hogy otthon egy ilyen rangadót is meg tudjanak nyerni. Azt persze azért nem mondanánk, hogy esélyesebbek, a Brooklyn idegenben is 7-2-re áll és Bruce Brown, valamint Joe Harris hiányát is elbírták mostanában, ezúttal is megoldhatják a feladatot a két alapember nélkül. 

 

Houston Rockets - Chicago Bulls 02:00

Itt a Bulls az egyértelmű favorit, a Rockets 15 vereség után, a liga legrosszabb mérlegével érkezik és bár elvileg Kevin Porter Jr. már játszhat, ez jelenleg nem oszt, nem szoroz náluk. A Bulls abszolút topcsapat és bár legutóbb a Pacers ellen pocsékul játszott a back-to-back második felén, de most volt idő kicsit feltöltődni és nekimenni egy ilyen kötelező feladatnak. Nik Vucsevics még mindig nem léphet pályára, de a többi alapember ott lesz - ugyan egyszer minden sorozat megszakad, de nagyjából ez az egyetlen "érv", ami a Rockets győzelme mellett szólhat. 

 

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 02:00

A kemény idegenbeli túra ötödik állomásához érkezik a Raptors, úgyhogy nincs irigylésre méltó helyzetben, míg a Memphis egy borzalmas vereség, majd egy, a Jazz otthonában aratott bravúrgyőzelem után térhetett haza, hogy az utóbbi időszak összességében jobb formáját érvényesítse. Mindkét csapat iszonyatosan ingadozó eddig, vannak érthetetlenül rossz és szintén megmagyarázhatatlanul jó meccseik is, úgyhogy nehéz jósolni - a Morant-VanVleet csatán nyilván sok múlhat, mindkét oldalon rengeteget számít, hogy éppen mi történik a triplavonalon, de az fontos faktor lesz, hogy Anunoby és Achiuwa végül játszhat-e a vendégeknél, mert az ő pályára lépésük kérdéses. A hazaiaknál egyébként Melton elvileg még nincs, Brooks játéka pedig nem vehető biztosra, így náluk sem teljes az eszköztár. 

 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:00

A Detroit back-to-backet játszik a Heat elleni hazai vereség után, de az a meccs is azt bizonyította, hogy javuló formát mutat a gárda, hiszen sokáig vezetett és abszolút egyenrangú partnere volt egy keleti élcsapatnak. Most a jó formában lévő, sorozatban négyet nyerő, idei legjobb szériáját futó Bucks ellen idegenben kell bizonyítani, méghozzá fáradtabban, úgyhogy ez azért nehezebb feladatnak tűnik, főleg úgy, hogy támadásban azért még mindig vannak döccenők Grantéknél. A Milwaukee még nem kapott ki akkor, amikor az Antetokounmpo-Middleton-Holiday trió rendelkezésre állt, úgyhogy most ebben a helyzetben azért meglepő lenne egy vendégsiker, de tegyük hozzá, hogy Giannisék jó szériájában most a kedvező sorsolás is szerepet játszik - igaz, ebbe a sorba ez a meccs is beleillik...

 

Minnesota Timberrwolves - Miami Heat 02:00

Itt a Heat játszik back-to-backet a detroiti győzelem után, de a játék a negyedik negyedet leszámítva nem volt az igazi és nem biztos, hogy most másnaposan sikerül ezen javítani - főleg úgy, hogy Wolves az idei legjobb formáját hozza és zsinórban négy mérkőzést nyert meg. A hazaiaknál ráadásul elsősorban a védekezés állt össze, az előző öt meccsük mindegyikén 100 dobott pont alatt tartották aktuális ellenfelüket, ha most is ilyen szintre képesek, akkor minden esélyük meglesz arra, hogy a Miamit is elkapják. A Towns-Adebayo, az Edwards-Butler, vagy éppen a Russell-Lowry párharcot azért előzetesen nem biztos, hogy a Minnynek adnánk, de a frissesség, a hazai pálya és a jó forma mindenképpen mellettük szól. 

 

New Orleans Pelicans - Washington Wizards 02:00

A Clippers bravúros legyőzése után kétszer is kikapott a Pels, méghozzá a végeredményt tekintve mindkétszer egyértelműen, úgyhogy a Washington ellen sem számíthat sok jóra a 3-16-tal álló társaság. A Wizards nincs jó passzban, négyből hármat bukott, legutóbb a Hornetstől kapott ki hazai pályán, de így is teljesen más szintet képvisel, mint mostani ellenfele és éppen az utóbbi időszak vereségei miatt nem teheti meg, hogy most is hibázzon. További pozitívum náluk, hogy állítólag Davis Bertans tíz kihagyott meccs után visszatérhet és megdobhatja kicsit a játékot - nagy blama lenne, ha kikapnának. 

 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 02:00

A Jazz nyilvánvalóan jobb csapat és sokkal előrébb tart, mint az OKC, de éppen legutóbb égett meg hazai pályán és már nem először volt olyan lefagyása a gárdának, ami nem fért bele - a nagy kérdés most az, hogy ezúttal el tudja-e ezt kerülni a társaság. Ha igen, akkor természetesen toronymagas favorit, a Thunder 0-3-mal zárta idegenbeli túráját és bár otthon 4-4-re áll, de igazából ott sem volt eddig túl meggyőző. További adalék, hogy Shai Gilgeous-Alexader ezúttal sem léphet pályára, így legjobbja nélkül kell megvívnia ezt a harcot a hazai csapatnak, míg a Jazz oldalán nincs sérült, mindenki bevethető. 

 

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 02:30

Nagyon eltérő síkon mozognak a csapatok, az Atlanta sorozatban ötöt nyert, a Spurs ugyanennyit vesztett, a vendégek bombaformában vannak, a vendégek viszont az említett öt meccsen túl is rendkívül harmatosak. Egy dolog szól a SAS mellett és az a hazai pálya, de nem azért, mert ők olyan sokkal acélosabbak lennének saját közönségük előtt, hanem azért, mert a Hawks eddig 1-8-at hozott vendégként - a nagy kérdés az, hogy ezen is sikerül-e változtatniuk Youngéknak. Alapvetően nem látni olyan okot, amiért ne sikerülne, most egyben van a védekezésük, minőségben egyértelműen a fiatal, sztár nélküli Spurs felett állnak és Hunteren kívül elvileg mindenkire számíthatnak is. 

 

Golden State Warriors - Philadephia 76ers 04:00

A Warriors 15-2-es mérleggel most is toronymagas favorit, főleg otthon, Steph Curryéknél a Poole-Wiggins páros is jó formába lendült, a védekezésük továbbra is ligaelső, otthon 9-1-et hoztak eddig, abszolút ők a liga legjobbjai. A Sixers is jól indult, aztán a sérülések és betegségek felborítottak mindent, immár hetek óta szenvednek, de éppen legutóbb tudtak nyerni Sacramentóban, egy hete pedig Denverben, úgy tűnik, hogy azért kezdik összeszedni magukat. Ezzel együtt nincsenek most egy szinten a Golden State-tel, ráadásul az idegenbeli túra hatodik állomásához érkeztek és tele vannak sérülttel: Embiid biztos hiánya mellett Harris, Curry és Green játéka is erősen kérdéses. Ez így összegezve egyértelmű GSW-sikert jósol és ha Poole-ék komolyan veszik a feladatot, akkor nyerniük is kell, de könnyen lehet ebből akár trap game is, ha a Philly a legutóbbi akaratát csillogtatja...

 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:00

A találkozó kérdése az, hogy képes-e idegenben is javítani a Portland, mert a Billups-legénység mostanában összességében kiegyenesedett, elkezdett nyerni, Damian Lillard is elkapta a fonalat és csapatszinten is belendültek, megnyerték az utolsó négy meccsüket. Hátráltató tényező viszont egyrészt a back-to-back (előző este a Denvert verték), másrészt az, hogy minden sikerük otthon született eddig, idegenben mindössze 1-7-es mérleget tudnak felmutatni. A Kingsnél elsőre az edzőváltás sem hozott csodát és kikaptak a Phillytől, náluk az a kérdés, hogy sikerül-e felrázni a társaságot fejben annyira, hogy "megszakadjon" egy ilyen meccsen, amikor az ellenfél egyértelműen fáradtabb. A tudás és a forma a Portland mellett szól, de ha átérzi a helyzetet a Sacto, akkor okozhat meglepetést. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus