NBA: Nyolc mérkőzés hajnalban

A Knicks ellen folytatná sorozatát a Charlotte, már kicsit bővül a Philly kerete, visszatérhet Porzingis, pályán a Bucks, a Suns és a Pacers is. 

Charlotte Hornets - New York Knicks 01:00

A Hornets remek formában van, zsinórban hármat nyert és elindult felfelé, hol Gordon Hayward, hol LaMelo Ball, hol Terry Rozier, hol PJ Washington villog, úgyhogy magabiztosan várhatják az összecsapást - ezzel szemben a Knicks a korábbi remeklés után zsinórban kétszer kikapott, ráadásul most a Denver elleni sima vereség után, back-to-back lép pályára. Ezen a két meccsen még a 90 dobott pontot sem érte el Tom Thibodeau, úgyhogy bőven lenne min javítania, főleg támadásban, de jelenleg Julius Randle az egyetlen, akiben van "kakaó" - kérdés, hogy tudnak-e feljebb kapcsolni, illetve hogy a Hornets lendülete kitart-e, mert idén most először vannak ilyen formában.

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 01:00

A Cavs a rengeteg hiányzó miatt nagyon belassult mostanában, hiába kezdett jól, az utóbbi meccsein már nem megy neki a pontszerzés - viszont most egyrészt lezárult a hosszú idegenbeli túra, másrészt a Memphist pont sikerült megverni négy nappal ezelőtt. A Grizzlies azőta a Brooklynt győzte le, úgyhogy teljes a felfordulás, ezen a meccsen nem nagyon tudhatjuk, hogy mire számítsunk - Jonas Valanciunas elvileg megkapta az engedélyt a játékra, ő ott lehet a pályán, de hogy mire mennek egymással a felek...

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 01:00

A Magic két győzelemmel kicsit gatyába rázta magát múlt hétvége környékén, azóta viszont back-to-back belenézett két méretes pofonba - ebből az egyik meglehetősen szégyenletesre sikerült és bár a második már nem, de ott sem volt esélyük nyerni. A Bucks a Jazz elleni hazai vereség után Giannis Antetokounmpo nélkül javított a Cavs ellen, a regnáló MVP viszont a hírek szerint most már bevethető és játszani fog, így pláne ők az esélyesek - hiába mennek idegenbe, akkor is meglepetés lenne, ha nem tudnának nyerni. Az Orlandónál Fultz nélkül még nincs meg a megoldás a támadójátékra, Fournier sérült és kérdéses a játéka, Gordon elég gyenge szezont fut eddig - a Bucks sem mindig játszik jól, idegenben pedig csak 1-3-at hozott eddig, de mostanában azért összeszedte magát, az a papírforma, hogy most is győzni tud. 

Washington Wizards - Phoenix Suns 01:00

Az újévi két győzelem óta megint sorozatban három vereséget számlál a Washington, Thomas Bryantet ACL-szakadás miatt elvesztett, Russell Westbrook pedig sérült, ő most sem fog játszani - az egyetlen jó hír náluk, hogy a legutóbb az egészségügyi protokoll miatt hiányzó Bradley Beal elvileg bevethető. A Suns ellenben jó formában van, a detroiti kisiklást javította Indianában, méghozzá meggyőző játékkal, Devin Bookerék stabilan haladnak előre, egészségügyi gondjaik sincsenek, úgyhogy bár idegenben lépnek pályára, de így is abszolút ők a favoritok - a jelenlegi Wizardstól komoly bravúr lenne egy esetleges győzelem. 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

A Sixerst legutóbb "vereségre ítélték", most viszont a hírek szerint Joel Embiid és Mike Scott is játszani fog már, így valamivel azért jobban fognak emlékeztetni kosárlabda-csapatra - Ben Simmons viszont most se lesz ott, Tobias Harris, Shake Milton, Mattisse Thybulle és Seth Curry szintén nem, úgyhogy azért íg is finoman szólva tartalékosak lesznek, arról nem is beszélve, hogy pont playmakerük nem lesz, illetve hogy Embiidék mennyit játszanak majd. Az Atlanta pocsék formában van, zsinórban négy vereséget szenvedett, szintén tele van hiányzóval, Bogdan Bogdanovics térdsérülése sem jött jól, úgyhogy minden bajuk van - persze a jelenlegi Philly ellen így is nyerniük kellene, még mindig az ő keretük az egészségesebb, de náluk is a fél csapat hiányzik. 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 02:30

A Mavs érdekes helyzetben van, mert a COVID miatt négy játékos is hiányozni fog, ráadásul lezárták a csapat edzőközpontját a pozitív tesztek miatt, Kristaps Porzingis viszont felépült és a legfrissebb hírek szerint ezen a meccsen elkezdi a szezont - elvileg ott lesz a kezdőben, aztán majd meglátjuk, hogy ez tényleg így történik-e. Pedig egyébként jó formában vannak Doncicék, az előző három meccsüket megnyerték, míg a Pelicans éppen az előző hármat vesztette el, Zion Williamsonék most zuhantak meg - Steven Adams játéka pedig kérdéses, pedig ő azért matchup-előnyt jelenthetne nekik. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek, hogy milyen passzban lesz a Dallas és hogy játszik-e Zingis, de ha igen és Doncic is jó napot fog ki, akkor azért még tartalékosan is lehet esélyük, 

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 04:00

A Raptors back-to-backet játszik a GSW elleni szoros vereség után és Kyle Lowryéknál továbbra is nagy kérdés, hogy mikor tudják igazán elkapni a fonalat. A b2b ezen aligha segít, mindenesetre a Warriors ellen megint nem játszottak jól, ráadásul a szoros végjátékot is elrontották, úgyhogy még mindig csak két győzelmük van - a Portland ellenben az előző két találkozóját megnyerte, méghozzá úgy, hogy 130 pontot átlagolt. A hazaiak sem tudtak eddig igazán stabilak lenni, de nekik azért több jó meccsük volt és az 5-4-es mérleg is egészen más, mint a Toronto 2-7-je, a frissesség és a hazai pálya is Lillardék mellett szól, sérültjük sincs, úgyhogy magabiztosan várhatják az összecsapást. 

Sacramento Kings - Indiana Pacers 04:00

A Kings pocsék meccsek után próbálna javítani, meglátjuk, hogy a Sunstól legutóbb vereséget szenvedő, de egyébként remekül rajtoló Pacers ellen mire megy a gárda. Luke Walton csapata nagyon szétesett az elmúlt mérkőzésein, védekezésben átjáróház volt és támadásban sem tudott igazán eredményes lenni, egy "átlagos" Indy ellen pedig mindez most is kevés lesz - Holmes és Hield játéka viszont kérdéses, ez nem segít a hazaiakon. A Pacersnél Warren nincs, Lamb viszont már teljes értékű edzésmunkát végez, ez mindenképpen biztató - előzetesen abszolút ők a találkozó esélyesei.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus