NBA-meccs Párizsban, keleti és nyugati rangadók a terítéken

A Celtics Milwaukee-ban, a Suns pedig Los Angelesben készül rangadóra, de érdekes meccset vívhat egymással a Mavs és a Knicks is. Mutatjuk, hogy mit várhatunk az NBA következő játéknapjától.

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 20:00

A Cavaliers és a Nets elhozza az NBA-t Európába és Párizsban mérkőzik meg egymással, ennek köszönhető a kora esti szurkolóbarát időpont is. A Cavsnek most egy kevésbé nehéz sorsolás jutott, az előző három meccsét a Wizards és a Spurs ellen húzta be hazai pályán, most pedig szintén egy kötelező hazai következik a szétesőben lévő Brooklyn ellen. A Nets csak 3-7-et tudott hozni az utóbbi tíz mérkőzésén, 16-21-es mérlege azonban még így is elég a keleti tizedik helyre – de már a Hawks és a Raptors is egyre közelebb kerül ahhoz, hogy letaszítsa Bridgeséket az utolsó playin-helyről. Mindkét csapat több napot is pihenhetett, a Cavs most egy jobb sorozatot meglovagolva próbálná tartani stabil playoff-helyét, a Nets viszont legutóbb a tankoló Blazerstől is kikapott, ami végképp arról árulkodik, hogy nagy a baj a csapat háza táján és valószínűleg végképp kikerült az irányítás a kezükből. A hazaiaknál Garland és Mobley továbbra sem lesz bevethető, a vendégek pedig még mindig Ben Simmons visszatérését várják – egyértelműen a hazai győzelem lenne a papírforma, ha nem így alakul, az hatalmas meglepetés lenne.

 

Milwaukee Bucks – Boston Celtics 01:30

Nem csak a játéknap, de jelenleg az egész szezon egyik legnagyobb rangadója lesz ez a két keleti éllovas között, bár a csapatok jelenlegi formája igencsak különbözik most egymástól. A Celtics nagyon magabiztosan vezeti Keletet és a ligát is, tízből nyolc győzelmet számlál és nagyon úgy tűnik, hogy az alapszakaszban idén is megállíthatatlan. A kelták viszont most back-to-back lépnek pályára, az előző este egy másik kiemelt rangadón a nyugati listavezető Minnesotát sikerült hosszabbításban legyűrniük, nagy kérdés, hogy a Bucks elleni derbin mennyit nyom a latba a fáradtság kérdése részükről. A Milwaukee-nak viszont most nem jött jókor ez a rangadó, a hazai csapatnak minél előbb rendezni kellene a sorait, ugyanis hiába nyerte meg korábban tízből kilenc meccsét is, most ötből négyszer is kikapott, kétszer az Indiana, egyszer-egyszer pedig a Houston és a Utah ellen – ezek nagyon kellemetlen zakók voltak egy keleti bajnokesélyes számára, még akkor is, ha Damian Lillard néhány mérkőzésen nem tudta vállalni a játékot. Most a liga egyik legjobb csapatával kell megmérkőzniük, a hazaiaknak pedig nem csak amiatt lenne nagyon fontos egy győzelem, hogy kimásszanak a gödörből, hanem amiatt is, hogy a már jelentősnek számító négymeccses hátrányukat tudják csökkenteni a bostoniak mögött. Jelen helyzetben nehéz bármit is jósolni, egy ilyen presztízsű rangadóra mindkét fél felszívja magát, a kérdés csak az, hogy mennyire mély valójában az a gödör, amibe a Milwaukee az elmúlt héten belekerült. Ha továbbra is fennállnak a gondok, akkor a Celtics még fáradtabban is jó esélyekkel lép pályára, viszont érdemes kiemelni azt is, hogy Milwaukee-ba sem nyerni szoktak járni az ellenfelek – a Bucks 16-4-es hazai mérlege mindenképpen tekintélyt parancsoló. A hírek szerint Kristaps Porzingis játéka egyelőre kérdéses, ő tegnap nem lépett pályára a Minny ellen, ha ezúttal vele is kiegészül a Boston, akkor egészséges keretek összecsapását láthatjuk egy magas színvonalú rangadón.

 

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 02:00

Teljesen egyértelműek az erőviszonyok, az OKC klasszisokkal jobb csapat a Portlandnél, a hazaiakat csupán fél meccs választja el attól, hogy átvegyék a vezetést Nyugaton, a Blazers viszont a tankoló csapatok között szerepel, így egyszerűen reálisan nézve nem lehet esélye ezen az összecsapáson (sem). A Thunder annak ellenére áll kötelező győzelem előtt, hogy ezúttal pihenőnap nélkül kell pályára lépnie, SGA-ék a tegnapi játéknapon Miamit is bevették, ez pedig azt is jelenti, hogy egy mai újabb sikerrel már ők vezetnék a konferenciát a nap végén. A Blazers csak egyszer tudott nyerni az utóbbi öt mérkőzésén, most egy hosszabb idegenbeli túrát teljesít a csapat, ahol sok babér természetesen nem terem Simonsék számára. A vendégek dolgát nehezíti, hogy már hosszabb ideje nem számíthatnak Deandre Ayton játékára, a center pályára lépése pedig ma is kétséges, valószínűleg még várniuk kell az ő visszatérésére. A csapatok legutóbb novemberben találkoztak egymással, akkor közel negyven ponttal semmisítette meg ellenfelét az OKC, most ha a b2b miatt ekkora különbségre nem is, de egy újabb hazai győzelemre mindenképpen számíthatunk.

 

Dallas Mavericks – New York Knicks 02:30

Ez egy kifejezeten érdekes mérkőzésnek ígérkezik, a Dallas felemás teljesítménnyel ugyan már kiszorult a nyugati top 6-ból, de még mindig veszélyes csapatnak számít, míg a Knicks az Anunoby-csere óta megtáltosodott és egyszerűen nem tud hibázni, a keletiek zsinórban öt győzelemnél járnak és már ötödikek a tabellán. A hazaiak legutóbb úgy kaptak ki hazai pályán a Morant nélkül felálló Grizzlies ellen, hogy előtte zsinórban hármat nyertek – ezek közül nem is a két Portland elleni siker a lényeges, hanem sokkal inkább a Wolves legyőzése számít nagy fegyverténynek. A New York kimagasló formában van, a könnyebb ellenfelek (Bulls, Wizards, Blazers) legyőzése mellett az elmúlt héten a Minnesotát és a Philadelphiát is lenyomta, ezek alapján pedig a Dallas ellen is a győzelem esélyében léphet pályára. A vendégeknél Mitchell Robinson továbbra is maródi, ő legfeljebb az alapszakasz vége felé térhet vissza, rajta kívül azonban mindenkit bevethető a keletiek oldalán – nem úgy, mint a Mavsnél, ahol a legfőbb hiányzó Luka Doncic lesz, mellette azonban Dante Exum sem léphet pályára, de Lively, Kleber és Williams szereplése is kétséges vagy bizonytalan. Könnyen elképzelhető tehát, hogy a Dallas egy kifejezetten tartalékos kerettel lép ma pályára, ráadásul ma a szlovén klasszis sem segíthet a csapaton, ennek tekintetében pedig szinte kötelező előtt áll a New York.

 

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 04:00 (ÉLŐ – Sport 1)

Ez is a forduló érdekesebb meccsei közé tartozik, a felek egymás közvetlen riválisai a tabellán – bár nem úgy és nem ott, ahogyan azt a szezon előtt gondolták. A Suns a nyolcadik, a Lakers pedig a kilencedik helyen áll Nyugaton, kettejüket pedig csupán fél mérkőzés választja el egymástól, így kiemelten fontos találkozó lesz ez mindkét fél számára. Egyik csapat sincs jó formában, a Lakersnek és a Sunsnak is ötből csak két győzelmet sikerült összeszednie, bár rövid távon talán a hazaiak vannak kedvezőbb helyzetben, ők ugyanis az elmúlt két meccsüket megnyerték a Clippers és a Raptors ellen – nem úgy a Phoenix, amely a Grizzlies és a Clippers ellen zsinórban kétszer maradt alul. Nehéz belőni azt, hogy mire számíthatunk ezen a meccsen, csapatként most egyik fél sem sziporkázik, leginkább az dönthet, hogy a szupersztárok milyen napot fognak ki és merre billentik el a mérleg nyelvét. Érdemes kiemelni, hogy a hírek szerint a Sunsnál egészséges Durant, Booker és Beal is, ráadásul teljes rotációval várhatják ezt a meccset, a Lakersnél viszont szokás szerint sok a kérdőjel: egyelőre James és Reddish státusza is kérdéses, Hachimura pedig valószínűleg még ezt a találkozót is kihagyja. A kérdés az, hogy a Los Angeles-iek valóban ki tudtak-e mászni az előző időszak elég mély gödréből, a felek eddigi mindhárom meccsét egyébként a LAL nyerte, hazai pályán pedig talán megint Jamesék sikerére van egy hajszállal nagyobb esély – mindenesetre egy parázs, küzdős és komoly téttel bíró rangadóra számíthatunk, amely bármelyik irányba eldőlhet.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus