Negyedszer is szétdobta a Milwaukee-t a Pacers, kikapott a Wolves

A Hawks állította meg az OKC-t, Phoenixben nyert rangadót a Clippers, a Heat is lenyomta a Lakerst, hosszabbításban nyert a Kings és a Jazz is: ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 142-130

Nincs új a nap alatt. A héten másodszor, a szezon során pedig már negyedszer győzte le a Milwaukee-t az Indiana, és a képlet is nagyon hasonló volt a korábbi meccsekhez: a Bucks védekezése esélytelennek bizonyult a Pacers támadógépezetével szemben. A hazaiak 55,6%-kal dobtak mezőnyből, 40%-kal tripláztak, 34 büntetőt harcoltak ki és 34 gólpasszt osztottak szét, azt csináltak, amit csak akartak, és Tyrese Haliburton újabb közel hibátlan produkciót nyújtott: 31 ponttal, 12 gólpasszal, eladott labda nélkül, 3 blokkal és 5/11 triplával zárta a találkozót. Rajta kívül még hatan érték el a tízpontos határt, mindenki bedobta a helyzeteit, és ötödik Bucks elleni csatájukon is eljutottak legalább 122 pontig – sőt, igazság szerint most dobták a legtöbbet. Összességében öt nagyon hasonló meccset vívott a két csapat, és csak egyszer tudott nyerni a Milwaukee, amikor Giannis Antetokounmpo 64 pontos őrületet produkált – az alapszakaszra ennyi volt a párharcuk, de a Bucks alighanem nagyon szeretné elkerülni mumusát a playoffban…

A harmadik negyed döntött. Ahogy a korábbiak, úgy ez a mérkőzés is playoff-hangulatot hozott, az aréna is nagyon élte a két csapat egyre pikánsabbá váló (54 nap alatt találkoztak ötödször) párharcát, és a játékosok is nagyon meg akarták mutatni – ismét volt trash-talk, voltak technikaik, bár odáig nem fajult a helyzet, mint pár hete, amikor a meccslabdáért az öltözőfolyosón feszültek egymásnak a felek. Az első félidő mindenesetre nagyon szorosan alakult és a nagyszünetben még a Bucks vezetett két ponttal, aztán jött a harmadik negyed és felbillent a pálya: 47-29-re nyerte ezt a játékrészt a Pacers, egy 21-6-os rohammal állva hagyta ellenfelét a vendéglátó, ebben a periódusban abszolút megállíthatatlannak és közel hibátlannak bizonyult. Innen pedig nem volt visszaút, így maradt az újabb rendkívül frusztráló vereség, amely után Damian Lillard úgy fogalmazott, hogy azt senki se mondja, hogy „ez csak alapszakasz”, mert nagyon meg akarták nyerni ezeket a meccseket, de nem sikerült, mert valamiért maguk alatt teljesítenek a Pacersszel szemben. Lillard egyébként 23 pontot és 5 gólpasszt tett hozzá, Antetokounmpo 26-11-8-cal zárt, a játékot végül mégis vállaló Khris Middleton 19-6-7-ig jutott 2 blokkal és 4/7 triplával, de a Pacers egész egyszerűen túldobta őket már megint – most mennek a Spurshöz, aztán Houstonba, jövő héten pedig jön a Boston elleni hazai rangadó, addigra rendezniük kell a soraikat.

A Pacers legjobb dobói: Haliburton 31/15, Mathurin 16/6, Toppin 15/6, Turner 15/3, Brown 15
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 26/3, Lillard 23/6, Middleton 19/12

 

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 122-131

Irányította a meccset a Clippers. Remek ritmusban, nagy lendülettel, koncentráltan kezdte a rangadót a Los Angeles, és a vendégek nagyon hamar a kezükbe is vették az estét: az első negyedet rögtön 35-20-ra, 15 ponttal nyerték meg, a nagyszünetben 19 egységgel vezettek, és a fordulást követően sem kerültek komolyabb hullámvölgybe, szépen menedzselték az előnyüket. A harmadik negyedben volt közte 23 is a javukra, és amikor a Suns az utolsó erőtartalékait mozgósítva rohamozott, amivel visszajött 118-110-ig a záró etapban, akkor sem remegtek meg, fontos dobásokkal stabilizálták a különbséget és biztosították a fontos idegenbeli győzelmet. A gépezet megint nagyon működött, Paul George (33 pont, 5/10 tripla) és Kawhi Leonard (30 pont, 4/6 tripla) mellett/mögött ismét remekül szervezett James Harden (22 pont, 11 gólpassz, 4/7 tripla), rajtuk kívül még Norman Powell és Terance Mann is tíz pont fölé jutott, csapatszinten pedig 55-os mezőnymutatóval és 53%-os triplázással zártak, nem nagyon volt rájuk ellenszer. Ezzel már zsinórban negyedszer, és összességében 15-ből 13. alkalommal nyertek, remek formában vannak, amivel már csak három meccs a hátrányuk a nyugati első helyhez képest is – az utóbbi hetekben tényleg úgy néznek ki, mint akikkel komolyan kell számolni…

Kellett volna Durant. Kevin Durant nem tudta vállalni a játékot ezen a mérkőzésen, nélküle pedig a Phoenixnek egyszerűen nem volt elég tűzereje ahhoz, hogy tartsa a lépést a Clippersszel – a védekezésre amúgy sem nagyon lehetett számítani, úgyhogy végig hátrányban játszottak. Devin Booker (35 pont, 6 gólpassz, 5/8 tripla) igyekezett, de főleg a meccs elején nem volt elég támogatása – Bradley Beal csak 7/20-at dobott mezőnyből és 0/6-ot távolról, Jusuf Nurkic megállt 9 pontnál és 6 lepattanónál, így maradt a Gordon–Bol duó támogatása a kispadról. Ez arra volt elég, hogy a sima vereségből vállalható, szorosabb eredményt csináljanak, de igazán komoly nyomást nem tudtak helyezni a Clippersre, úgyhogy sorozatban négy győzelem után kikaptak – következőleg a Miami ellen javíthatnak szintén hazai pályán.

A Suns legjobb dobói: Booker 35/15, Beal 21, Gordon 16/9
A Clippers legjobb dobói: George 33/15, Leonard 30/12, Harden 22/12

 

Los Angeles Lakers – Miami Heat 96-110

Nagy győzelem a Heattől. Butler, Martin és Highsmith nélkül, a nyugati túra negyedik állomásán nagyon értékes ez a siker a Miami számára, főleg két vereség után, de igazából az este nagyobb részében előnyben játszhattak a floridaiak – annak ellenére, hogy három negyeden keresztül 40% alatt dobtak mezőnyből. De a védekezésük jól működött, az első a harmadik negyedben összesen 40 pontot engedélyeztek a Lakersnek, ennek köszönhetően vezettek, majd a záró etapban sikerült kicsit emelniük a támadójátékukon is: megérkezett az addig téglákat dobáló Duncan Robinson, egymaga bevert 11 pontot, és 14/24-et dobtak mezőnyből, közte 6/11 triplával – ennek köszönhetően hirtelen állva hagyták ellenfelüket, az addigi szoros állásból sima kétszámjegyű különbség lett. A tartalékos gárda azt is elbírta, hogy Bam Adebayo és Tyler Herro is viszonylag visszafogott teljesítményt nyújtson, de a nyolcfős rotáció (a többiek csak egy percet játszottak) minden tagja dobott legalább tíz pontot, mindenki hozzátette a magáét – például a kezdőbe kerülő Nikola Jovics is, akit erre az estére elővett Erik Spoelstra. A Heat így 2-2-re hozta a nyugati túráját, következőleg a Suns ellen zárhatja le a kirándulást, majd jön négy hazai mérkőzése – remélhetőleg ebben az időszakban Butlert is sikerül rehabilitálni. 

Gyenge volt a Lakers. 4/30-as triplázással és 22 (!) eladott labdával zárta a meccset, és 15 labdavesztéssel hozta le az első félidőt a Los Angeles, nem nagyon talált fogást a hazai csapat a Heat védekezésén, és a dekoncentrált játék bajba is sodorta a gárdát. Ugyan a tíz pont feletti hátrányból visszajött a vendéglátó, és a záró etap elején szoros volt az állás, de ott már 38 pontot kapott a gárda és egy 15-6-os Miami-futás eldöntötte a küzdelmet, a LAL felzárkózása egy négyperces periódusban összeomlott. Főleg LeBron Jamestől hiányzott a jó játék, ő most megállt 12 pontnál, 6/18-as mezőnymutatónál és 0/6 triplánál úgy, hogy nem harcolt ki büntetőt, így hiába hozott jó számokat Anthony Davis (43 perc, 29 pont, 17 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés, 5 blokk, 10/17 mezőnyből) és Austin Reaves (24 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz), a botrányos triplázás és a rengeteg eladott labda megpecsételte a sorsukat. Az utóbbi tíz meccsükből ez volt a nyolcadik vereségük, és most már otthon is belenéztek egy kellemetlen pofonba, pedig a tartalékos Miami ellen azért jó esélyekkel indultak – továbbra sem találnak ki a Szezonközi Torna óta meglévő hullámvölgyükből, és már 50% alá süllyedt a mérlegük.

A Lakers legjobb dobói: Davis 29, Reaves 24/6, Christie 14/6
A Heat legjobb dobói: Herro 21/12, Jaquez Jr. 16/6, Adebayo 15, Jovics 15/9

 

Atlanta Hawks – Oklahoma City Thunder 141-138

Megbotlott a Thunder. A Boston legyőzéséből érkező, az utóbbi hetekben a liga legjobbjait is két vállra fektető OKC ezúttal beragadt a rajtnál, és sosem tudta igazán összerakni a védekezését: 11-0-s atlantai futással indult a találkozó, és a vendég együttes egyetlen pillanatra sem tudott vezetni az este folyamán. Az első negyed végén 14, a nagyszünetben pedig 17 pont volt közte, majd a fordulás u tán nagyon felszívta magát a Thunder, de hiába dobott 44 pontot a harmadik negyedben, ha közben kapott is 40-et, így érdemben nem tudott közelíteni. A záró etapban is igazából csak a legvégén sikerült közel kerülni ellenfelükhöz, csak a legvégén tudtak visszajönni pár pontnyira, de igazából nem okoztak nagy aggodalmat a Hawks számára. A fáradtság meglátszott rajtuk, későn érkeztek csak meg a városba, és nem jött jól nekik az Atlanta rohanós stílusa, valamint az sem, hogy a Hawks ennyire jól kezdett, mert az megalapozta a folytatást mentálisan is – ráadásul egy félidő alatt kaptak 19 pontot leindításból, most nem voltak meg a lábak. Így kissé meglepő, de a körülmények ismeretében érthető vereséget szenvedtek Shai Gilgeous-Alexander (33 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz) és Jalen Williams (21 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) teljesítménye ellenére, holnap a Brooklyn ellen javíthatnak majd. 

Felülteljesített az Atlanta. Rossz formában, viszont magát nagyon kipihenve érkezett meg erre a találkozóra a Hawks, amely először lépett pályára 2024-ben, és ez az energiakülönbség nagyon kiütközött most a pályán, sokkal gyorsabbnak tűnt a vendéglátó, mint a jóval magasabban jegyzett ellenfele. Az atlantaiaknál négy játékos is elérte a húsz pontot, a Young–Murray–Bogdanovics trió mellett Jalen Johnson 28 pontos karriercsúcsa is sokat segített, így összességében a jó kezdés után folyamatosan rohantak előre, és kiemelkedő támadójátékot bemutatva szedték szét a liga egyik legjobb csapatát. Beszédes, hogy ez mindössze az ötödik (!) győzelmük volt a szezon során hazai pályán…

A Hawks legjobb dobói: Johnson 28/6, Young 24/6, Bogdanovics 23/15
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 33/6, Jal. Williams 21/3, Wallace 15/9

 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 140-101

Könnyedén nyert a Cavaliers. A szorosabb első negyedet követően fokozatosan nyílt szét az olló, a nagyszünetben 12, három negyedet követően 26 pont volt a hazaiak előnye, és így azt is megtehette J.B. Bickerstaff, hogy mindenki játékidejét 30 perc alatt tartja. Leginkább Jarrett Allen villogott, aki a 17 pontja mellett 19 lepattanót és 7 gólpasszt tett be a közösbe, de a társak is kitettek magukért: Max Strus 24 ponttal és 6/8 bedobott triplával jelentkezett, Caris LeVert (21 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) vezetésével 66 pontot szórt a kispad, így Donovan Mitchelltől 22 pont is elég volt ezúttal. A Wizardsból senki sem tudott igazán kiemelkedni, Kyle Kuzma volt a csapat legjobb pontszerzője a maga 16 egységével, és csapatszinten mindössze 41,6 százalékkal dobtak – ezzel párhuzamosan a hazaiak 53,5 százalékkal céloztak mezőnyből, illetve elsüllyesztettek 20/42 triplát. A Wizardsnak nem kell sokat várnia a javítási lehetőségre, maradnak még egy meccsre Clevelandben.

A Cavaliers legjobb dobói: Strus 24/18, Mitchell 22/12, LeVert 21/9
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 16/6, Muscala 12/6, Gafford 12, Kispert 12

 

Houston Rockets - Brooklyn Nets 112-101

A harmadik negyed volt a kulcs. A Nets back-to-back lépett pályára, ennek ellenére a nagyszünetben egy ponttal a vendégek jártak előrébb, majd a harmadik negyed elején lett ebből öt is, ezt viszont egy 24-6-os hazai futás követte, ami eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. A Rocketsnél két kiemelkedő egyéni teljesítmény is érkezett, Alperen Sengün 11/17 dobását, valamint 8/10 büntetőjét értékesítve jutott el 30 pontig, ami mellett 8 lepattanót, 4 gólpasszt és 3 labdaszerzést is elért, míg Fred VanVleet a 6/8 triplájára építve 21 pontig, 6 lepattanóig és 10 gólpasszig jutott. A Nets csapatszinten 10 százalékkal dobott rosszabbul, mint a 48,7 százalékkal célzó hazaiak, amiben Mikal Bridges (5/18), Dorian Finney-Smith (4/16) és Royce O’Neale (5/13) keze is vastagon benne volt, míg Cam Thomas egymást követő második meccsén maradt mezőnykosár nélkül, a legutóbbi 0/11 után most 0/7-tel zárt. A Nets ezzel a legutóbbi 12 meccséből 10 vereségnél jár, a Rockets viszont most két győzelemmel megállította a zuhanását, ezzel együtt mindkét csapat playin-helyen áll továbbra is a maga konferenciájában.

A Rockets legjobb dobói: Sengün 30, VanVleet 21/18, Green 14/9
A Nets legjobb dobói: Bridges 15/9, Johnson 15/9, O’Neale 13/6

 

Utah Jazz - Detroit Pistons 154-148 hosszabbítás után

Burks csak átmenetileg lett hős. Kiélezett csatát vívtak a felek, az utolsó bő fél percben 132-132 után mindkét csapat két-két triplát dobott be: előbb Jordan Clarkson kinti dobására válaszolt Bojan Bogdanovic, majd Lauri Markkanen 4,4 másodperccel a vége előtt hiába juttatta ismét vezetéshez a Jazzt, Alec Burks úgy is ki tudott egyenlíteni a dudaszó pillanatában, hogy a saját alapvonalától kellett elindulnia. A ráadásban már bedarálta ellenfelét a hazai csapat, a Pistons ekkor már csak egyszer tudott mezőnyből betalálni, Cade Cunningham másodpercekkel a vége előtt dobott egy triplát, ami után a Jazz a büntetővonalról lezárta az összecsapást. A hazaiak legjobbja a 36 pontjából 29-et a nagyszünet után szerző Clarkson volt, a ráadásban is akadt egy kulcsfontosságú hármasa, de mellette Markkanen (31 pont, 7 lepattanó) és Collin Sexton (25 pont, 5 gólpassz, 10/10 büntető) is sokat tett a győzelemért. A vendégeknél Bogdanovic 36 ponttal, 7 lepattanóval, 5 gólpasszal és 8/15 bedobott triplával zárt, Cunningham (31 pont, 5 lepattanó, 12 gólpassz) dupla-duplázott, míg Burks (27 pont, 5/9 tripla) a meccsmentő dobásán túl is aktív volt, de ezzel együtt is elbukta sorozatban a 17. idegenbeli meccsét a Pistons.

A Jazz legjobb dobói: Clarkson 36/12, Markkanen 31/12, Sexton 25/3
A Pistons legjobb dobói: Bogdanovic 36/24, Cunningham 31/9, Burks 27/15

 

Sacramento Kings - Orlando Magic 138-135 kétszeri hosszabbítás után

Banchero nem tudott harmadik hosszabbítást is kiharcolni. A Magic eleve tartalékosan állt ki, majd Franz Wagner már az első percekben kidőlt bokasérüléssel, kicsit később Gary Harris is megsérült, és a második negyedben úgy tűnt, hogy a Kings magához ragadja az irányítást, 40-25-re nyerték ezt a játékrészt. A fordulás után visszajött a meccsbe a Magic, és a rendes játékidő vége előtt már Malik Monknak kellett megmentenie a csapatát, de Jalen Suggs ezzel együtt is dobhatott a győzelemért. A Magic hátvédje hibázott, majd az első hosszabbítás végén ismét Monk került a középpontba, viszont 7,1 másodperccel az órán csak 1/2 büntetőjét dobta be, így Paolo Banchero egy közeli dobással kiharcolta az újabb hosszabbítást. A második ráadásban sokáig inkább a Magic járt előrébb, de a Kings mindenre válaszolni tudott, az utolsó percben az addig gyengélkedő De’Aaron Fox is megvillant, és ugyan kihagyott egy büntetőt a végén, de Banchero egyenlítésért elengedett triplája sem ment be, úgyhogy meglett a győzelem a hazaiaknak.

Több lábon állt a Kings. A vendégek Franz Wagner elvesztése után két fegyverre igyekeztek támaszkodni, Banchero klasszisára, valamint a kinti dobásokra, és nem sokon múlt, hogy ez elég legyen a győzelemhez. Banchero 13/25 dobását és 11/14 büntetőjét elsüllyesztve karriercsúcsot jelentő 43 pontig jutott, lábon kihordott egy bokasérülést, és ugyan eladott 8 labdát, leginkább neki volt köszönhető, hogy eddig húzták ezt az összecsapást. Mellette a társak bedobálták a triplákat, meg sem álltak 25 elsüllyesztett hármasig, ebből Bancheróhoz hasonlóan Suggs is hatot vállalt magára, viszont huzamosabb ideig csak kettejükre támaszkodhattak, míg a Kings több lábon állt. A prímet Monk vitte a hazaiaknál, 37 ponttal és 9 gólpasszal jelentkezett a kispadról, Domantas Sabonis (22 pont, 23 lepattanó, 12 gólpassz, 6 eladott labda) masszív tripla-duplát rakott össze azt követően, hogy előző este még 11 eladott labdát vétett, de Keegan Murray (28 pont, 12 lepattanó) is dupla-duplázott. Valószínűleg simábban is megnyerhették volna ezt az összecsapást, ha Fox nem csupán 6/22-ot hoz össze mezőnyből, vagy ha nem hagynak ki 10 büntetőt, ezzel együtt nagy győzelmet könyvelhetnek el.

A Kings legjobb dobói: Monk 37/21, Murray 28/6, Sabonis 22
A Magic legjobb dobói: Banchero 43/18, Suggs 24/18, Houstan 15/12

 

Memphis Grizzlies – Toronto Raptors 111-116

Későn ébredt a Memphis. A Raptors az első perctől kezdve jól pörgött támadásban, a második negyedben pedig sikerült is megrogyasztani ellenfelüket, futottak egy 11-0-t, onnantól pedig végig kellemes 15-20 pont körüli előnnyel rendelkeztek. A frissen igazolt Immanuel Quickley (26 pont, 5/8 tripla, 5 gólpassz) kiválóan ellensúlyozta Ja Morantet (28 pont, 10/18 mezőnyből, 8 lepattanó, 9 gólpassz), Scottie Barnes és Pascal Siakam csatárposztokon remekelt, de RJ Barrett (14 pont, 7 lepattanó) és a padról beszálló Dennis Schröder (16 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz) is sokat segített. A negyedik negyed elején 102-84-re vezettek a kanadaiak, ekkor azonban megrázta magát az addig halovány Jaren Jackson Jr. és a padról jövő Ziaire Williams, a Grizzlies pedig elkezdte faragni a hátrányt. Célba azonban már nem tudtak érni, a végjátékban figyelt Darko Rajakovics együttese – a Raptors immár a play-in ajtaján kopogtat.

A Grizzlies legjobb dobói: Morant 28/9, Jackson Jr. 24/12, Bane 22/6.
A Raptors legjobb dobói: Quickley 26/15, Siakam 24/3, Barnes 20/6.

 

Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 106-117

Ez a tavalyi Minnesota volt. A nyugati első helyen tanyázó hazaiak megidézték a 2022-23-as szenvedős szezonjukat, a kezdőötös csapatvédekezése csapnivalóan nézett ki, Rudy Gobert faultgondok miatt csak 24 percet játszott, de abban sem volt sok köszönet. Hátul hiába próbáltak nyomást helyezni a Pelicansre, rendre lemaradtak egy lépéssel, amit aztán büntettek a vendégek és a már félidőre 10 pont feletti előnyt építettek ki, ami a 3. játékrész végére 20 pont környékére hízott – innen kozmetikázott a végén a Wolves cseresora. A hazaiaknál támadásban is akadtak problémák, leginkább egyénileg erőlködtek, sokszor állt meg a labda, így hiába harcoltak ki 27 büntetőt, mindössze 10 hármast értékesítettek, ami a rossz védekezéssel együtt bőven kevésnek bizonyult. A Pelicansnél Brandon Ingram, Zion Williamson és CJ McCollum 18 gólpasszt osztott ki, emellett mindegyikük legalább 50%-kal célzott – Ingram középtávolról, McCollum kintről, Williamson pedig betörésekből oktatott, az elcsúszó védelmet pedig sokszor a 4/5 triplát vágó Herb Jones végezte ki. Ráadásul a kispadról is több játékos (Nance Jr., Alvarado, Daniels) is jó napot fogott ki, a New Orleans pedig zsinórban negyedik győzelmével kezd megragadni a nyugati Top6-ban.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 35/12, Towns 22, McDaniels 11/3.
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 27, McCollum 24/12, Ingram 19/3.

 

New York Knicks – Chicago Bulls 116-100

Egy félidőt bírt a Bulls. A vendégeknél továbbra is hiányzik Zach LaVine és Nikola Vucsevics, de nem zuhantak össze és a Knicks ellen is 10 ponttal vezettek az első félidőben. DeMar DeRozan alig hibázott dobást (10/13 mezőnyből), Coby White 6/9 hármast pörkölt be, Andre Drummond 13 pontos-16 pattanós dupla-duplát szállított, míg Alex Caruso 4 labdát szerzett. A Chicago sajnálatára azonban ezek nagyrésze az első félidőben jött, és elég volt egy kisebb megingás a félidő végén, ami miatt +10 helyett csak +4-gyel fordultak, a New York pedig rögtön átvette a kezdeményezést a második félidő elején és onnan a Bulls már csak rohant az eredmény után. Többször felzárkóztak, a Knicks többször lerázta őket, majd a végjátékban még egyszer feljöttek hat pontra, de Brunsonék egy 11-0-s rohanással lezárták a lényeges kérdéseket. A hazaiaknál Julius Randle (13/23 mezőnyből) és Jalen Brunson (13/22 mezőnyből, 13 gólpassz) is All-Star szinten játszott, Donte DiVincenzo és OG Anunoby tette a dolgát, de az igazi hős a Mitchell Robinsont helyettesítő Isaiah Hartenstein lett. A center 10 pontja mellett 20 lepattanót és 5 blokkot jegyzett, ezzel az extrával pedig a Knicks sorozatban második sikerét aratta és ott van a fix playoff-helyek közelében.

A Knicks legjobb dobói: Randle 35/9, Brunson 31/12, DiVincenzo 11/9, Anunoby 11/3.
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 28/9, White 26/18, Caruso 13/6, Drummond 13.

 

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 126-97

Három negyed elég volt Doncicéknak. A Mavericks a Utah elleni 37 pontos vereséget akarta kijavítani, és ebben ideális partnerre lelt a Deandre Aytont nélkülöző Portlandben. A hazaiak már az első negyedben jobban játszottak, a második 12 percet 21 ponttal nyerték, így aztán a második félidőt már csak kötelező jelleggel kellett lejátszaniuk. Luka Doncic (41 pont, 13/21 mezőnyből, 11/14 büntető, 5 gólpassz) és Kyrie Irving (29 pont, 10/19 mezőnyből, 9 pattanó, 5 gólpassz) is játszi könnyedséggel szerezte a kosarakat, jól is osztogattak, így számukra három negyedig tartott az összecsapás. A Mavs simán elbírta, hogy rajtuk kívül csak Tim Hardaway Jr. és Jaden Hardy tudott érdemben hozzászólni a támadásokhoz, a sarkát fájlaló Dante Exum nem is volt keretben, Dereck Lively II és Grant Williams pedig kisebb bokasérüléssel kiszállt a harmadik játékrészben. Amikor Matisse Thybulle 4/6-os triplázását lehet csak kiemelni, akkor sejthető, hogy a Portland mennyire reménytelen volt támadásban – leginkább Duop Reath azonnali kiállítása maradhat meg, az ausztrál újonc csúnyán arcon könyökölte honfitársát, Josh Greent.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 41/12, Irving 29/12, Hardaway Jr. 14/6.
A Trail Blazers legjobb dobói: Sharpe 16/3, Simons 15/3, Thybulle 12/12.

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus