Nets-Lakers a tv-ben, pályán a Jazz, a Suns és a Sixers is

Több élcsapat is ott lesz a parketten hajnalban, mutatjuk, hogy mire számíthatunk.

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 01:30

A Cavs két magabiztos, 20 pont feletti győzelemből, míg a Raptors két újabb vereségből érkezik, a kanadaiak továbbra sem tűnnek playoff-csapatnak és a sérülések sem szűnnek, annyi, hogy most Lowry és Hood játéka is kérdésesre javult, csak VanVleet az, aki biztosan nem játszik. A Clevelandben benne van a jó teljesítmény, ezt az előző két meccs is bizonyította, ha a Sexton-Garland páros nyugodtan, türelmesen, jól megválasztott agresszióval támad, akkor működhet a rendszer, a kérdés az, hogy ezt sorozatban harmadszor is megcsinálják-e, mert a szezon egészét tekintve egyáltalán nem ez a jellemző. Az biztos, hogy magas poszton továbbra is foghíjasak lesznek, mert Allen és Nance Jr. nem játszhat, meglátjuk, hogy Siakam és Boucher mennyire tudja ezt megbüntetni. 

Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 02:30 (Sport 1)

Ez alapvetően rangadónak számít, de a Lakersnél még mindig nincs James és Davis, míg Kuzma játéka kérdéses, annyi, hogy legalább Horton-Tucker visszatérhet, de így is erősen tartalékosak és nyilván semmi közük nincs a valós erejükhöz. A Nets megbüntetheti a Sixers tegnapi botlását és stabilizálhatja a keleti első helyét egy esetleges győzelemmel, James Hardenre ugyan még egy ideig nem számíthatnak, de Kevin Durant jól tért vissza, Aldridge és Griffin is jól mozog, a csapat egyben van - egészségesebbek, otthon játszhatnak, jobb formában vannak, igazából minden mellettük szól. Meglátjuk, hogy Schröderékben benne van-e a bravúr, de ahhoz nagyon elit védekezésre és a tőlük megszokottnál sokkal jobb támadójátékra lesz szükségük, különben ez a Brooklyn szétdobja őket még Harden nélkül is. 

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 03:00

A Sixersnek kötelező a győzelem, ugyan back-to-backet játszik a gárda, de éppen emiatt kellene nyerni, előző este ugyanis belefutott egy kellemetlen pofonba New Orleansban és tartani kéne a lépést a Brooklynnal. Az OKC-t most amúgy is mindenkinek kötelező megverni, a Thunder jelen állapotában lehet, hogy a liga leggyengébbje, gyűjti is a vereségeket, úgyhogy a Philly nem hibázhat - lehet, hogy Embiid a b2b miatt most pihen, de így is blama lenne, ha nem nyernének a vendégek. 

Utah Jazz - Sacramento Kings 03:00

Itt a Jazz az abszolút favorit, a Kings nagyon megzuhant és az előző öt meccsét elvesztette, a Minnesota és a Detroit ellen is kikapott, úgyhogy túl sok reménye a ligaelső otthonában sem lehet. A Utah ugyan a Suns ellen nagyon rossz napot fogott ki, de másnap a Portlandet már remek játékkal győzte le és összességében nagyszerű formában van, egészséges is, otthon is játszhat és minőségben egészen más szintet képvisel, mint a jelenlegi Sacramento. Minden a hazaiak mellett szól, hatalmas meglepetés lenne a Kings esetleges bravúrja. 

Golden State Warriors - Houston Rockets 04:00

Mindkét fél back-to-backet játszik, a GSW a Washingtontól, a Rockets pedig a Clipperstől kapott ki előző este, viszont igazi tét csak a Warriors számára van, hiszen a hazaiak playin-helyen állnak és szeretnék minimum ezt megtartant. A Houstont viszont nem lehet lenézni, a texasiak a Clippers ellen is jól kezdtek és amíg az ellenfél hagyta, addig partiban voltak - a GSW pedig jelenleg nem az a csapat, amely dominál akárki ellen, úgyhogy érdekes meccs lehet ebből. Persze ha Steph Curry tartja a formáját, akkor otthon nyilván a GSW az esélyesebb, nyerniük is kéne a hazaiaknak, de azért a Rockets tartása és Greenék ingadozása miatt nem mondhatjuk, hogy országos egyes...

Phoenix Suns - Washington Wizards 04:00

Itt a Wizards játszik back-to-backet a GSW idegenbeli legyőzését követően, de nincs hír arról, hogy akár Bradley Beal, akár Russell Westbrook kihagyná az összecsapást emiatt, állítólag mindkettejük ott lehet a parketten. Persze ettől még a Suns az esélyes, Chris Paulék a Jazzt is megverték és utána a Clippers otthonában is vezettek, amíg a fáradtság ki nem jött rajtuk, azóta viszont pihenhettek egyet, hazamehettek és a washingtoni védekezés ellen általában szabadabban lehet mozogni, mint Kawhi Leonardékkel szemben, úgyhogy nyilván nekik áll a zászló. Sérültjük nincs, igazából semmi nem szól ellenük, blama lenne számukra, ha nem hoznák ezt a meccset.

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 04:00

Ezen a mérkőzésen pedig a Portland a favorit, bár a Detroitnak voltak kifejezetten jó teljesítményei mostanában és az utóbbi öt meccséből hármat meg is nyert, úgyhogy nem lehet leírni. Ezzel együtt a Blazers más szint és bár nincs igazán jó formában (az előző négy mérkőzéséből hármat is elbukott), de egy ilyen találkozón, otthon nyernie kell, nem fér bele a hiba a szoros nyugati PO-harcban. A hazaiaknál elvileg Nurkic nem játszik, míg a Detroitnál Grant nem bevethető és Plumlee sem edzett tegnap, az ő játéka kérdéses.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus