Nets-Sixers a Sport TV-n, győzelmi kényszerben a GSW

Visszavenné a pályaelőnyt a Clipperstől a Suns, a Philly és a Kings pedig 3-0-s előnyt szerezne: mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 01:30 (Sport 1)

Kötelező lenne javítania a Netsnek ahhoz, hogy életben tudjon maradni, hiszen 3-0-ról gyakorlatilag nem lehet visszajönni és továbbjutni, ez a történelmi példa - a mostani győzelemhez viszont támadásban javulnia kellene a társaságnak. Védekezésben továbbra is az Embiidet duplázó-triplázó felfogás lehet az uralkodó, mivel összességében azért sikerült lelassítani, és a második meccsen kissé ritmustalanná tenni ezzel a Sixerst, jobb ötlet pedig egyelőre nem látszik, ez a stratégia maradhat, a kérdés az, hogy támadásban tud-e bármit igazítani az együttes. Az első meccs extra dobóformája is csak 100 pont körülre volt elég, legutóbb egy gyengébb produkcióval már a nyolcvanat is nehezen lépte túl a társaság, de otthon persze benne lehet, hogy elsülnek a kiegészítők kezei, és kifognak egy extra napot. A Phillynél a türelem és az agresszivitás határait kell jól megtalálni támadásban: hátul nekik egyelőre minden rendben van, elöl viszont ők is kicsit szenvednek. A legutóbbinál higgadtabban és pontosabban kell játszaniuk, de például James Hardentől agresszívebb, aktívabb játék kell ahhoz, hogy igazán működjön a rendszer - a jó kinti dobóforma elengedhetetlen lesz, de az eddig látottak alapján igazából rajtuk múlik, hogy 3-0 lesz-e vagy sem.

A párharc állása: 2-0 a 76ers javára.

 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:00

Itt a szakadék szélére kerülhet a címvédő, egyszerűen muszáj nyernie most hazai pályán, ha életben akar maradni - a pályaelőnyt nem tudta ellopni, két szoros meccsen két vereség jött össze, úgyhogy most otthon kell javítania. Mindezt nehezíti, hogy egyrészt Draymond Green eltiltást kapott Domantas Sabonis megtaposásáért, úgyhogy rá nem számíthatnak, márpedig ő abszolút kulcsfigura lenne minden szempontból. Másrészt támadásban egyelőre semmi más nem működik, csak az, ha Steph Curry kreál, Steve Kerr viszont a terhelést tekintve (folyamatosan ő hozza fel a labdát, őt ütik-vágják) egyelőre nem kímélte szupersztárját, és a helyzetre való tekintettel most sem nagyon teheti meg. Harmadrészt pedig a Kings lelkes, agresszív és lendületes támadójátéka még Greennel együtt is sok volt eddig Wigginsék védekezésének, ha ezen nem tudnak változtatni, akkor bajban lehetnek. Abban bízhatnak, hogy az alapszakaszban szakadéknyi volt a különbség a hazai és az idegenbeli formájuk között, ha ez most is megtörténik, akkor minden további nélkül nyerhetnek még Green nélkül is, de az biztos, hogy potensebb, több lábon álló támadójátékra, jóval kevesebb flegma eladott labdára, és mindenképpen sokkal keményebb, fizikálisabb védekezésre lesz szükségük az esetleges sikerhez. A Kingsen nincs semmilyen nyomás, eddig szinte mindent jól csináltak Foxék, magabiztosan léphetnek pályára - ha kikapnak, akkor a negyedik találkozó már nekik is fontosabb lesz, de ezúttal egyértelműen a GSW-nek élet-halál a mérkőzés.

A párharc állása: 2-0 a Kings javára.

 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:30

Ebben a párharcban volt a legkevesebb pihenő, a másik kettőnél két szünnap volt a második meccs óta, itt viszont csak egy: a Clippers elsőre azonnal elvette a pályaelőnyt, majd a Phoenix két nappal ezelőtt ki tudott egyenlíteni. Itt sokkal azért nem lettünk okosabbak: hasonló erők csatáját látjuk, mindkét oldalon megvannak azok a teljesítmények, amelyek el tudják dönteni a mérkőzéseket és a párharcokat, igazi playoff-színvonalú összecsapásokat hozott a két phoenixi csörte. Most otthon egy jobb dobóformában, illetve gyengébb phoenixi teljesítményben bízhatnak Kawhi Leonardék, valamint abban, hogy a Suns-sztárok nem lesznek 100%-osak a két nappal korábbi 45 percezés után - a kispad teljesen üres Pauléknál, így a kezdőkön van minden teher. Jósolni nehéz, aki jobb napot fog ki, az dönthet, bár a hazai pálya kétségtelenül a Clipperst segíti - elvileg az eddig megszokott rotációk állnak rendelkezésre, Paul George továbbra sem lesz, de mindenki más igen.

Frissítve (21:45):  Az ESPN értesülései szerint Kawhi Leonard térdsérülés miatt nem lép pályára a meccsen.

A párharc állása: 1-1.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus