New Yorkba látogat az Orlando, a Minnesota Clevelandbe

Lesz Lakers-Bucks és OKC-Heat is: nyolc mérkőzés vár ránk hajnalban, mutatjuk a programot.

Washington Wizards - Charlotte Hornets 01:00

A liga legrosszabb mérleggel rendelkező csapatához látogat a rossz szériában lévő Hornets. A sérülések által megtizedelt Charlotte zsinórban ötször szenvedett vereséget, legutóbb a lendületben lévő Orlando fektette őket két vállra hazai pályán. A Hornets az amerikai fővárosban is foghíjasan lép pályára, nélkülözniük kell LaMelo Ballt, Seth Curryt, Cody Martint és Mark Willamst is, valamint Tre Mann státusza is kérdéses. A ligautolsó legutóbb januárban tudott egy győzelmet összeszedni a San Antonio ellen, és azóta zsinórban tizenhatszor kapott ki. Annak ellenére, hogy Kyle Kuzma és a padról érkező Jordan Poole is javuló formát mutat, ennek a mérkőzésnek a Charlotte az esélyese.

 

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 01:00

A Joel Embiidet és Tyrese Maxey-t is nélkülözni kényszerülő Philadelphiához látogat a nyugati playoff-helyekért küzdő Pelicans. A Pelicans jelenleg nyugaton az ötödik helyet foglalja el, de ott liheg a nyakában a Phoenix, valamint a Sacramento is. Zionék az elmúlt időben négy fellépésükből hármat megnyertek, és ledominálták a New Yorkot, az Indianát és a Torontót. A Sixers azonban továbbra is bukdácsol, egyedül a Dallas elleni bravúrgyőzelmet tudja felmutatni, valamint hozta a kötelezőt a Charlotte ellen. Az elmúlt két alkalommal se a Brooklynt, se Memphist nem tudták megverni. A Pelicansnél nincs nagyobb hiányzó, míg a Sixersnél maródi Maxey, Embiid, Covington és Melton is: ezek alapján még idegenben is a New Orleanst értékelhetjük esélyesebbként. 

 

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 01:30

Igazi rangadónak ígérkezik ez a mérkőzés, hiszen a nyugati listavezető a keleti második otthonában folytatja idegenbeli túráját. A Cavaliers az utóbbi időben hullámzó formát mutat, hiszen egy nagy győzelmet kínos vereség követ: nemrég a Bostont győzték le egy nagy fordítással, majd vereséget szenvedtek a harmatos Atlantától. Ráadásul a hazai csapatnak nélkülözni kell két stabil alapemberét, Mitchellt és Mobley-t is. Ennek ellenére, amennyiben nagy elánnal veti bele magát a meccsbe a Cleveland, akkor megfoghatja a nyugati listavezetőt. A Minnesota előző nap az Indianát verte el, hála Anthony Edwards fantasztikus teljesítményének, és meccsnyerő blokkjának. A Timberwolves a legutóbbi hat meccséből négyszer győztesen hagyta el a parkettet, azonban back-to-back érkezik Clevelandbe. Ráadásul meniszkusz-szakadás miatt határozatlan ideig nélkülöznie kell sztárjátékosát, Karl-Anthony Townst. 

 

New York Knicks - Orlando Magic 01:30

A játéknap rangadójának ígérkezik a lendületben lévő Orlando New York-i vendégjátéka. A Magic az utóbbi időben hatból ötször nyert, és már a keleti negyedik helyen tanyázik, azonban hatalmas harc folyik a keleti playoff-helyekért, és az Orlando csak egy mérkőzéssel előzi meg a hazaiakat. A Magicnél mindenki bevethető, csak Wendell Carter Jr játéka kérdéses. A Knicks a szezonközi cserékkel nagyon jól erősített, de egy sérüléshullám elléggé visszavetette őket: továbbra se számíthatnak Anunobyra, Randle-re és Robinsonra, de Brunson játéka is kérdéses. Nem jó előjelekkel fordulnak erre a rangadóra a New York-iak, hiszen az elmúlt 5 mérkőzésből csak kétszer tudtak győzedelmeskedni. Úgy tűnik, hogy ezen a rangadón a jó szériában lévő, és egyre feljebb kapaszkodó Orlando esélyesebb a győzelemre.

 

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 02:00

A Miami Oklahomába látogat, hogy lezárja idegenbeli túráját, mielőtt hazatér, hogy megmérkőzhessen a ligautolsóval. Az All-Star szünet óta jól szerepel a floridai csapat, hiszen hét meccset játszottak le és csak kétszer szenvedtek vereséget: egyedül a Denverrel, és tegnap Luka Doncic zsenijével nem tudtak mit kezdeni. Így is nagyszerű formában vannak pedig továbbra is nélkülözniük kell Tyler Herrot és Kevin Loveot. Az egyetlen kérdés az erőnlét lehet náluk, hiszen egy back to backre érkeznek a Thunderhez, és térden járva biztosan nem tudnák felvenni a versenyt az OKC-vel. A Thunder ádáz csatát vív a Minnesotával a nyugati első helyért, jelenleg egy meccs lemaradásban van a Wolveshoz képest, de az utóbbi időben felemás formát mutatnak Holmgrenék: legyőzték a Portlandet és a Sunst, de kikaptak a Lakerstől, és a San Antonio ellen blamát se rakják ki az ablakba. Náluk nincs hiányzó, és ha a Miamiból sokat kivett a Mavericks elleni mérkőzés, akkor otthon inkább feléjük billenhet a mérleg nyelve.

 

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 02:00

Két olyan csapat mérkőzik meg, amelyeknek egyáltalán nem az előzetes várakozások szerint alakult az idénye. Memphisben a sérülések teljesen hazavágták ezt az idényt, míg Atlantában nem az elvárások szerint alakul a csapatépítés. Mindkét oldalon elég hosszú a sérültlista: az Atlanta továbbra is nélkülözi legjobb játékosát, Trae Youngot, de Okongwu és Johnson sem bevethető. A Memphis hetek óta G-ligás játékosokból álló csapattal igyekszik helytállni, ennek ellenére a Hawks a legutóbbi hat meccséből négyszer győzedelmeskedett. A Brooklyn elleni back-to-back kifogott rajtuk, de megverték a Knickst, a Cavst és a Magicet is. A Memphis zsinórban kétszer győzni tudott az utóbbi időben, de talán kijelenthető, hogy ezen a találkozón a Hawksnak van nagyobb esélye a győzelemre.

 

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 04:00

A hazai pályán erős Los Angeleshez látogat az All-Star szünet óta feltámadó Milwaukee. Doc Rivers gárdája egészen parádésan szerepel, a szünet óta nyolcból hét mérkőzésüket megnyerték, az összképbe csak a Golden State elleni súlyos vereség rondít bele, de így is jó esélyekkel utazhatnak LA-be annak ellenére, hogy Middletont továbbra is nélkülözniük kell - egyébként Antetokounmpo játéka is kérdéses. A Lakers azonban hullámzó formát mutat, ha jobb napjuk van, akkor könnyedén leradírozzák a pályáról akár az OKC-t is, de utána közvetlenül elveri őket a Sacramento Kings. A Los Angeles-i csapat jelenleg playin-helyen tartózkodik és ennek megtartása a reális cél. LeBron James, Anthony David, Cam Reddish, valamint Jarred Vanderbilt játéka is kérdéses, így kifejezetten nagy meglepetés lenne, ha le tudnák győzni a lendületben lévő Bucksot.

 

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 04:00

Egy igazi nyugati alsóházi rangadót láthat a Portlandbe kilátogató közönség. Az idegenben gyengén teljesítő Houston még becsületből küzd a playin-helyekért, de nem nagyon van reális esélye azoknak a megszerzésére. Teljesítményük továbbra is nagyon hullámzó, hazai pályán bárkit meg tudnak fogni, de idegenben bőven verhetőek és a kulcsemberek formája is hullámzó. Portlandbe is egy Clippers elleni vereségből érkeznek, de mellettük szól az, hogy náluk csak Jeff Green állapota kérdéses. A Trail Blazers ellenben nyugat egyik pofozógépe, legutóbbi tizennégy mérkőzésükből csak háromszor arattak győzelmet. Ráadásul Camara, Grant, Walker, Ayton és Henderson játéka is kérdéses, valamint biztos, hogy nem lép pályára Brogdon és Sharpe. Ez a mérkőzés kötelező feladat a Rocketsnek.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus