New Yorkba utazik a Bucks, Denverbe a Lakers

Washingtonban javítana a tartalékos Pelicans, összecsap egymással a Celtics és a Bulls, folytatná sikerszériáját a Memphis és kötelező előtt áll a Kings is. Mutatjuk az NBA hajnali hatmeccses programját.

Washington Wizards – New Orleans Pelicans 01:00

A Pelicans a szezonjának megint egy nehezebb időszakát éli, miután volt már nyugati listavezető is, most Zion Williamson újabb sérülésével kell megküzdenie. Brandon Ingram bár közel van a visszatéréshez és a hírek szerint a most folyamatban lévő idegenbeli túrán már pályára léphet, de most még erre nem kerül sor, így ezúttal is két elit játékosa nélkül kellene helytállnia a NOP-nak. A Pels az elmúlt öt meccséből csak egyet tudott megnyerni, zsinórban kétszer szenvedett vereséget, legutóbb egy teljesen tartalékos csapattal felállva kapott ki a Dallastól, komoly hullámvölgybe kerültek tehát a vendégek. Larry Nance Jr. és CJ McCollum hajnalban már újra pályára léphet, de két fontos játékosa nélkül és ilyen formában nem nevezhető esélyesnek a New Orleans. A Wizardsnál szintén lesz fontos hiányzó, Bradley Beal még egy hétig biztosan nem léphet pályára, ennek ellenére a fővárosiak továbbra is üldözik a keleti playin helyeket. Zsinórban öt győzelmet követően most két egymást követő vereség után térnek újra haza, legutóbb egy kellemetlen zakót kaptak Oklahomában. A jelenlegi formák alapján és a bevethető játékosok terén talán a Wizards jár most egy fokkal előrébb, a Pelicansnak viszont minden győzelemre szüksége lenne sztárjai nélkül, hiszen Zion Williamsonra még közel egy hónapig nem számíthat Willie Green és stábja. Könnyű dolguk nem lesz a vendégeknek, McCollumnak ismét a társaság élére kell állnia és a kiegészítőknek is fel kell lépniük, ha el szeretnék kapni a vezére nélkül pályára lépő Washingtont.

 

Boston Celtics – Chicago Bulls 01:30

Ez első ránézésre egy könnyed hazai sikernek tűnhet, azonban a Chicago az elmúlt időszakban egészen jó formába lendült, zsinórban három találkozót is megnyert a gárda. DeRozanék hét meccset is behúztak az utóbbi tíz találkozójukból, ráadásul a Philly és a Brooklyn személyében két topcsapatot is legyőztek, így hiába állnak a vendégek negatív mérleggel a konferencia kilencedik helyén, nem szabad félvállról vennie a Bostonnak ezt a mérkőzést. A Celtics továbbra is keleti első helyen áll és hiába kapott ki az idegenbeli túrájának első két meccsén, a másik két találkozón javítani tudott és most két egymást követő győzelem után tér vissza Bostonba. A hazaiak oldalán az előző meccsen a pályát sérülés miatt elhagyó Marcus Smart játékára nem sok esély mutatkozik, kétséges a szereplése, míg a Bullsnál Alex Caruso és Javonte Green pályára lépése is bizonytalan. Ha Tatum és Brown képes hozni a tőle elvárt szintet, akkor természetesen a Boston esélyei meredeken megnőnek, de az utóbbi időben Zach LaVine és DeMar DeRozan is hozott remek meccseket a túloldalon és nem torpantak meg komolyabb erőt képviselő ellenfelekkel szemben sem. A jelenlegi formák alapján ez egy szoros, izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, a Bulls a Nets tizenkétmeccses, míg a Celtics a Mavs hétmeccses győzelmi sorozatát szakította meg a közelmúltban, valamelyikük sikerszériája azonban ma megszakad.

 

New York Knicks – Milwaukee Bucks 01:30

A New York elmúlt egy hónapja nagyon hektikusan alakult: azok után, hogy a decembert két vereséggel indították nyolc győzelemig meg sem álltak, utána azonban jött egy komolyabb hullámvölgy, zsinórban öt vereség következett, ezt követően megint négy egymást követő győzelem született – nehéz tehát kiszámítani Randle-ék aktuális formáját. A 2023-ban még veretlen hazaiak most megint egy jobb periódusban vannak, csupán fél meccsre vannak a biztos rájátszást jelentő hatodik pozíciótól. Tom Thibodeau-nak RJ Barrett pótlását ismét meg kell oldania, a fiatal sztár bár közeledik a visszatéréshez, de a hírek szerint erre még várniuk kell a NYK szurkolóinak. A Milwaukee az utóbbi hetekben nem túl kiegyensúlyozott, bár az elmúlt öt mérkőzésén háromszor is győzni tudott a csapat, de a sikerekhez elsősorban Giannis extra 40-50 pontos teljesítményei kellettek, legutóbb azonban a szezon egyik legnagyobb csalódását jelentő meccsén a Charlotte-tól majdnem 140 pontot kapva szaladt bele egy harmincpontos pofonba Budenholzer csapata, ott teljesen kilátástalan volt a Bucks mind támadásban, mind pedig védekezésben. Khris Middleton sérülése már hosszú ideje probléma a csapatnál, ő ma sem lesz bevethető, ilyen demoralizáló vereség után pedig fel lesz adva a lecke a Milwaukee-nak, hogy le tudja győzni az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő New York-iakat. Persze, ha a görög ismét MVP üzemmódba kapcsol, akkor a Knicks egyetlen reménye a Randle-Brunson duó vezette top 10-es támadójáték lehet, a Bucks védekezése viszont a harmadik legjobb idén, ez alapján tehát egy szoros meccset is tartogathat ez a párharc.

 

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 02:00

A back-to-back szereplés ellenére a találkozó toronymagas esélyese a hazai csapat, a Grizzlies tegnap tartalékosan is megverte a Utah Jazzt, így zsinórban hatodik győzelmét aratva már övé a liga leghosszabb győzelmi sorozata. Azt a meccset Ja Morant és Steven Adams is kihagyta, az ő játékuk hivatalosan ma is kérdéses, bár a hírek szerint legjobb játékosát és/vagy legjobb lepattanózóját talán ma már visszakaphatja a Memphis. A vendégek az utóbbi tíz meccsükből csak hármat nyertek meg, néhány napja a Detroit ellen tudtak győzni, de azóta már a Boston ellen is kapituláltak, abszolút a tankcsata résztvevője Gregg Popovich csapata. A két fél már egyszer találkozott egymással a szezonban, akkor egy meglepően szoros, hosszabbításba torkolló meccsen két ponttal tudtak győzni Moranték, most meglepődnénk, ha hasonlóan kiélezett lenne a végjáték. A két csapat között akkora az erőkülönbség, hogy a Grizzlies még fáradtabban is jóval esélyesebb, bár a hazaiak kezdőjéből fontos játékosok pihentek 24 órával ezelőtt, így a fáradtság-faktor szinte nem is tekinthető teljesen mérvadónak. A Grizzlies egy esetleges győzelemmel akár az első helyet is átveheti a konferenciában, ehhez azonban a Denvernek is lesz egy-két szava…

 

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 03:00

A Nuggets a Memphisszel holtversenyben együtt vezeti Nyugatot, köszönhetően annak, hogy nyolcszor is győztesen hagyta el a pályát a legutóbbi tíz pályára lépéséből.  A héten meglepően a Minnesota ellen bukott a csapat, de Jokicsék a Clippers és a Cavs elleni back-to-back meccseken azonnal javítani tudtak. Utóbbi különösen fontos győzelem volt, Clevelandben nem sok csapatnak sikerült eddig idegenben nyerni, a Denvernek legutóbb ez is összejött. Nikola Jokics eszméletlen számokat hoz, hol tripla-duplákkal, hogy 30-40 pontos produkciókkal segíti hozzá csapatát a győzelemhez, a mai találkozón pedig a magas poszton hiányos Los Angeles ellen megint lubickolhat a szerb center. A Lakers a szezonbeli legjobb időszakát éli, a csapat már a playin küszöbén van, zsinórban öt győzelem után utazik a listavezető otthonába. A hazai pályán 16-3-mal szereplő Nuggets ellen ezúttal sem  Jamesék az esélyesek, igaz ez legutóbb a Sacramento ellen is így volt, mégis be tudták húzni a Kings elleni meccset Schröder büntetőivel. Anthony Davis hiánya a védekezésben továbbra is érezhető, a Lakers sikersorozata pedig azért is nagyon meglepő, mert Austin Reaves és Lonnie Walker IV személyében két másik nagyon fontos játékosát is nélkülöznie kell Darvin Hamnek, a szinte teljesen egészséges Denver ellen így viszont bravúr lenne az újabb győzelem tőlük. A csapatoknak ez lesz az alapszakaszban az utolsó találkozója, az egymás elleni meccseken idén meglepetésre 2-1-re vezet a Lakers, a Los Angeles-iek egymás után kétszer is megverték idén mai ellenfelüket. Ha Thomas Bryant tovább tudja folytatni remeklését, akkor talán lehet esélyük egy újabb meglepetésre, más kérdés, hogy a Lakers cserecenterének ekkora feladattal eddig még nem kellett Davis hiányában megküzdenie, most ugyanis a kétszeres MVP ellen kellene bizonyítania…

 

Sacramento Kings – Orlando Magic 04:00

A Kings egy kisebb gödörbe került az elmúlt időszakban, az utóbbi tíz meccsükön hatszor is kikapott, legutóbb pedig a Lakers ellen maradt alul Mike Brown csapata. Összességében pánikra talán még nincs nagy okuk, hiszen a Phoenix és a Clippers mélyrepülésének köszönhetően még mindig a nyugati ötödik helyet foglalják el, ha ezt a szezon végéig is tartani tudnák, minden bizonnyal elégedett lenne a csapat. Most azonban egy kötelező győzelem előtt állnak Foxék és ez egy jó alkalom lehet egy pozitív széria megkezdésére, hiszen a Kings ezt követően kétszer játszik a Rocketsszal, sőt, San Antonióba is utazik a társaság – így ez négy egymást követő mérkőzés lesz három tankoló csapat ellen, ha top 6-os álmaik vannak Saboniséknak, nem szabad bukniuk ezen a túrán. A Magic az elmúlt öt találkozóján csak kétszer tudott győzni, legutóbbi pályára lépésekor azonban azt a Warriorst győzte le idegenben a csapat, aki a liga egyik legjobb hazai mérlegével rendelkezik, ismét ejtett tehát egy nagyobb „vadat” Jamahl Mosley csapata, ami mindenképpen figyelemre méltó. A hazaiaknál mindenki egészséges, a Magicnél viszont továbbra is Okeke, Bol és Isaac képezi a sérültlistát. A negyedik legjobb támadójátékot felmutató hazaiaktól kudarc lenne, ha nem tudnák érvényesíteni a papírformát, most jó esélyük van egy 4-5 meccses győzelmi sorozat kialakítására, amivel amellett, hogy maguk mögött tudnák hagyni a elmúlt időszak felemás eredményeit, biztosabbá tehetnék a stabil rájátszást érő pozíciójukat is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus