New Yorkba utazik a Celtics, a Sixers a Miamit fogadja

Négy mérkőzéssel folytatódik az NBA programja, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az összecsapásokról.

Philadelphia 76ers – Miami Heat 01:00


A csapatok jelenlegi formáját tekintve a papírforma Sixers győzelmet jelentene, a hazaiak igaz, hogy legutóbb a Boston elleni csúcsrangadón alulmaradtak, de összességében így is hét mérkőzésüket nyerték meg az elmúlt tíz pályára lépésükből. Mivel Embiid már csak egy időn túli, őrült egészpályás triplával tudott válaszolni, így a Celtics ellen végül Tatum triplája jelentette a vereséget, de aggodalomra így sincs semmi oka Doc Rivers csapatának. Spoelstra gárdájának viszont annál inkább, a Heat nagyon úgy tűnik, hogy lépést tévesztett, február 12-e óta nem tudott nyerni és most négymeccses nyeretlenségi sorozatukat szakítanák meg Butlerék. Most egy idegenbeli túrát teljesít a Heat, eddig sem a Nets, sem a Bucks, sem pedig a Hornets ellen nem sikerült nyerni, az esélyek pedig ezúttal sem a vendégek oldalán vannak. A hírek szerint Kyle Lowry státusza már kérdésessé javult, de rajta kívül Tyler Herro játéka is bizonytalan, a Sixers viszont teljes csapattal állhat ki a meccsre. A Harden-Embiid duó Pazar formában van, nem látjuk, hogy a Miamiból ki tudná felvenni velük a versenyt. A Heat 27. támadóhatékonysága miatt az egyetlen reménye a negyedik védekezés lehet – csakhogy a Sixers a legjobb tízben van mindkét játékelemben, így tehát komoly meglepetés lenne egy hazai vereség.

 

Charlotte Hornets – Detroit Pistons 01:00

Ismét megrendezésre kerül a keleti „kiesési rangadó”, bár az erőviszonyok az utóbbi időszak eredményei láttán most egyértelműbbek, mint a két fél korábbi találkozóin. A Charlotte a semmiből húzott elő egy négymeccses győzelmi sorozatot, melynek során megverte többek között az Atlantát, a Minnesotát és legutóbb a Miamit is, komoly skalpokat gyűjtött tehát a csapat. A Pistons továbbra is a konferencia sereghajtója, zsinórban négy vereség után utaznak Charlotte-ba, akiknek a támadójátékuk az utóbbi meccseken az eddiginél is gyengébbnek bizonyult, hiába tartották például legutóbbi találkozón száz pont alatt a felemelkedő Raptorst, nem sikerült túldobniuk őket. Most az esélyek hazai sikert súgnak, LaMelo Ball és Gordon Hayward is remek kosárlabdát játszik, ráadásul már Kelly Oubre Jr. is visszatérhetett néhány napja. A Detroitnál Bogdanovic és Stewart játéka kérdéses, ha ők nem lesznek bevethetőek, akkor jó esély lehet arra, hogy ötmeccsesre nő a sikertelenségi szériájuk. A felek eddigi minden meccsét a Detroit nyerte meg, most azonban van annyira feljavuló félben a Hornets, hogy magabiztosan be tudja húzni ezt, az egyébként teljesen tét nélküli találkozót.

 

New York Knicks – Boston Celtics 01:30

A játéknap rangadóját játssza egymással a New York és a Boston, ahol a kelták továbbra is listavezetőként érkeznek meg az MSG-be, előnyük azonban a Bucks fergeteges formájának köszönhetően egyre szűkebb. A Knicksnek az utóbbi időszak sikeres eredményeivel sikerült megvetnie lábát és stabilizálnia magát a biztos playoff helyeken, jelenleg holtversenyben ötödik a csapat és több, mint kétmeccses előnyt épített ki a Miamival szemben, ráadásul nem reménytelen a szétcserélt Brooklyn megelőzése sem a jövőben. Mindkét csapat remek formában várja a mai találkozót, mindketten tízből nyolc győzelmet tudtak szerzeni, a Knicks öt, a Celtics pedig három sikert számlál zsinórban. A vendégeknél Joe Mazzulla vezetőedzőnek számolnia kell Jaylen Brown hiányzásával, a sztár távolmaradásának oka egyelőre tisztázatlan, ez döntő tényező lehet a mérkőzés kimenetelét illetően. Valamelyik csapat pozitív sorozata ezúttal megszakad, meglátjuk, hogy mire megy majd egymással két olyan csapat, amely a liga legjobb támadógépezetei között szerepel, kíváncsian várjuk, hogy melyik irányba billen el a mérleg nyelve.


New Orleans Pelicans – Orlando Magic 02:00


A Pelicans számára minden mérkőzés kiemelt fontosságú a felgyülemlett nyugati középmezőny tagjaként, az elmúlt időszakban azonban egy kisebb fellángolás után elmaradtak az eredmények, Ingramék az elmúlt öt meccsükből mindössze csak egyet tudtak behúzni. A Magic szépen lassan egy tankolásnak nekiinduló csapatból oda küzdötte fel magát, hogy akár a keleti tízedik helyért is harcolhat az Indianával és a Bullsszal, a három és fél meccses lemaradás talán még nem is tűnik behozhatatlannak.  Jó formában azért a vendégek sincsenek, csak két meccsüket nyerték meg az utóbbi öt pályára lépésükből, de arattak már több olyan volumenű győzelmet, ami kalapemelést érdemelt. Bancheróék teljesen ma sem lesznek esélytelenek, a Pelicans is hullámvölgyben van, Zion Williamson visszatérésére még mindig várniuk kell, a túloldalon pedig a visszatérő Michael Carter-Williams öltheti magára ismét a Magic-mezt. A csapatok januárban találkoztak legutóbb, akkor a legmélyebb pontján lévő NOP ellen viszonylag simán tudott nyerni az Orlando, meglátjuk, hogy mit hoz a mai összecsapás, a formákat tekintve egyértelű esélyesről nem ebszélhetük, bár a hazaiak részéről Ingram vagy McCollum egyéni villanásai könnyen eldönthetik a meccset.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus