New Yorkban játszik a Warriors, Harden nem lesz ott a Rocketsnél

Paul visszatérhet, de Harden nem játszik a Rocketsnél - Minnesotába látogat a Bucks - folytatná szériáját a Raptors - pályán a GSW és a Pelicans is.

 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 1:00

Két győzelem után két vereség következett a Hornets számára, míg a Bulls megszerezte első győzelmét legutóbb, méghozzá éppen a Charlotte ellen - szoros meccsen Zach LaVine büntetőivel győzött a Chicago, ezért szeretnének most visszavágni Kemba Walkerék. Alapvetően jobb csapat(nak kellene lennie) a Hornets(nek), ezt otthon illene érvényesíteniük is, de ehhez jobb védekezésre és kontrolláltabb játékra lesz szükségük - a Bullsnál nagy csodák nincsenek, LaVine még nem dobott 30 pont alatt, benne bíznak és igyekeznek kiegészíteni az ő teljesítményét. A hazaiaknál elvileg mindenki bevethető, a vendégeknél viszont a Dunn-Markkanen-Valentine trióra továbbra sem lehet számítani, ráadásul újabb kulcsszereplő, Bobby Portis is kidőlt hetekre.

New York Knicks - Golden State Warriors 1:30

A denveri vereség óta egy 20 és egy 22 pontos győzelmet aratott a Warriors, Steph Curry sziporkázik és úgy fest, hogy a csapat kicsit helyrerázódott - a Knicks viszont 1-4-gyel áll és legutóbb Miamiban 23 pontos vereségbe szaladt bele. Az esélyek egyértelműek, ráadásul a New Yorknál Porzingis, Lee, Mudiay és Knox sincs, míg a Golden State oldalán Cousinson kívül elvileg mindenki bevethető - óriási meglepetés lenne, ha nyerni tudnának otthon Kanterék, a GSW minden tekintetben jóval felettük áll. 

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 1:30

Keleti esélyeshez méltó formában kezdte a szezont a Toronto, Kawhi Leonard nagyon hamar felvette a ritmust és 5-0-val rajtolt a gárda - minden meccsükön legalább 112 pontot dobtak Lowryék és bár a védekezésük csak bizonyos időszakokban elég jó, egyelőre ez is bőven elég volt a sikerszériához. A Dallas 2-2-vel áll, otthon kettőt nyert, idegenben kettőt vesztett és az azért egyértelmű, hogy most még nincs a Raptors szintjén - a Smith-Doncic páros dolgát nagyon megnehezítheti Lowry, Green és Leonard, ha a két fiatalt megfogják, onnantól pedig nyert ügyük lehet a kanadaiaknak. A vendégeknél Nowitzki és Harris most sem lesz, Harrison Barnes viszont a tervek szerint megkezdi a szezont, nyilván kérdés, hogy mennyire lesz rozsdás, de ő azért sokat számíthat a továbbiakban. 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 2:00

A Rocketsnek egyszerűen muszáj javulnia, annyira szétesett a csapat az első meccseken, annyira megérezte a sérüléseket, hogy csak egy győzelme van négy találkozó után, ezen az összecsapáson már-már kötelező lenne nyernie. Chris Paul visszatérhet, most viszont James Harden dőlt ki, a hírek szerint a következő két meccset kihagyja, így megint elég karcsú lehet a gárda és ismét nagy szükségük lesz Eric Gordon és Carmelo Anthony jó játékára - ezek eddig nem nagyon jöttek, maximum felváltva, de inkább úgy sem. A Clippers egészségesebb és kevesebb náluk a zűr, ha a Harris-Gallinari páros tud alkotni, akkor jó esélyeik lehetnek, a kispadjuk jóval hosszabb, ők tudnak majd variálni és valószínűleg tüdővel is jobban bírják majd, mint a Hardent, Ennist, Chrisst, Nenét és Knightot nélkülöző Rockets. A felek egyébként öt napja találkoztak Los Angelesben, akkor 115-112-re nyerni tudott a LAC.

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 2:00

Ez is nagyon érdekes meccs lehet, mert a Bucks 4-0-val rajtolt, a változások egyértelműek, de ezzel együtt a problémák is, a játék annyira azért nem volt meggyőző, mint amennyire a mérleg mutatja, miközben a Minnesotával kapcsolatban főleg a negatívumokat lehet kiemelni, de otthon 2-0-t csinált a gárda, márpedig most hazai pályán játszhat. Jimmy Butlerben továbbra is bízhatnak, Karl-Anthony Townsnak dominálnia kellene a palánk alatt, de mindenekelőtt a védekezésüket kellene összerántani a leindítások és a kinti dobások ellen - ha ez meglesz, Butler esetleg kicsit szívja Antetokounmpo vérét, akkor lehet keresnivalójuk. A vendégeknél sok múlhat azon, hogy a shooterek milyen napot fognak ki és hogy mennyire járatják majd jól a labdát, ha elöl rendben lesznek, akkor azért esélyesebbnek számítanak. 

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 2:00

Itt a papírforma a Pelicans sikerét jósolja, Anthony Davisék látványos támadójátékkal nyerték az első három meccsüket, méghozzá impresszív módon és a Brooklyn nem feltétlenül az a csapat, amely szét fogja törni a játékot - inkább mennek bele egy dobópárbajba Crabbe-ék, amiben viszont nem biztos, hogy nekik áll a zászló. Jól dobnak kintről, támadásban nekik is megvannak a fegyvereik, a palánk alatt Allenre is érdemes lesz figyelni Davis ellen, Hollis-Jeffersont rá lehet rakni talán Miroticra, de ha csak nem fognak ki különösen rossz napot a hazaiak, vagy nem veszik túl könnyedén a találkozót, akkor hozniuk kell a győzelmet. 

Sacramento Kings - Washington Wizards 4:00

A játéknap a program talán legkevésbé érdekes meccsével zárul, de persze itt is lesz mire figyelni. A sacramentói fiatalok a várakozásoknak megfelelően elég ingadozó teljesítményt nyújtanak, az utóbbi három meccsükből kettőt megnyertek, hol elöl, hol hátul néznek ki jól, megtippelhetetlen, hogy most éppen mivel rukkolnak elő. A Washington "kiegyensúlyozottabb", ami itt azt jelenti, hogy négy meccsből csak egyet nyert, azt is hosszabításban, úgyhogy finoman szólva nem sikeres az együttes, ráadásul sorozatban a harmadik idegenbeli meccsére készül, Dwight Howard nem lesz, úgyhogy bőven akad gondjuk John Walléknak. Sacramentóban azért alapvetően nyerniük kellene, de most nem nagyon lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ők lennének az esélyesek.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus