New Yorkban meccsel a Denver, Miamiban a Boston

Több rangadónak ígérkező találkozót is rendeznek hajnalban, mutatjuk a programot.

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers zsinórban hat győzelem után léphet pályára, ráadásul Joel Embiid egészen elképesztő formában, a legutóbbi meccsén kereken 70 pontot dobott, óriási lendülettel érkezik meg erre az estére ő is, és a csapata is. Az Indy viszont pont nem, Tyrese Haliburton sérült és nem játszhat, Pascal Siakammal eddig nem tudtak nyerni, az előző három találkozójukat elvesztették, úgyhogy bár a novemberi két mérkőzésükön 1-1-re végeztek egymással a csapatok, de az esélyes most mindenképpen a Philly. A vendégeket az idegenbeli 12-7-es mérleg intheti kicsit óvatosságra, illetve a sérülések sem jönnek jól: Melton, Covington és Bamba biztosan nem játszhat, de Harris és Morris játéka sem vehető jelenleg biztosra. 

 

Washington Wizards - Utah Jazz 01:00

Itt most nyernie kell a Jazznek, a korábbi nagy széria után erősen megtorpant a társaság, és zsinórban hármat bukott, méghozzá borzasztó védekezéssel, Washingtonban viszont egyszerűen nyerni kell, nem lehet más megoldás. A Wizards 7-36-ra áll összességében, 3-17-re otthon, az előző öt mérkőzését elbukta, szintén nagyon harmatosan védekezik, de cserébe támadni se tud, úgyhogy igazából nincs olyan faktor, ami a fővárosiak mellett szólna. A Jazz egy újabb hibával azért eléggé áthúzná a korábbi hetek remeklését, és mivel sérültjeik sincsenek, óriási blama lenne most egy vereség. 

 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 01:30

A Minnesotát utolérték a riválisok Nyugat élén, de két vereség után előző este nyerni tudott Washingtonban, meglátjuk, hogy a back-to-back második felén mennyire lesz acélos a mostanában kissé leeresztő  társaság. A Nets pihentebb, viszont ötből négyet bukott, hajlamos nagyobb előnyökről is kikapni, egyáltalán nem stabil, és nincs jó formában, a hazai pálya és a frissesség az, amiben bízhatnak Bridgesék. Na meg a Wolves botladozása, hiszen Gobert-ék védekezése már nem az, ami korábban volt, de támadásban is eléggé leegyszerűsödtek, legalábbis a rosszabb napjaikon - az erőviszonyok egyértelműen a vendégek sikerét jósolják, de az előző meccsek és a back-to-back így együtt felülírhatják mindezt.

 

Miami Heat - Boston Celtics 01:30

Itt most masszív favorit a Boston, ugyan a felek óriási riválisok hosszú évek óta, és emiatt mindig parázs meccseket várhatunk közöttük, de most elég nagy a különbség a Celtics javára. A ligaelső alig-alig hibázik, idegenben is meggyőző annak ellenére, hogy ott azért néhányat már botlott, de így is többet nyert vendégként, mint a Miami otthon. A Heat viszont zsinórban négyszer kapott ki, támadásban teljességgel megállt mostanában (ötből négyszer 100 pont alatt maradt), ráadásul back-to-back érkezik azt követően, hogy a tartalékos Memphis is nyert ebben a csarnokban. Ezek után nehéz lenne nem magabiztos Boston-győzelmet jósolni, főleg hogy Tatuméknál elvileg mindenki ott lehet a parketten, míg a Miami oldalán Jaquez Jr. és Love pályára lépése is erősen kérdéses. 

 

New York Knicks - Denver Nuggets 01:30

Ez rangadó lesz, hiszen a New York azon nagyon kevés keleti csapatok egyike, amely jó formában van és sorra nyeri a meccseit, most éppen zsinórban négy sikernél tart, legutóbb a Brooklyn ellen fordított - míg a Denver a keleti túrája ötödik állomáshoz érkezett, és eddig 3-1-re áll, legutóbb Indianában tudott nyerni. Két jó csapatról van szó, viszont Anunoby és Randle ellen most a nem 100%-os Porternek és Gordonnak kell meccselnie, miközben a túloldalon Jokics pusztíthat, hiszen a New Yorknál Hartenstein is sérült, bár elvileg van rá esély, hogy erre a találkozóra összedrótozzák. A vendégeknél elvileg nem lesznek kulcsfontosságú hiányzók, csak Reggie Jackson játéka bizonytalan, a kérdés pedig az lesz majd, hogy mennyi energia maradt Murray-ékben a kirándulás végére, mert a formájukra egyébként nem lehet panasz.

 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:00 (Sport 1)

A GSW másfél hét szünet után tért vissza előző este és nyerni is tudott az Atlantával szemben, úgyhogy most rögtön back-to-back lép pályára Steve Kerr együttese, kíváncsian várjuk, hogy milyen állapotban lesz - a Hawksszal szemben kifejezetten jól játszott és magabiztosan nyert, a hazai pálya pedig csökkenheti kicsit a back-to-back negatívumait. A Kings több napot pihenhetett, szintén az Atlantát verte legutóbb több vereség után, de Foxék formája is ugyanúgy kérdéses, mint a Warriorsé, ők sem játszottak túl jól az elmúlt időszakban, és az eredmények sem jöttek náluk. A felek már háromszor találkoztak egymással, kétszer is egyetlen egy pont döntött, úgyhogy jó mérkőzés lehet ebből, mindkét gárda képes kifejezetten látványosan kosárlabdázni, a Kingsnél nem lesznek fontos hiányzók, a GSW oldalán pedig a szokásos Paul-Payton-Moody trióra nem számíthatnak, de ez már nem újdonság. 

 

Los  Angeles Lakers - Chicago Bulls 04:30

A Lakers legutóbb LeBron James nélkül kapott ki a Clipperstől, de most elvileg van esély a játékára, az övé és Anthony Davisé is kérdéses ezen a ponton - mindenesetre otthon nagyon fontos lenne nekik a győzelem a szoros, kiélezett nyugati playoff-harc miatt. A Bulls Keleten van egy nagyon hasonló csatában, és ugyanúgy ötből hármat nyert, ahogy a LAL, csak DeRozanék legutóbb Phoenixben kaptak ki az utolsó pillanatban Kevin Durant extrája miatt egyetlen kosárral úgy, hogy előtte már-már a kezükben érezhették a sikert. Mindkét csapat elég stabil mostanában, a Bullsnál LaVine nem lesz és Williams játéka is kérdéses, de így is lehet bennük annyi, hogy jó dobóformával nyerjenek, ha a Lakers nem pörög fel a saját maga maximumának közelébe.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus