Nuggets-Nets a Sport Tv-n, tovább zárkózna a Lakers

Fél kilenctől már élőben nézhetünk NBA-meccset, ahol újra győzne a Denvert, de kötelező előtt a Cleveland, a Sixers és a Thunder is, fontos rangadón játszik egymás ellen Lillard és McCollum, a Knicks pedig Los Angelesben térne vissza újra a győztes útra. Hat mérkőzéssel jelentkezik az NBA mai fordulója, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a párosításokról.

Denver Nuggets – Brooklyn Nets 20:30 (ÉLŐ -Sport 2)


A Nuggets bár az elmúlt két mérkőzésén teljesen váratlanul kikapott a Bulls és a Spurs ellen, a csapat továbbra is magabiztosan, öt és fél meccs előnnyel vezeti Nyugatot. Az utóbbi tíz mérkőzéséből így is hetet megnyerő Denver hazai pályán egészen félelmetes idén, 30-5-ös otthoni mérlege a liga legjobbja, ennek fényében pedig az esélyeket illetően nehéz nem őket kihozni ezen a meccsen. A Brooklyn sztárjai elcserélése óta talán erőn felül is teljesít, Mikal Bridges eddig nem látott, egészen elképesztő formában kosárlabdázik, az ő vezetésével az elmúlt öt meccsükből négyet is megnyertek a New York-iak, legutóbb a Timberwolves ellen szoros végjátékban, hosszabbításban sikerült győzniük a vendégeknek. Ben Simmons játéka továbbra is kérdéses, ő már zsinórban tizedik mérkőzését hagyhatja ki, bár jelenleg úgy néz ki, megvan nélküle is a csapata. A formák alapján a Netsnek akár esélye is lehet az újabb meglepetésre, viszont a Nuggets ligamásodik támadójátéka és ligaelső hazai mérlege mérsékli a brooklyniak esélyeit, meglátjuk, hogy képes lesz-e kilábalni a kisebb gödörből a hazai csapat.

 

Charlotte Hornets – Cleveland Cavaliers 22:00


Az erőviszonyok egyértelműek, a Hornets a Keleti Konferencia sereghajtói között szerepel, sokkal alacsonyabb színvonalat képvisel, mint mai ellenfele, ráadásul back-to-back is lép pályára, ami még inkább a papírforma felé billentheti el a mérkőzés sorsát. A hazaiak az elmúlt hat meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, zsinórban két siker után a tegnapi játéknapon a Jazz ellen maradtak alul. A Cavs az elmúlt öt találkozójából hármat nyert meg, utoljára zsinórban három győzelem után Miamiban veszített a csapat, most viszont mindenképpen győzniük kell. Az elmúlt hetek felemás eredményei miatt Mitchellék már kellően leszakadtak a dobogótól, viszont a Knicks hullámvölgye és önmaga javuló formája miatt elég előnyt építettek ki az őket üldözőkkel szemben, így a vendégek viszonylag biztosnak érezhetik a keleti negyedik helyüket. A hazaiaknál LaMelo Ball a szezon hátralévő részében bokatörése miatt már nem léphet pályára, Cody Martin pályára lépése pedig kérdéses, míg a vendégeknél Darius Garland hagyta már ki az előző mérkőzést is, ő ma sem biztos hogy ott lehet a pályán, sőt, Jarrett Allen szereplése is kétséges. Ennek ellenére két fontos játékosa nélkül is hoznia kell a kötelezőt a védekezésben az elitbe, támadásban pedig a liga felső harmadába tartozó Cavsnek.

 

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 23:00


A Sixers kimagasló formában várja ezt a mérkőzést, Embiidék tízből hét győzelmet számlálnak az utóbbi időben, jelenleg pedig egy négymeccses veretlenségi sorozatban vannak, utoljára akkor kaptak ki, amikor az Irving-Doncic duó 82 pontot dobott ellenük. Ezt követően azonban rögtön visszatértek a győztes útra, megszakították a Bucks tizenhatmeccses győzelmi sorozatát és azóta sincs megállás Hardenéknek, így már csak két meccsre vannak a második Bostontól. A Wizards viszont felemás teljesítményt nyújt, az utóbbi öt lehetőségből csak egyet tudott megnyerni a csapat, fontos meccseket bukott oda-vissza a Hawks ellen, de a Raptors ellen is alulmaradt a fővárosi gárda – ennek köszönhetően pedig egy hajszállal kiszorultak a playin helyekről. Az esélyek most sem Bealék mellett állnak, a Sixers nagyon egyben van, az Embiid-Harden duó egészen elképesztően működik és a kellő kiegészítő személyzet is fellép a sztárok mellé, nagy extrára lenne szükség Beal mellett Kuzmától és Porzingistől is, ha labdába szeretnének jutni a támadásban egyébként harmadik Philly ellen.

 

New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 00:00


Újabb fontos meccs a nyugati tumultusban, ebből már-már minden játéknapra jut legalább egy. Ezúttal a Pelicans és a Blazers összecsapását nézhetjük meg, a hazaiak a tizenegy, a vendégek a tizenharmadik helyen várják a találkozót, a csapatokat mindössze csak egyetlen mérkőzés választja el egymástól. A NOP pihenőnap nélkül lép ma pályára, alig egy napja egy ehhez hasonló fontosságú rangadót bukott el a csapat az OKC ellen, azon a meccsen nem léphetett pályára Brandon Ingram. A New Orleans pocsék időszakban van, képtelen kimozdulni az egyre mélyebbnek tűnő gödörből, zsinórban négy zakó után is csak ötből két meccset tudtak nyerni McCollumék, így nem lesz egyszerű megkaparintani a hőn áhított playin pozíciókat, a rájátszásba pedig még nehezebb lesz jutni onnan. A Blazers sem villog, körülbelül három-négy meccsenként sikerül egy győzelmet összeszednie a csapatnak, így hiába a rendkívül szoros nyugati mezőny, ugyanaz mondható el Lillarédkról is, mint a Pelicansról. Damian Lillard ihletett formában játszik az elmúlt hetekben, azonban ez sem elég ahhoz, hogy feljebb kússzanak a tabellán, bár az utóbbi meccseken már visszatérhetett Nurkic és Simons is, ez valamelyest javít a jelenlegi helyzetükön. A csapatok eddig 1-1-re állnak egymás ellen a szezonban, ezen kívül még lesz egy találkozójuk márciusban, ami szintén kiemelt fontossággal fog bírni a tie-braker eldöntése miatt (is). A hírek szerint a hazaiaknál Ingram ma sem lehet ott a pályán, de Larry Nance és Jose Alvarado is továbbra is sérült – így a Blazers előtt megcsillanhat a remény a két csapat közötti távolság eltüntetésére, meglátjuk, hogy a NOP hogy bírja majd a back-to-back második felét és ki fog majd fellépni Ingram hiányában.

 

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 00:00


A Thunder szintén pihenőnap nélkül lép pályára, az elmúlt alkalommal fontos meccset húzott be a csapat a New Orleans ellen, az esélyei pedig itt is megvannak a sikerre. A tizenkettedik helyen álló OKC mindössze fél meccsre van a tizedik helytől, egy újabb győzelemmel sikerülne a vonal fölé kerülniük a vendégeknek. A Spurs ellen ez szinte kötelező is lenne, a nyugati sereghajtók egyike tízből csak három meccset tudott behúzni, mindhárom győzelmet az utóbbi öt találkozó során sikerült összeszedniük, a Utah és az Indiana mellett teljességgel érthetetlen módon legutóbb a Denvert is megverték Popovichék, ezzel először kapott ki a nyugati listavezető idén úgy, hogy Nikola Jokics tripla-duplát jegyzett. A Thunder teljesen egészséges kerettel vághat neki ennek a meccsnek, a fáradtság ellenére is Gilgeous-Alexanderék az esélyesek, a szezon ezen részében ilyen szoros állásnál kudarc lenne, ha egy teljesen tankoló csapat ellen vereséget szenvednének az oklahomaiak.

 

Los Angeles Lakers – New York Knicks 02:00


A Lakers már-már talán a legjobb formában lévő csapatok egyik jelenleg, az utóbbi tíz meccséből hetet is megnyert a gárda, ráadásul ezek nagy részét LeBron James és D’Angelo Russell hiányában érte el, ami mindenképpen megsüvegelendő. A hazaiak zsinórban három győzelemnél járnak, legutóbb a Raptors ellen D’Lo visszatérésével még azt is elbírták, hogy az egyébként szinte MVP-formában kosárlabdázó Anthony Davis megálljon 7 rádobásnál és 8 pontnál, a cseréknek köszönhetően ugyanis nagyon mély lett a keret. A Knicksről pár napja még úgy beszéltünk, mint a mezőny egyik legélesebb csapata, azóta azonban valami történt és egy kisebb gödörbe kerültek Randle-ék. Azok után, hogy tizenkét meccsből tizenegyet megnyert a csapat és már a keleti negyedik helyet ostromolta, az elmúlt három meccs mindegyikén kikapott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt napokban nem állt rendelkezésükre Jalen Brunson, például a társaság Charlotte elleni zakója így is rendkívül kellemetlen. Összességében mindkét csapatnak 7-3-as mérlege van az elmúlt időszakban, ez alapján tehát a játéknap rangadójáról beszélünk, a Knicks formaidőzítése viszont nem éppen ideális, a kérdés az, hogy képesek-e a vendégek elállítani a vérzést. Brunson szereplése egyelőre most is kérdéses, a túloldalon pedig LeBron James és Mo Bamba nem bevethető. Ha a Knicks sztárja játékra jelentkezik, akkor jelentősen megnőnek a vendégek esélyei a győzelemre, a Lakers viszont most úgy néz ki, hogy nagyon egyben van, egy győzelemmel akár egészen a hetedik helyig is feljöhetnek. A  legutóbbi egymás ellenin hosszabbításban nyertek Jamesék, kíváncsian várjuk, hogy most mit hoz ez a párosítás.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus