Nyári liga: Grimes, Garza és a többiek

Már csak egy nap van hátra az idei Summer League-ből.

Simán, 116-91-re verte a Spurst az OKC, amelynél az 1/32-es Jeremiah Robinson-Earl tette le a névjegyét. Az újonc 15 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal jelentkezett, kifejezetten biztatóan mozgott, bár mellette többen is remekeltek: Josh Hall 17 pontot dobott, Rob Edwards 23-ig jutott 4/8 triplával, Emmitt Williams pedig 6/6-os mezőnymutatóval zárt. A Spursnél Josh Primo, Tre Jones és Devin Vassell sem játszott.

A Cavs és a Suns meccsén viszont sosem volt kilenc pontnál nagyobb különbség egyik irányban sem, de végül a clevelandi pad a maga javára döntötte el a derbit és az ohióiak 88-85-ös győzelmet arattak. Tre Scott (16 pont, 7 lepattanó, 4 labdaszerzés) és Jaylen Hands (15 pont, 6/10 mezőnyből) mellett Mfiondu Kabengele (11 pont, 10 lepattanó) és Matt Ryan (5/9 tripla) is említést érdemel a Cavsnél, míg a Phoenixnél Kyle Alexander (18 pont, 14 lepattanó, 3 blokk) volt a legjobb - de a 17 pontos, 5/10 triplás Michael Frazier II is jól mozgott. 

A Knicksnél ismét Quentin Grimes hívta fel magára a figyelmet, 26 ponttal, 6/12 triplával bombázta szét az Atlantát és vezette csapatát 104-85-ös, magabiztos győzelemre. A támadásban továbbtra is jó New York-iaknál Miles McBride is bizonyított (19 pont, 4 gólpassz, 5/8 tripla) és Immanuel Quickley 3/14 triplája (!) is belefért - a Hawksnál az eddigi hős Sharife Cooper megállt hat pontnál, neki most nagyon ment.

A Pistonsnál Cade Cunningham (és Bey, Hayes, valamint Doumbouya) ezúttal sem játszott, de Luka Garza (21 pont, 15 lepattanó) és Saben Lee (19 pont, 8 gólpassz) így is hozta a győzelmet a csapat számára. A Magic a hajrában nagyon zárkózott, de végül csak szépíteni tudott és 79-78-ra kikapott - a legjobb dobó ezen az oldalon a 19 pontos Hassani Gravett lett.

A Memphis végig remekelt a Clippers ellen és dominált az első félidőben, majd bár később kozmetikázott a Los Angeles, de összességében nem forgott veszélyben a Grizzlies sikere. A 21 pontos Shaq Buchanan, Sam Merrill (20 pont 50%-kal) és Olivier Sarr (18 pont, 13 lepattanó, 6/7 mezőnyből) is remekelt, míg a Clippersnél a 20 pontos Brandon Boston Jr. próbált bizonyítani, de a 15-5-5-tel záró Jason Preston is aktív volt.

Pontszegény meccset nyert a Wizards ellen az Indiana, amely 74-65-re tudta felülmúlni ellenfelét. Chris Duarte most pihenőt kapott, így a másodéves Cassius Stanley (19 pont, 7 lepattanó, 3/4 tripla) húzta a Pacerst, míg a Wizardsnál csak Isaiah Todd érte el a tízpontos határt, nem akadtak igazán kiemelkedő egyéni teljesítmények. Ezzel a meccsel mindkét gárda befejezte a nyári ligát.

A Bucks-Nuggetsen viszont három játékos is elérte a húszpontos határt: a Milwaukee-nál DMitrik Trice (24 pont, 10/16 mezőnyből) és Sandro Mamukelashvili (20 pont, 8/12 mezőnyből, 7 lepattanó) tett ki magáért, (bár a 13 lepattanós, 5 gólpasszos Jemerrio Jones is hasznos volt), míg denveri oldalon szokás szerint Nah'Shon Hyland (20 pont, 5 gólpassz, 7/14 mezőnyből) villogott - ő abszolút stabilan jó ebben a nyári ligában. A szorosan alakuló meccset végül a jó utolsó negyedének köszönhetően 94-87-re a Nuggets nyerte.

A Chicago összességében simán győzte le a Charlotte-ot, méghozzá kiegyensúlyozott teljesítménnyel: mind az öt kezdőjátékos kétszámjegyű pontterméssel zárt. A legjobbnak Ayo Dosunmu bizonyult, aki 19 pontig és 50%-os mezőnymutatóig jutott. A Hornetsnél James Bouknight nem játszott, LiAngelo Ball pedig 3/13-as mezőnymutatót hozott össze.

Már csak egy nap maradt a nyári ligából, a bajnoki címért a Kings és a Celtics feszül majd egymásnak, összesen hét mérkőzést rendeznek az utolsó játéknapon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus