Nyolc NBA-meccs jön hajnalban

Back-to-backet játszik a Lakers, a Kings, a Knicks és a Thunder, megnézhetjük a Sunst, a Jazzt, a Bostont, a Memphist, vagy a Clipperst is - a Spurs-Heatet halasztják.

 

Detroit Pistons - New York Knicks 01:00

A Knicks back-to-back lép pályára a Minnesotában aratott szoros győzelem után, amely során támadásban megint nagyon szenvedett az együttes, de remek védekezéssel és lepattanózással sikerült kiizzadnia a sikert. A Pistons pihentebb, viszont egyrészt a liga legrosszabb mérlegét birtokolja, másrészt erősen sújtja a koronavírus és az érdemi rotáció jó pár tagja hiányozni fog most nincs. A New York kerete most már sokkal inkább egyben van és a b2b ellenére a körülmények ismeretében most is nyernie kellene - már csak azért is, mert egyébként rosszul áll a tabellán, ha a szétesett kerettel érkező, legutóbb 144 pontot kapó Detroitot nem tudja megverni, akkor kit?...

 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 01:00

A Hornets megnyerte az előző két mérkőzését, legutóbb a Houston ellen különösen jól játszott, még a védekezése is egyben volt, úgyhogy bizakodva utazhatott el Indianába. A hazaiak felemás teljesítményt nyújtottak mostanában, legutóbb kikaptak a Chicagótól, azóta viszont pihenhettek két teljes napot, ez és a hazai pálya mindenképpen őket segíti. A Charlotte-nál Bridges és Washington van a protokoll alatt és ők nem léphetnek pályára, az Indy oldalán pedig Brogdon és Lamb hiányzott legutóbb is sérülés miatt, az ő játékuk erősen kérdéses. Ha visszatérhetnek, akkor azért otthon elvileg minden adott lehet a Pacers számára ahhoz, hogy nyerjen, Sabonisék annyira nem rosszak, mint amennyire a mérlegük az, otthon pedig 11-7-et hoztak eddig, az remek - Brogdonék nélkül sem lesznek elveszettek, főleg hogy a szezon egészét nézve azért a Hornets védekezése is kérdéses...

 

Boston Celtics - Los Angeles Clippers 01:30

Egyik csapat sincs jó formában, a Clippers kicsit megindult felfelé, aztán a sérülések megint megállították a gárdát és sorra jöttek a vereségek már otthon is, idegenben pedig eddig mindössze 5-7-et teljesített a társaság, az sem túl biztató. A Boston jobban nézett ki, de a koronavírus letarolta a keretet, már Jayson Tatum is karanténban van, de most már azért javulhat a helyzet: Schröder és Richardson szabadult, Horford vissza is tért, Smart pedig sérülés miatt hiányzott legutóbb, van esély a játékára. Így jelen pillanatban a hazai pályát is beleszámolva nincsenek rosszabb helyzetben, mint a playmaker nélküli, támadásban nagyon-nagyon limitált Los Angeles, amelynél még mindig nem lesz minimum George és Jackson sem. Érdekes meccs lehet ebből, bármelyik fél győzelmét el tudjuk képzelni, nagyon sok múlik azon, hogy ki akarja majd jobban ezt a sikert.

 

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

A felek két napja találkoztak Atlantában és akkor 130-118-ra nyert a Bulls úgy, hogy Trae Young már visszatért a Hawksnál, de a LaVine-DeRozan-Vucsevics trió megállíthatatlannak bizonyult. Most Chicagóban hasonló forgatókönyvet ígér a papírforma, az atlantai védekezés finoman szólva sincs a helyzet magaslatán, a Bulls támadójátéka pedig meccsek óta nagyon éles, sorozatban négyet nyert is a gárda és bár sem Billy Donovan vezetőedző, sem Lonzo Ball, sem Alex Caruso nem áll rendelkezésre, de így is remek formában vannak. A Hawksnál Young visszatérése pozitívum volt legutóbb, de még így is egy keretre való játékos van karanténban, akiket most is nélkülözniük kell, az irányítóval együtt is csak B keretről beszélhetünk, sőt, azóta Bogdanovics és Dieng is a protokoll alá került - ezek alapján mindenképpen a Bulls a favorit, nyernie kell. 

 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers back-to-back lép pályára azok után, hogy előző este Houstonban nagy küzdelem után végre sikerült nyernie és megtörte ötmeccses vereségsorozatát. A képet árnyalja, hogy egy alapvetően gyenge és fáradt csapat otthonában sikerült szoros végjátékban kibrusztolni a sikert úgy, hogy James és Westbrook is remekelt, de Anthony és Monk is nagyot játszott, most viszont ők lesznek fáradtabbak és egy sokkal erősebb csapat otthonában kellene így helytállniuk. A Memphis három vereség után visszatért a helyes útra, legyalulta a Sactót, majd legutóbb bravúrgyőzelmet aratott Phoenixben, ismét jó formában van már Ja Moranttel megerősödve és nem véletlenül negyedik Nyugaton, egyelőre az 50% körüli üldözőboly előtt jár. Ezek alapján az esélyek a Grizzlies mellett szólnak - kíváncsian várjuk, hogy James formája marad-e a vendégeknél, illetve hogy ismét ő lesz-e a center és small-ballozni fognak-e az arany-lilák, de jelen helyzetükben bravúr lenne, ha győztesen távoznának Memphisből. 

 

San Antonio Spurs - Miami Heat 02:30

Itt a fő kérdés az, hogy ki tud-e állni a Heat és ha igen, akkor hogyan, hiszen előző este nyolc játékosa maradt Erik Spoelstrának és közülük is megsérült Jimmy Butler, akit aligha akarnak erőltetni - nem nézett ki jól a bokája, a back-to-back második felén szinte kizárt, hogy azzal pályára lépjen. A Spurs egyébként is jó formában van, Dejounte Murray nélkül is működik a játék, sokkal többet tud ez a csapat, mint amit a mérlege alapján gondolhatnánk és bár legutóbb kikapott a Jazztől, de ez nem változtatott azon, hogy milyen passzban van. A Heatnél viszont becsapós a négymeccses sikerszéria, ezzel a kerettel az a bravúr, hogy idáig eljutottak Robinsonék, most megint Butler nélkül, egyetlen bevethető magasemberrel, B kerettel, b2b nem lehet reális a floridaiak győzelme - kötelező a siker a San Antonio számára. 

Frissítés (22:00): a Miami nem tudott nyolc játékost benevezni, ezért a mérkőzést elhalasztotta a liga.

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 03:00

A Thunder back-to-backet játszik a sacramentói veresége után, ahol Mark Daigneault vezetőedző és Josh Giddey (illetve további négy fontos rotációs tag) nélkül sem volt rossz a gárda, de támadásban annyit hibázott, hogy végül 40% alatt maradt mezőnyből és kikapott. A Suns pihentebb, teljesen más szintet képvisel és bár vannak hiányzói (a kezdőből Ayton és Crowder, a kispadról pedig Monty Williams vezteőedző van karanténban), de így is kötelező lenne nyernie. Paulék legutóbb megégtek otthon a Memphisszel szemben, de tegnap a GSW is kikapott, így újra esélyük van egyenlíteni a tabella élén, a fáradtabb, leharcoltabb és jóval alacsonyabb szintet képviselő OKC-vel szemben nem hibázhatnak. 

 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 04:00

A Portland szörnyű játékkal szenvedett vereséget legutóbb és nem tudott rácáfolni arra, hogy már-már edzőbuktató hozzáállással kosárlabdázik, már ami az akaratot illeti - mivel a tartalékos keret most sem lesz jobb, így egyértelműen a jóval egészségesebb, csak Donovan Mitchellt nélkülöző Jazz az esélyes. A vendégek zsinórban négyet nyertek, legutóbb San Antonióban fontos győzelmet arattak, jó formában vannak, igazából minden mellettük szól, míg a Blazersnél csak Lillard és Powell maradt állva a kezdőből, de a cserék közül is estek ki egyébként játszó emberek. Nagyon-nagyon nagy fordulat kellene hozzáállásban ahhoz, hogy a Portlandnek itt legyen keresnivalója...

 

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 04:30

A Sacramento back-to-backet vív, előző este az OKC ellen összeszedték magukat Hieldék és három vereség után fontos győzelmet arattak, a keretük nagyjából már egyben van, Tyrese Haliburton élete formáját futja, úgyhogy a Dallas ellen is lehet keresnivalójuk. A Mavs helyzete érdekes, mert Luka Doncic már régóta sérült/beteg, Hardaway Jr., Cauley-Stein, Burke és Kleber sem bevethető, de mégis jó formában vannak, Porzingis remekel, a védekezésük is megüti a szintet, Brunson is hozza magát és jó csapatokkal is tudtak szoros meccseket játszani így, tartalékosan, míg legutóbb 132 pontot dobtak a Portlandnek. Ha ezt a szintet most is tartani tudják, akkor pihentebben biztosan lesz esélyük még idegenben is és a szoros nyugati közelharcban nagy szükségük is lenne az ilyen győzelmekre - megjósolhatatlan, hogy melyik csapat melyik arcát mutatja, de az utóbbi időben stabilabb és kiszámíthatóbb volt a játék terén a Dallas.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus