Nyomás alatt a Raptors és a Nuggets, folytatódik a Blazers-OKC

Három párharcban rendezik meg a második meccseket hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Toronto Raptors - Orlando Magic 2:00

Itt most kötelező nyernie a Torontónak, a Philly ma hajnalban megtette, amit muszáj volt, de a Raptors sem hibázhat megint azok után, hogy azonnal eldobta a pályaelőnyét. Összességében nem játszottak rosszul Marc Gasolék, egy átlagosan dobó Kyle Lowry akár elég is lehet most a győzelemhez ahhoz képest, de az Orlandónál is maradt tartalék, hiszen bármilyen jól védekeztek a hazaiak Nik Vucsevicsen, a vendégek centerétől ennél csak többet várhatunk támadásban. A Magichez hasonló bravúrral indító Brooklynon érezhető volt egy kis megelégedés, amikor a Philly igazán belendült, ez most is benne lehet Augustinéknál, de ha most is annyira keményen és fegyelmezetten fognak védekezni és annyira tudatosan támadják az ellenfél gyenge pontjait, akkor bármi elképzelhető. Sérülés egyik oldal munkáját sem nehezíti az előző meccshez képest. 

A párharc állása: 1-0 a Magic javára. 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 3:00

Itt is a hazai csapat áll kötelező feladat előtt és a Denvernél is meghatározhatunk a Toronto-Lowry "ügyhöz" hasonló pontokat - egyrészt Nikola Jokicsnak sokkal magabiztosabban és agresszívebben kellene támadnia a gyűrűt és sokkal több dobást kellene vállalnia, másrészt a hátvédsornak, főleg Jamal Murraynek jóval pontosabban kellene céloznia. Ha ezek megvalósulnak, akkor otthon jó esélye lesz a rutintalan második kiemeltnek, bár azért Aldridge-ékben is maradt még tartalék az első meccshez képest és ők most tényleg teher nélkül játszhatnak - próbálkozhatnak ezzel-azzal, ha bejön és nyernek, akkor a kezükben van a párharc, ha nem és kikapnak, akkor is náluk van az ebben a szériában különösen sokra tartott (és az első meccsen rögtön átadott...) pályaelőny. Sérültek itt sincsenek, ha higgadtabban és nyugodtabban játszanak Jokicsék, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. 

A párharc állása: 1-0 a Spurs javára.

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 4:30

Itt kiváló találkozót hozott az első ütközet, ahol a Portland extra dobóformával kezdett és Enes Kanter vezetésével nagyon fizikális játékkal folytatta, a clutch időszakban pedig szintén kellően pontos volt a társaság ahhoz, hogy visszaverje az OKC rohamait. Emiatt itt most hasonló teher van mindkét csapaton, mert azért 0-2-vel a vendégek sem akarnak visszatérni Oklahoma Citybe, de ahhoz, hogy nyerni tudjanak, mindenképpen javulniuk kell - elsősorban Paul Geoge dobóformájára gondolunk, illetve Dennis Schrödertől sem ártana egy jó meccs ahhoz, hogy stabilabb legyen a játékuk. George és Westbrook kisebb sérülései azért nem néznek ki jól a Thunder számára, hiszen az ő legjobb formájukra abszolút szükségük lenne, míg a Portlandnél ilyen gond nincs - már azon felül természetesen, hogy Jusuf Nurkicra nem számíthatnak. Érdekes lesz látni, hogy merre mozdul a széria, másodjára is ilyen stabil lesz-e a Blazers, vagy kijavítja a hibákat és elveszi a pályaelőnyt az OKC.

A párharc állása: 1-0 a Trail Blazers javára. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus