Óriási bajban a Mavericks, folytatja a felzárkózást a Pelicans

A Dallas fantasztikus támadójátékához katasztrofális védekezés párosult az egyik húzóemberét nélkülöző Heat ellen, míg a Clippers cseresorának gyenge teljesítménye nem fért bele a félelmetes formában lévő New Orleans ellen az NBA ma hajnali játéknapján.

Miami Heat - Dallas Mavericks 129-122

Amikor a 61 százalékos mezőnymutató sem elég. A Dallas számára már minden meccs élet-halál kérdése, hogy egyáltalán a play-inbe bejussanak, a húzóemberek láthatóan össze is kapták magukat fejben és parádés támadójátékot raktak össze. Luka Doncic 42 pontja mellett 10 lepattanót és 8 gólpasszt szállított, Kyrie Irving 23 pontot és 8 gólpasszt jegyzett, Tim Hardaway Jr. pedig 31 pontja mellé 6 lepattanót és 7 gólpasszt tett a közösbe. A problémák ott kezdődtek, hogy Jason Kidd vezetőedző megfogalmazása szerint a védekezésük hatástalannak bizonyult, gyakorlatilag nem tudtak mit kezdeni a Miami támadójátékával. A magasemberek különösen szenvedtek, Dwight Powell 17 perc alatt faultgondokba került, Christian Wood 13 játékperce alatt pedig 16 pontot vert rájuk a Heat. Josh Green és Reggie Bullock mintha pályán sem lett volna, egyedül Maxi Kleber dicsérhető a kiegészítők közül. Már az első negyedben 44 pontot kaptak, onnantól kezdve pedig végig csak üldözték ellenfelüket, de utolérniük nem sikerült - pedig a túloldalon Bam Adebayo nem is tudott játszani. Az újabb vereséggel immár egy egész meccsel vannak lemaradva a még 10., play-in helyen álló Thunder mögött, ráadásul az egymás elleni eredmények miatt azonos mérleg esetén az OKC-nél van az előny. A hátralévő négy mérkőzésükön már nem nagyon hibázhatnak, különben idejekorán véget ér a szezonjuk - az most nem segít, hogy legközelebb Atlantában lépnek fel, back-to-back...

A Miami megtartotta esélyét a 6. helyre. A biztos playoff-pozíciótól igencsak eltávolodott az utóbbi három meccsét elvesztő Heat, ráadásul most Bam Adebayo sem tudott pályára lépni, de szerencséjükre Jimmy Butler ott volt, és az ő extrájára alapozva végül túlélték a Dallas pontesőjét. Butler az első negyedben 16 ponttal adta meg az alaphangot, végül 35 pontig jutott 12/16-os mezőnymutatóval és 12 gólpasszal, abszolút felvette a kesztyűt Doncic-csal. Az ő farvizén a center Cody Zeller 20 ponttal és 8 lepattanóval igyekezett pótolni Adebayót, Max Strus 6/9 hármast vágott, és bár Tyler Herro most nem remekelt, a negyedik negyed elején kritikus pillanatokban talált be. Ebben az időszakban a kiegészítők, a végül 18 pontig jutó Kevin Love, illetve Gabe Vincent és Caleb Martin is fontos kosarakat szerzett, hatpontos előnyből csináltak 14-et, innen pedig már lemenedzselték a hátralévő időt. Érdemes kiemelni Kyle Lowry-t, aki ugyan borzalmasan dobott, de adott hét gólpasszt és kiválóan védekezett - amikor fent volt, 14 ponttal nyert a Miami. A hazaiak ezzel a sikerrel másfél meccsel vannak a 6., már biztos playoffot jelentő helyen álló Nets mögött, és bár az egymás elleni eredmények nem nekik kedveznek, még kicsit esélyük maradt, hogy megelőzzék őket - a 7. hely már szinte biztosnak tűnik, a hátralévő négy meccsükön még találkoznak a Detroittal, Washingtonnal és Orlandóval is. 

A Heat legjobb dobói: Butler 35/3, Zeller 20, Strus 18/18, Love 18/6.
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 42/6, Hardaway Jr. 31/18, Irving 23/3.

 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 122-114

Hatpontos meccset húzott be a Pelicans. A hazaiak utóbbi nyolc fellépésükből hetedszer diadalmaskodtak, ráadásul megérkeztek a közvetlenül előttük álló, 6. helyezett Clippers nyakára, immár mindketten 38 vereséget számlálnak. Az első negyedben eléggé akadozott a Zion Williamsont és Jose Alvaradót nélkülöző hazaiak játéka, 10 ponttal meglépett a LAC, de az első félidőben 15-15 pontot termelő Brandon Ingram (36 pont, 13/23 mezőnyből, 8 gólpassz) és CJ McCollum vezetésével a nagyszünetre már csak egy volt közte. A kiegyenlített harmadik negyed után Jonas Valanciunas, McCollum, Dyson Daniels és Trey Murphy kosaraival hétpontos előnyt harcoltak ki, amit aztán meg is tudtak őrizni. A hazaiak kezdőötösében mindenki elérte a 10 pontot, Valanciunas dupla-duplázott, és bár a cseresorból kevés pont érkezett, védekezésben sokat tudtak hozzátenni, ez pedig végül elégnek is bizonyult. A New Orleans-nak nem könnyű a sorsolása, de a következő három meccsüket legalább otthon játszhatják a Kings, Grizzlies és Knicks ellen, majd Minnesotában fejezik be az alapszakaszt - az utóbbi időszak játékával mindenkire veszélyesek. 

A második vonal nem készült fel a kulcsmeccsre. A vendégeknél a sérült Paul George még nem játszhat, de Kawhi Leonard 41 percet vállalt és ezalatt 40 pontot termelt 15/28-as mezőnymutatóval, közte 4/8 triplával, volt 8 lepattanója és 4 gólpassza, Russell Westbrook 24 pontot szerzett 50 százalékos mezőnymutatóval, mellétett 9 gólpasszt és hátul is igyekezett kaparni. Mellettük Ivica Zubac és Norm Powell is dicsérhető, Nic Batum nagyot melózott védekezésben, a cseresor viszont szinte teljesen besült, támadásban és védekezésben is csak Terance Mann mutatott életjeleket, de igazán nagy hatással ő sem bírt az eseményekre. A negyedik negyed elején összeszedett hátrányt ugyan a kezdőknek sikerült lecsökkenteni, de a fordításra már egyszerűen nem maradt erő. A Clippers ezzel a vereséggel nem csak a Pelicans-t, de a Lakers-t is magára rántotta - éppen velük folytatják majd négy nap múlva, addig muszáj rendezniük a soraikat. 

A Pelicans legjobb dobói: Ingram 36, Valanciunas 23/3, Murphy III 19/6, McCollum 19/3.
A Clippers legjobb dobói: Leonard 40/12, Westbrook 24/9, Zubac 15. 

A tabella ide kattintva megtekinthető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus