Óriási csatában nyert a Portland, bejutott a playoffba

Sokáig vezetett a Grizzlies és minden esélye megvolt a győzelemre, de a végén CJ McCollum és Carmelo Anthony másképp akarta. 

 

Visszajátszás: Ja Morantnek még várnia kell az első PO-jára - videók

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 126-122

Óriási csatában ment tovább a Blazers. Az első negyedben főleg a büntetőknek és a Memphis erőtlen, bizonytalan támadójátékának köszönhetően tíz pont feletti előnybe került a Portland, de aztán a második játékrész elején fordult a kocka és már a Grizzlies vezetett - Nurkic és Lillard a padon ült, Valanciunas pedig pusztított a palánk alatt. A két portlandi klasszis visszatérése után ismét a Stotts-legénység került előnybe, de ez csak átmenetinek bizonyult, mert a harmadik negyedben már más fokozatban játszott a Memphis és 42 pontot szerzett - innentől egészen a találkozó végjátékáig előnyben voltak Moranték, az egyre fáradtabb Blazers pedig futott az eredmény után. A hajrában aztán Trent Jr. clutch triplája után CJ McCollum percei következtek, aki kétszer is "arcba dobta" Ja Morantet a triplavonalon túlról, majd egy középtávolit is elsüllyesztett ugyanígy, gyakorlatilag ez a három dobás fordította meg a meccset - főleg, hogy a Memphis közben eladogatta a labdákat, így már a Blazers kezében volt a győzelem. Mindezt végül Carmelo Anthony biztosította be, aki +3-nál, 21 másodperccel az órán triplára váltotta Damian Lillard kiosztását, innentől nem volt visszaút - óriási csatában, vért izzadva, de nyert a Blazers, így ott lesz a rájátszásban.

Most McCollum és Nurkic volt a hős. Az utóbbi meccseken döbbenetes formát mutató Damian Lillard ezúttal is jó számokkal zárt (31 pont, 10 gólpassz, 1 eladott labda), de a dobásai most kevésbé ültek, inkább büntetőkből haladt és bár voltak "lillardös" kosarai, de ez a meccs nem róla szólt. Eleinte inkább Jusuf Nurkicról, aki ugyan a végére elfáradt, de így is óriásit melózott (22 pont, 21 lepattanó, 6 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk), a végén pedig az addig is sok fontos tempót elsüllyesztő, majd a hajrában nyolc clutch ponttal jelentkező CJ McCollumról (29 pont, 11/19 mezőnyből) - melléjük lépett még fel a 21 pontos Carmelo Anthony, illetve az egy clutch triplával, valamint öt labdaszerzéssel és két blokkal (ezek egy része szintén a szoros végjátékban), hátul hatalmas munkával jelentkező Gary Trent Jr. A gond a négyes poszttal volt, Zach Collins hét perc után kiszállt, utána Stotts próbálgatta együtt a Nurkic-Whiteside párost, próbálgatta Wenyen Gabrielt és még Mario Hezonja kapott pár percet, de sehogy sem volt jó, úgyhogy a három hátvéd+Melo+Nurkic sor játszotta le a találkozó túlnyomó részét - a Lakers ellen ide valamit ki kellene találni...

Most mindent megtett a Memphis. Eddig kellett volna hasonló szinten pörögnie a Grizzliesnek és akkor most még nem 0-2 lenne, hanem legrosszabb esetben is 1-1 - az első negyedben még a buborék-Grizzliest láthattuk most is, de aztán előbb Valanciunas pörgött fel, majd Morant is elkapta a fonalat és a második félidőben már remekelt az együttes. Morant végül rengeteg látványos megoldást mutatott be, akkor ment el a gyűrűig, amikor akart, dobott 35 pontot 8 gólpasszal, de a végjátékban háromszor is elhagyta a labdát kiélezett helyzetben és összesen nyolcszor veszítette el a játékszert, ezek most nem fértek bele. A Brooks-Clarke páros mindent megtett, együtt 40 pontot és 8/10 triplát tettek hozzá, jó pár nagy dobást küldtek a gyűrűbe a harmadik-negyedik negyedben, Valanciunasra abszolút nem lehetett panasz (22 pont, 17 lepattanó, 6 gólpassz), de hiába vezettek a második félidő jelentős részében, a szoros végjátékban elkövetett hibáik miatt kiestek - nem lesznek ott a PO-ban.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 31/15, McCollum 29/9, Nurkic 22/6
A Grizzlies legjobb dobói: Morant 35/9, Valanciunas 22, Brooks 20/12, Clarke 20/12

A play-in párharc végeredménye: 2-0 a Portland Trail Blazers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus