Orlandóba utazik a Sacramento, New York-i rangadó a Sport TV-n

Orlandóban játszik rangadót a Sacramento, Chicagóban folytatja idegenbeli túráját a Boston, és európai időben rendezik a New York Knicks-Brooklyn Nets városi rangadót - mutatjuk, hogy mire számíthatunk az NBA következő játéknapján.

New York Knicks-Brooklyn Nets 18:00 (ÉLŐ-Sport 2)

A lendületben lévő Knicks otthon fogadja a borzasztó formában lévő városi riválist. A két csapat éppen ellenkező utat jár be, hiszen Brunsonék a legutóbbi hat meccsükből ötször győztesen hagyták el a parkettet, míg a Brooklyn zsinórban hatszor szenvedett vereséget. A Knicks egy Denver elleni vereségből érkezik, és feltett szándéka, hogy kiköszörülje a csorbát, míg a Nets egy győzelemmel törné meg rossz sorozatát.  A Brooklynnál nincs nagyobb hiányzó, de a másik oldalon továbbra is hiányzik a három kulcsember: Randle, OG Anunoby és Robinson. Ennek ellenére ez egy kötelező győzelemnek számít a New Yorknak hazai pályán.

 

Orlando Magic-Sacramento Kings 0:00

A jó formában lévő Orlandóhoz utazik a biztos rájátszás helyért küzdő Sacramento Kings. A Magic ebben a hónapban eddig tizenegy mérkőzést vívott meg, és kilencszer győztesen hagyták el a parkettet, csak a Knicks és a Pacers tudta két vállra fektetni őket. A Sacramento foggal-körömmel küzd, hogy odaérjenek a nyugati hatodik helyre, kínos vereségekben azonban nincs hiány náluk: legutóbb a holtversenyben ligautolsó Washington verte meg őket. A Kingsnek Huertert és Lylest is nélkülöznie kell, eközben a másik oldalon egyedül Harris játéka kérdéses. A Sacramentónak ez egy nagyon fontos győzelem lenne, mivel fontos, hogy tudják tartani a lépést a Phoenix-szel és a Mavericksszel, de a Magic biztos nem adja könnyen magát.

Atlanta Hawks-Charlotte Hornets 0:30

A Hawks hazai pályán mászna ki a gödörből a három mérkőzés óta nyeretlen Charlotte ellen. Az Atlanta az utóbbi időben kifejezetten rossz formát mutat, hiszen az elmúlt hat meccsükből ötször kikaptak: csak egy Clippers elleni bravúrgyőzelmet tudnak felmutatni. A Charlotte sincs jobb formában, hiszen a Memphis legyőzését követően a Suns, a Sixers és a Magic is két vállra fektette őket. Mindkét csapatnak kifejezetten sok a sérültje: a Hawks nélkülözi Okongwut, Youngot, Johnsont, Bufkint, Gueyet és Griffint is, míg a Hornets továbbra sem számíthat Ballra, Curry-re, Williamsre, Martinra és McGowensre. Mindkét csapat azért hajt majd, hogy megtörje rossz sorozatát, ezen a mérkőzésen talán az Atlantának van erre több esélye.

Chicago Bulls-Boston Celtics 1:00

A továbbra is domináns és remeklő Boston a senki földjén tanyázó Chicago otthonában folytatja idegenbeli túráját. A kelták előző nap a Detroitot győzték le és zsinórban nyolc győzelemnél járnak. Ezen menetelés során olyan csapatokat is legyőztek, mint a Suns (kétszer) és a Milwaukee, miközben könnyű szerrel hozták a kötelezőket. A hatszoros bajnok ellenben még mindig hullámzó formát mutat, hiszen clutch végjátékokkal hozzák a kötelezőket, és néha erősebb csapatokat is el tudnak kapni: azonban egy bravúrgyőzelmet továbbra is egy csúfos vereség követ, így nem tudnak elmozdulni a kilencedik helyről. Mindkét oldalon hiányozhatnak kulcsjátékosok: a vendégeknél Tatum, Holiday és Horford játéka is kérdéses, míg a Bullsnál Caruso és White játéka bizonytalan. A back-to-back és a hiányzók ellenére így is a ligaelső a találkozó esélyese.

Houston Rockets-Utah Jazz 1:00

A Sengün kiesése óta nagy menetelést összehozó Houston a rossz formában lévő Utaht fogadja. Mióta a Rockets megtudta, hogy súlyos bokaficam miatt ebben a szezonban már nem számíthat török kulcsjátékosára, azóta sorra nyerik a meccseket. A Houston zsinórban hét mérkőzést nyert meg és ezzel ott lihegnek a Golden State nyakában: ez nagyban köszönhető Jalen Green fantasztikus játékának. A Jazz egy teljesen ellentétes utat járt be, mivel márciusban a tizenegy lejátszott mérkőzéséből csak kétszer tudott győzedelmeskedni - mostanra végképp búcsút mondhatnak a rájátszás álmoknak. A Utahnak nélkülöznie kell kulcsembereit, hiszen Markkanen, Clarkson és Collins sem bevethető, míg a másik oldalon Sengün mellett Whitmore hiányzik. Ez a mérkőzés egy kötelező győzelem kell legyen a Houstonnak, ha életben akarják tartani playoff álmaikat.

San Antonio Spurs-Phoenix Suns 1:00

A nyugat leggyengébb csapata a tegnapi Memphistől elszenvedett vereség után ma a rájátszásért küzdő Phoenixet fogadja. A Suns egy Atlanta elleni győzelemből érkezik meg San Antonióba, és lendületben van: elmúlt hat meccsén négyszer győzött, csak a Bucks és a Celtics fogott ki rajta. A Spurs háza táján azonban közel sem ilyen rózsás a helyzet, hiszen az elmúlt hat lejátszott mérkőzésükön öt vereséget szenvedtek - ráadásul most back-to-back fogadják a hatodik helyért csatázó Sunst. A Sunsnál Nurkic és Okogie játéka kérdéses, és biztosan nem lép pályára Damion Lee, míg a Spursben nincs fontosabb hiányzó. A találkozó egyértelmű esélyese a Phoenix Suns, akik a hatba kerülésért küzdenek.

Washington Wizards-Toronto Raptors 1:00

Az ebben a hónapban csak egy győzelmet begyűjtő Toronto a holtversenyben ligautolsó Washingtonhoz látogat. A mostanra már egyértelműen tankoló kanadai csapat borzasztó formában van, hiszen zsinórban kilencszer szenvedett vereséget. A Raptors most azzal a céllal érkezik az amerikai fővárosba, hogy megtörje rossz sorozatát. A Washington továbbra is a liga egyik legrosszabb csapata, viszont a Sacramento elleni bravúrt követően otthon szeretné tovább gyarapítani győzelmei számát. Mindkét oldalt nagyon megtizedelték a sérülések: a Raptorsnál nem bevethető Barnes, Barrett, Boucher és Poeltl, de Quickley és Trent játéka is kérdéses. A másik oldalon pedig hiányzik Jones, Omoruyi, Shamet és Poole játéka sem biztos.

Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 3:00

A nyugati első helyért küzdő címvédő Oregonba látogat, hogy összecsapjon a nagy gödörben lévő Trail Blazerssel. A Denver tizenkét mérkőzést játszott le márciusban, de csak a Phoenix és a Dallas tudott kifogni rajtuk: két vállra fektették többek között a Minnesotát, a Miamit és a Bostont is. A Portland viszont egy teljesen ellentétes utat jár be, hiszen a négy győzelem mellé kilenc vereséget gyűjtöttek be. A Nuggetsnél Nnaji, Cancar és Pickett biztosan nem lép pályára, de a két kulcsember Jokics és Murray játéka is kérdéses. A hazaiaknál sem jobb a helyzet Ayton, Brogdon, Grant, Sharpe, Minaya és Thybulle is maródi, de Simons játéka sem biztos. Mindezen sérülések ellenére ennek a mérkőzésnek továbbra is a Nuggets a legnagyobb esélyese.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus