Orlandóban tenne egy lépést felfelé az OKC

Hazai pályán rangadózik a Houston - Philadelphiában játszik a Wizards - Knicks-Heat és Pelicans-Wolves derbiket is rendeznek.

 

Detroit Pistons - Phoenix Suns 01:00

A Suns idegenbeli back-to-backet játszik, előző este még Chicagóban aratott győzelmet, és az utóbbi időben azért nem működik reménytelenül a gárda, leírni sehol sem lehet - a vendégként elért 4-5-ös mérleg is mutatja, hogy van bennük potenciál. Persze a Pistons jelenleg olyan formában van, hogy otthon szinte bárki ellen esélyes, előző három idegenbeli meccsét megnyerte, legutóbb Bostonban is kiválóan játszott, és tovább közelítene a keleti első helyhez. Nagy kérdés lesz, hogy Andre Drummonddal mihez kezdenek a vendégek, Tyson Chandlernek és Greg Monroe-nak is nehéz estéje lesz, de négyes poszton is gondban van Jay Triano, mert nincs igazán kész a rotáció - márpedig bizonytalankodások most nem fognak beleférni. Ha a Detroit komolyan veszi a találkozót, és szigorúan védekezik, akkor hoznia kell a kötelezőt, a Phoenixtől mindenképpen extra kinti dobóforma és várakozáson felüli centermunka kell a sikerhez. 

Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 01:00

Mindkét gárda komoly mélyponton van, és nagy kérdés, hogy melyikük tud elmozdulni innen, vagy legalább egy győzelemmel enyhíteni a problémákon. Ahogy arról írtunk is, mindkét tréner alatt inoghat a kispad, ha nem szedi össze a csapatát, és ez azért elsősorban a Thundernél kellemetlen, hiszen papíron minden adott ahhoz, hogy ez a gárda valahol a San Antonio környékén járjon, ehelyett jelenleg 8-11-gyel szerénykedik, idegenben 2-8-at hozott, igaz, most több napja is volt pihenni. Ezúttal nem hibázhat, hiába az Orlando lesz otthon, Frank Vogel legénysége zsinórban kilenc vereségnél jár, ha Vucsevicséket sem tudják lenyomni Westbrookék, akkor valóban el kell kezdeni gondolkodni az edzőváltáson - egy hónapja nem nyertek idegenben, nincs nagyon mire várni...

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 01:00

Két napja a Cavstől kapott leckét a Philly, Ben Simmons pedig továbbra sincs 100%-os állapotban, valószínűleg a feldobás előtti percekben dől el, hogy pályára léphet-e - jelenleg arra nagyobb az esély, hogy kiüli ezt a meccset. A Wizards back-to-backet vív, de előző este úgy nyert Minnesotában, hogy John Wall hiányzott, Bradley Beal pedig szenvedett, ha azt a védekezést előhúzzák Porterék, akkor most is jó esélyeik lesznek - kérdés, hogy mennyire lesznek fáradtak, előző este főleg a cseresornak köszönhették a győzelmet. A jó védekezés eddig is elengedhetetlen volt náluk, ez most is így lesz, mert a Philly még Simmons nélkül is kiváló ritmusban támad, úgy is megvannak a fegyverei. A két csapat előző meccsét 120-115-re nyerte a Wizards, ha ennyi pont esik most is, az valószínűleg inkább a hazaiaknak kedvez majd - főleg, hogy Wall továbbra sem bevethető. 

New York Knicks - Miami Heat 01:30

Ez igazi ki-ki meccs lesz, mert azonos mérleggel állnak a felek a playoff-helyek határán billegve, fontos lehet, hogy mire mennek egymással - a Miami a Cavs elleni vereség ellenére jó formában van, a Knicks viszot már otthon is botlott, sorozatban három vereségnél tart. A vendégek back-to-backet játszanak, és érdekes kérdés lesz, hogy mihez kezdenek Kristaps Porzingisszel, előző este ugyanis Kevin Love szedte őket darabokra, holott papíron vannak olyan védőik, akik hatékonyak tudnak lenni ezen a poszton. A hazaiaknál visszatérhet Enes Kanter, a vendégeknél viszont még nem 100%-os Hassan Whiteside, meglátjuk, hogy a back-to-back során mennyit tud hozzátenni, illetve az is érdekes lesz, hogy a támadásban parádézó Goran Dragic visszatalál-e a helyes útra, vagy a Cavs elleni formáját mutatja.

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 01:30

Mindkét gárda jó pár napot pihenhetett most, meglátjuk, hogy ez kinek jött jobban: a Hornets egy jobb széria után két szoros vereséget szenvedett el két remek csapat ellen, míg a Raptors két vereség után kiütötte az Atlantát. Apróbb sérülések mindkét oldalon voltak a szünet előtt, a hazaiaknál DeRozan, a vendégeknél Walker és Kaminsky nem volt 100%-os, fontos lehet, hogy főleg a két hátvéd mennyire lesz most egészséges - a hírek szerint egyébként Walker kihagyja az összecsapást. Amit még fontos tudni: a Raptors 6-1-re áll otthon, a Hornets 1-8-ra idegenben, ha ezt összekötjük Walker valószínűsíthető hiányával, már egészen komoly bravúrnak számítana egy vendégsiker - Lamb és Monk előtérbe kerülhet, mint playmaker, és Howard is több labdát kaphat támadásban, meglátjuk, hogy ez mennyire fog működni. 

Houston Rockets - Indiana Pacers 02:00

Ez alapvetően rangadó lesz, de a Houston formáját elnézve kevés csapatnak osztanak mostanában lapot a texasiak ellen, ha hozzák magukat, akkor most is egyértelmű favoritok annak ellenére, hogy a Pacers is kiválóa játszik az elmúlt időszakban. James Hardenék sorozatban öt győzelemnél járnak, és ebből egy 14 pontos volt a legszorosabb meccs, támadásban ellenállhatatlan az együttes, de védekezésben is megvan az az agresszió, amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni az ellenfelek. A back-to-backet játszó Indiana 7-2-t ment az elmúlt közel három hétben, de ez idő alatt a Houstontól is kikapott viszonylag simán, ahhoz képest mindenképpen jobb védekezésre lesz szükségük Turneréknek. Victor Oladipo játéka kérdéses, de rá nagy szükségük lenne a vendégeknek, az előző este is látszott, hogy mekkora pluszt tud ő adni támadásban - a karrierje legjobbját hozó hátvéd az Orlandót is szétdobta, ha hasonló teljesítményre lesz képes a back-to-back második felén is, akkor lesz keresnivalójuk. 

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 02:00

A két csapat előző összecsapását hat ponttal nyerte idegenben a Minnesota, most viszont inkább a Pelicans néz ki jobban, Jimmy Butlerék egyrészt back-to-backet játszanak, másrészt az előző öt meccsükből csak kettőt nyertek meg, a Suns és a Magic elleni hazai derbiket. A New Orleans három győzelem után ugyan kikapott a Golden State-től, de azóta pihenhetett három napot, volt idejük felkészülni Rondóéknak, ráadásul náluk mindenki egészséges. Otthon ugyan a Wolves felé billenhetne a mérleg nyelve, de fáradtabbak, ziláltabbak, és játékban sem ők a jobbak jelenleg, Jeff Teague sérült is, a kispadjuk pedig vékonyabb, mint a Pelicansé. Érdekes lesz a palánk alatti csata is, legutóbbi egymás elleni meccsükön a New Orleans levette a pályáról Karl-Anthony Townst, ez most aligha férhet bele Tom Thibodeau-ék számára. 

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 02:30

Most már mérkőzések óta dicsérhető a Dallas, legutóbb San Antonióban is csak hét ponttal kaptak ki Matthewsék, ezek után otthon jó esélyekkel mennek bele a Nets elleni meccsbe is - a vendégek ugyan győztek Memphisben, de összességében eléggé megtorpantak az elmúlt időszakban. A vendégeknél most is sok a hiányzó, Lin, Russell, Crabbe, Hollis-Jefferson és Carroll is hiányzott legutóbb, és bár mindig elő tudnak valakit húzni, aki támadásban hozzátesz, jelen pillanatban jobb állapotban van a Mavs. A hazaiaknál Dennis Smith Jr. egyre jobban ráérez az NBA-re, egyre magabiztosabban játszik, körülötte pedig minden adott ahhoz, hogy a Brooklyn gyors játékához alkalmazkodva újabb győzelmet arasson a gárda. 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 02:30

Nincs könnyű helyzetben a Grizzlies, zsinórban nyolc vereség után, Mike Conley és most már Dave Fizdale nélkül kell elindulniuk felfelé, ráadásul Mario Chalmers és Chandler Parsons sem teljesen egészséges, az ő játékuk is kérdéses. A San Antonio otthon azért magabiztosan hozza a győzelmeket, Tony Parker már visszatért, a kisebb sérüléssel bajlódó Rudy Gay játéka is valószínű ezen az estén, minden adott ahhoz, hogy tovább hajtsa maga előtt a Rockets-Warriors párost Gregg Popovich csapata. A vendégek reménye az lehet, hogy ilyen helyzetben általában mindig extra tűzzel játszik az edzőváltáson áteső csapat - nagyjából ebben bízhatnak, egyébként szinte minden a Spurs mellett szól. 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 04:30

A Warriors legutóbb csúnya pofont kapott hazai pályán, kiderült, hogy minden azért a bajnoknak sem fér bele, de most már a hírek szerint visszatérhet Steph Curry, ő biztosan sokat dob majd a támadójátékon - kérdés, hogy mi lesz Kevin Duranttel, de már ő is edzett. Egymás után kétszer ilyen gyenge nem nagyon lehet a Warriors, ráadásul a Lakers sincs jó passzban, két vereséget szenvedett el egymás után, Lonzo Ball továbbra sem nagyon használható a szoros végjátékokban, és amíg ezt nem rendezik, addig komolyabb céljaik nem nagyon lehetnek. A védekezésük továbbra sem az igazi, ezt pedig biztos, hogy kihasználja a GSW - ugyan Iguodala és Green sem teljesen egészséges, de két "elengedett" meccs egymás után nem igazán férhet bele Steve Kerr alakulatánál sem. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus