Összeállhat a Leonard-George duó, Westbrook sem játszik a Houstonnál

Nyolc mérkőzés vár ránk éjféltől kezdődően, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük. 

 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 00:00

Egy ötmeccses idegenbeli túra végéhez ért a Brooklyn és az egyébként is gyengén védekező gárda legutóbb, Denverben már egyértelmű jeleit adta a fáradtságnak, a második félidőben 23%-kal dobott a társaság, Kyrie Irvingnek egyre jobban fáj a válla, úgyhogy most sem számíthatnak könnyű estére annak ellenére, hogy a Chicagónál elvileg jobbnak kellene lenniük. A Bulls nem játszik rosszul, de egyelőre támadásban hiányzik a jó befejezés, nem dobnak kellően pontosan, bizonytalanok, de amikor kijön nekik a lépés, akkor képesek szép győzelmekre - valamivel azért pihentebbek, otthon játszhatnak, az előző két meccsük jól sikerült, úgyhogy most is bőven lehet keresnivalójuk. A Netsnél Irving játéka egyébként kérdéses, LeVert hosszú időre kidőlt, míg a Chicagónál Otto Porter Jr.-ra nem számíthatnak. 

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 01:00

Ez alapvetően keleti rangadó lenne, de a Pacers részéről nehezíti a dolgot az, hogy egy back-to-back második felén kell pályára lépni, illetve az is, hogy előző este megsérült Malcolm Brogdon, úgyhogy őt minden bizonnyal nélkülözniük kell. Myles Turner nyolc meccs után elvileg visszatérhet, rá nagy szükségük is lesz a palánk alatt, de Jeremy Lamb nem lesz ott a parketten, így pedig azért érdekes lesz, hogy ki fog kreálni támadásban. A Bucks egyébként is remek formában van annak ellenére, hogy elveszítette Khris Middletont, ligaelit támadójátékot mutat és bár a Jazztől kikapott, de ezt leszámítva sorra nyeri a meccseit és ott van Kelet elején. Antetokounmpóék most is esélyesebbnek számítanak, hiszen pihentebbek, egészségesebbek, jelenleg abszolúr bravúr lenne a hazai győzelem. 

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

A Dallas ellen nagyon fontos győzelmet aratott legutóbb a New York, a "fentről" érkező kritikákra jól reagált a csapat, de a Charlotte is nyerni tudott az utolsó meccsén, igaz, ez most egy back-to-backet jelent - előző este dudaszós kosárral verték a Detroitot, meglátjuk, hogy mennyi maradt bennük erre a meccsre. Alapvetően azért Terry Rozierék jobbnak számítanak, de a fáradtságuk esélyt jelent a Knicks számára és ha otthon megint olyan tűzzel játszanak RJ Barrették, mint legutóbb, akkor lehet keresnivalójuk - Elfrid Payton nem léphet pályára, de ezt azért el kell bírniuk...

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 02:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Timberwolves egy nagyon komoly zakóba futott bele otthon az eddig harmatos Washingtonnal szemben, míg a Rockets a Pacers ellen aratta sorozatban hatodik sikerét. Mindkét csapatnál lesz fontos hiányzó, a hazaiaknál Andrew Wiggins családi gyász miatt hagyta ki a Wizards elleni meccset és valószínűleg most sem fog játszani, a Rocketsnél pedig a Gordon-Capela-House trió hiányzott és valószínűleg most is fog. Ha az utóbbi meccseken látott védekezését hozza a vendégcsapat, akkor ezzel a megállíthatatlan James Hardennel az előző esti Wolves-védekezés ellen abszolút favoritnak számít, de azért kérdés, hogy mondjuk Tyson Chandler 24 órán belül lehoz-e két ilyen jó meccset, hogy Ben McLemore játszik-e megint ilyen jól, de akár az is, hogy a nagyon komoly terhelés alatt lévő Harden nem most torpan-e meg - főleg úgy, hogy most már Russell Westbrookra sem számíthatnak, a kisebb sérüléssel bajlódó korábbi MVP csatlakozik a hiányzókhoz és kihagyja ezt a meccset. Nehéz feladat lesz ez a Rockets számára, de ha nincs Wiggins, akkor azért hozhatónak tűnik a meccs.

Miami Heat - New Orleans Pelicans 02:00

A Pelicans legutóbb némileg váratlanul, erősen tartalékos felállásban megverte a Clipperst, úgyhogy Miamiban sem lehet leírni az eddigiek ellenére, bár tegyük hozzá, hogy ott sem a védekezésével nyert a gárda, hanem túldobta ellenfelét, ami egy jó formában lévő Heat ellen nem biztos, hogy kivitelezhető. A floridaiak nagyon kiegyensúlyozott és gördülékeny játékra képesek, négyből hármat nyertek, otthon 4-0-ra, összességében 8-3-ra állnak és bár a Winslow-Jones duó most sem léphet pályára, ezt eddig is kezelni tudták. Ha a védekezésükre odafigyelnek és hozzák, amit eddig, akkor mindenképp ők az esélyesek, a Pelsnél Ingram ugyan visszatérhet, de Ball, Okafor és Redick játéka is kérdéses, Hart pedig biztosan nem lesz ott a parketten, úgyhogy bőven van problémájuk.

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 02:30

A Dallasnak muszáj lenne javítani, a Knicks elleni oda-vissza vereséget valahogy feledtetni kell és bár a Toronto eddig egyértelműen jobb csapat ebben a szezonban, de otthon, egészségesebben minden esélye meglehet a Mavsnek arra, hogy győzzön. A Raptorsnak voltak parádés győzelmei, nem véletlenül áll 8-3-ra és remekel a jelenlegi idegenbeli túráján is, négyből hármat nyert eddig, de most azért már az ötödik állomáshoz érkezett, Lowry és Ibaka továbbra sincs és bár Anunoby elvileg visszatérhet, így is elég fáradtak lehetnek már. Érdekes lesz látni, hogy ki tudja lelassítani Luka Doncicot, illetve hogy mire megy egymással Pascal Siakam és Kristaps Porzingis, de a Toronto csak akkor nyerhet, ha most is hozza az eddigi playoff-védekezését, amellyel a legnagyobb sztárokat is leradírozta, vagy legalább erősen limitálta - ha ez meglesz, akkor azért Siakammal, VanVleettel és az előlépő kispaddal most is győzehetnek, ha nem, akkor a Dallas azt képes lehet megbüntetni. 

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 02:30

Két csalódott csapat találkozik egymással, a San Antonio zsinórban négyszer kapott ki, ráadásul egy back-to-back második felén lép pályára, míg a Blazers még a texasiaknál is gyengébben, 4-8-cal kezdte a szezont, az előző hét meccséből hat vereség mellett egy hosszabbításos győzelme van csak. Carmelo Anthony még nem játszhat, a többieknek kell megoldaniuk a feladatot, hogy pihentebben bedarálják a védekezésben nagyon harmatos Spurst, erre meg is van az esélyük, de az eddigiek alapján nem nagyon lehet jósolni - otthon még azért pozitív a SAS mérlege és bár Dejounte Murray nem játszik, az eddigi Portland ellen nekik is nagyon kellene a győzelem. 

Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 04:30

A Clippersnél legutóbb megkezdte a szezont Paul George, de a sérülések és pihentetések miatt kikaptak New Orleansban, összességében zsinórban kétszer maradtak alul és csak 7-5-re állnak, úgyhogy most elég fontos lenne nekik a győzelem - főleg otthon, ahol eddig azért 6-1-re állnak, a pihentetéseket inkább az idegenbeli meccsekre időzítették. Kawhi Leonard és Pat Beverley sem 100%-os a hírek szerint, de elvileg játszani fognak, úgyhogy először lép együtt pályára a Leonard-George duó, ami sok jót nem ígér a Hawksnak, hiszen PG parádés teljesítménnyel debütált. Az Atlanta a nyugati túra negyedik állomásához érkezett és bár eddig egyet nyert, de mindhárom meccsén 120 pont felett kapott, sokkal-sokkal jobb védekezés kell, ha Trae Youngék meglepetést akarnak okozni Los Angelesben - vannak sérültjeik, fáradtabbak, idegenben játszanak, abszolút bravúr lenne a győzelmük.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus