Otthon akar egyenlíteni a Clippers és a Hawks is

A Jazz és a Sixers a 3-1-es előnyért lép pályára hajnalban - mutatjuk a két meccs beharangozóját. 

 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

Döntő jelentőségű lesz a párharcban ez a mérkőzés, mert a Philly sorozatban kétszer győzte le magabiztosan ellenfelét, visszavette a pályaelőnyt, megfordította a párharcot és ha zsinórban harmadszor is nyerni tud, azzal gyakorlatilag eldönti a küzdelmet, ezek után mehetnek vissza a felek Philadelphiába, az már egyértelmű helyzet lenne. Danny Green viszont nincs és bár legutóbb is csak négy percet játszott, de az Atlanta talán most már készül a hiányára és arra, hogy ezt hogyan tudná kihasználni a pálya mindkét oldalán, hiszen a helyére vagy támadásban, vagy védekezésben hasznos játékost tud csak felrakni Doc Rivers, two-wayt nem nagyon.

Ettől még Joel Embiid levédekezését valahogy meg kellene oldani (eddig háromból egyszer sem ment) és Ben Simmons agresszivitása is nagyon sok volt Trae Youngéknak legutóbb - ha védekezésben nem tudnak kitalálni valami újítást, illetve nem változik a Philly-sztárok teljesítménye (gyenge nap, faultgondok, esetleg Embiid sérülése miatt), akkor nagyon nehéz dolguk lesz. Támadásban összességében nem voltak rosszak úgy sem, hogy a Sixers megfelelően védekezett rajtuk, érdemes lesz figyelni, hogy elengedik-e Capelát és erőltetik-e a small-ballt, vagy megpróbálnak az eredeti játékukon igazítani kicsit és a periméteren jobban olvasni, hogy hogyan érkezik a nyomás. Az esélyesebb most is a Sixers, a teher viszont most már ott van az Atlantán, ha nem nyernek, akkor a szakadék szélére kerülnek. 

A párharc állása: 2-1 a 76ers javára.

 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:00

Itt is kiemelt fontossággal bír ez a találkozó, hiszen fordulhat a párharc menete - a Jazz két győzelme után legutóbb a Clippers remek játékkal szedte szét ellenfelét és szépített, taktikailag, fizikálisan, mindenhogyan a Utah fölé nőtt. Ha ezt most is meg tudja ismételni, akkor egyrészt kiegyenlít, másrészt átveheti a széria irányítását, ha viszont a Jazz rögtön válaszol, akkor éppen ellenkezőleg, elfojtja a LAC próbálkozását és 3-1-es, döntőnek tűnő előnybe kerül. A kulcskérdés egyrészt az, hogy Quin Snydernek és a Jazznek stratégiailag van-e válasza - alapvetően nekik van egy begyakorolt játékuk, amikor az működik, akkor parádé, amikor nem, akkor elég nehéz rajta változtatni. Ehhez ráadásul emberek kellenek és itt jön be a második kulcskérdés: vajon mi lesz Mike Conley és Donovan Mitchell sérülésével - utóbbi játszani fog, de biztos, hogy nem lesz egészséges, viszont nagyon nem mindegy, hogy ez mennyire zavarja, mennyire tudja majd önmagát adni. Conley állapota jelenleg ugyanúgy day-to-day a hivatalos tájékoztató szerint, mint eddig.

A Clippersnél igazából a legutóbb működő recept számít, azt kell jól csinálni megint, ha a Leonard-George páros megismétli az akkori játékát, úgy ül a small-ball, olyan tudatosan támadják a gyengeségeket és a kiegészítők közül is lesz legalább két olyan játékos, aki hozzá tud tenni triplákkal, egy-egy jó bontással, akkor bizakodhatnak. Ha nem...

A párharc állása: 2-1 a Jazz javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus