Otthon folytatná a Bucks, a Clevelandet fogadja a Boston

Nehéz jósolni a soron következő NBA-játéknap előtt, hiszen a legtöbb meccsen felforgatott kereteket láthatunk, amik meghatározhatják az erőviszonyokat - mutatjuk, hogy mit lehet tudni jelenleg. A Bulls-Raptors összecsapást halasztotta a liga.  

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

Az Orlando a Brooklyn ellen még lejátszott egy meccset, aminek nem volt sok értelme (mondjuk a Magicnek végül mégis, hiszen nyert!), majd a legutóbbi, Raptors elleni találkozóját már halasztani kellett, míg a Hawks a Cleveland elleni összecsapást volt kénytelen eltolni. A vendégek kerete most is erősen foghíjas lesz, de a hazaiaknál sem léphet pályára Young, Gallinari és Capela sem, úgyhogy igazából ennek a derbinek sem lesz túl sok értelme - cserecsapatok találkoznak és bár papíron nyernie kellene az Atlantának, de ebben a felállásban bármi elképzelhető. A Magicnél egyébként teljességgel B keretet nézhetünk majd, ők azóta sem "jöttek helyre"...

 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 01:30

Itt a Cavs volt "halasztós" legutóbb és most is több húzóembere hiányozni fog, de már ki tud állni, mert volt ideje tíznapos szerződéssel tartalékjátékosokat igazolni. Ez most nagyon megtörheti az eddig egyébként bombaformában lévő együttest, magas poszton alig lesznek meg a vendégek, úgyhogy a Celticsnek jobb esélyei lesznek, mert bár ott is vannak hiányzók, de nem a legfőbb kulcsemberek és most már centerposzton is visszatérhet Robert Williams III. Jósolni persze azért nehéz, de az biztos, hogy jóval egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, minőségibb az a bostoni keret, ami rendelkezésre áll a Cavs jelenleg bevethető rotációjához képest, így komoly bravúr lenne, ha valahogy győzni tudnának Garlandék.

 

Chicago Bulls - Toronto Raptors elhalasztva

A Raptorsnál rengeteg játékos dőlt ki szinte egyszerre, nemrég OG Anunoby is protokoll alá került, és az új igazolások közül sem tud még mindenki játszani - mivel a kanadaiak nem tudtak nyolc játékost nevezni, a meccset elhalasztották. 

 

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 02:00

A Bucksnál is vannak hiányzók, de elvileg Holiday és Middleton is ott lehet a parketten, úgyhogy annyira azért nem rossz a bajnok kerete, mint amennyire elfogyott egy-két riválisé, így pedig otthon bőven lesz is esélye győzni - erre az utóbbi időszak vereségei után nagy szüksége is lenne a csapatnak. A Rockets sincs jó formában, legutóbb a nehéz helyzetben lévő Chicagótól is kikaptak Woodék, a varázs elfogyott körülöttük és főleg védekezésben csúsztak szét - nagy kérdés, hogy azon tudnak-e valamit igazítani. Porter Jr. és Green nem játszhat náluk, de a többiek igen, úgyhogy leírni persze nem lehet őket, főleg úgy, hogy a hazaiaknál nincs Giannis, de papíron ez a keret is elég lehet a Bucksnak ahhoz, hogy nyerjen - meglátjuk, hogy ki tud élesebb, harcosabb lenni most. 

 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 02:00

A Thunder két értékes győzelmet aratott, megverte a Clipperst, majd nyerni tudott Memphisben, úgyhogy jó formában érkezhet meg erre a meccsre - azon a két találkozón remekül védekezett és jól szerepelt a szoros végjátékokban is Gilgeous-Alexander, valamint Giddey vezetésével. A Nuggets négy teljes napot pihenhetett az atlantai siker óta, mert a legutóbbi, Nets elleni mérkőzést halasztani kellett, de Jokicsékat nagyon még nem érte el a koronavírus, úgyhogy többé-kevésbé rendben van a keretük, legalábbis aki hiányzik, az sérülés miatt hiányzik és nem tegnap dőlt ki. Ezek alapján azért a Denvernek idegenben is jobb esélyei vannak, de az OKC javuló formáját és jó védekezését nem hagyhatjuk figyelmen kívül - az azért kérdés persze, hogy Jokiccsal mire mennek a hazai fiatalok és ha a center kap segítséget a periméterről, akkor mindenképpen nekik áll a zászló, de a Thunder is bízhat a hátvédpárjában.

 

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:00

December elején oda-vissza találkoztak a felek és mindkétszer a Kings nyert, azóta mindkét együttesnek voltak már komoly hullámzásai, most pedig egyikük sincs jó formában. A Sactónak van erre jobb indoka, ugyanis Fox, Bagley, Holmes, Len, Mitchell, Davis és King is kidőlt, míg a Clippersnél éppen most tért vissza George és Ibaka is, de ők sem tudták megállítani a zuhanást, immár sorozatban három vereségnél tartanak ismét. Ezek alapján megint nehéz megjósolni, hogy mi történik majd, hiszen papíron egészségesebb és minőségibb a Los Angeles kerete, de főleg támadásban és lepattanózásban nagy gondjaik vannak, mintha kicsit elfogyott volna az erő és a koncentráció, a Kingsben viszont tartalékosan is volt kakaó mostanában...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus