Otthon játszik a Boston, visszavághat a Portlandnek a Jazz

Nyolc mérkőzés szerepel a következő NBA-játéknap programjában, nézzük, hogy mit kell tudni a találkozók előtt.

 

Boston Celtics - Charlotte Honets 1:30

Jó meccsnek ígérkezik, a Boston a Warriors elleni szoros vereséget leszámítva magabiztosan menetel mostanában, sorra nyeri a meccseit, de a Charlotte is jó formában van, az elmúlt hét találkozójából csak Milwaukee-ban és Indianában kapott ki. Kemba Walkeréknél megvan az egyensúly elöl és kellően agresszívek hátul, az viszont nem véletlen, hogy az élcsapatok otthonában alulmaradtak, az még egy kicsit sok nekik - ha a Boston hozza ezt a szintet, akkor természetesen esélyesebbnek számít hazai pályán. Kyrie Irving nem 100%-os, sőt, a hírek szerint nem is fog játszani ezen a találkozón, úgyhogy előléphet Terry Rozier és lehet, hogy egy jó Hornets ellen hiányozni fog majd a sztárfaktor - ezzel együttt a Pacers botlásai és a Sixers sorsolása miatt van esélyük előrébb lépni, úgyhogy nagyon kellene nekik ez a győzelem is.

Miami Heat - Chicago Bulls 1:30

A Chicago back-to-backet játszik, míg a Heat a két kötelező győzelme óta két teljes napot pihenhetett, ez és a hazai pálya már önmagában elég ahhoz, hogy abszolút favorit legyen a Miami, főleg hogy nagyon kell is a győzelem a gárdának a playoff-harc miatt. A floridaiak elvesztették Derrick Jones Jr.-t, de Wade és Tyler Johnson játéka is kérdéses náluk, meglátjuk, hogy végül vállalni tudják-e az összecsapást, nélkülük azért megizzadhat a gárda, főleg támadásban - nem nagyon vannak playmakereik, Winslow-tól vagy Josh Richardsontól nem biztos, hogy el lehet várni a meccsdöntő teljesítményt. Persze a Bulls semmivel sem jobb, sőt, fáradtabb is és az egymás elleniben idén eddig 2-0 az állás a Miami javára, úgyhogy ha megoldást találnak Whiteside-ék elöl, akkor természetesen esélyesnek számítanak.

New York Knicks - Dallas Mavericks 1:30

Zsinórban tíz vereség után és a Cavs back-to-back győzelme miatt konkrétan ligautolsóként várja ezt a találkozót a New York, úgyhogy bár a Dallas idegenben nagyon visszafogottan szerepel eddig, ezen a mérkőzésen egyszerűen muszáj nyernie Rick Carlisle alakulatának. A texasiak két győzelem után legutóbb nagyon megizzasztották a Torontót is, azonban ez mind otthon történt és vendégként botrányos, 4-20-as mutatójuk van csak, de most már itt az ideje, hogy változtassanak ezen - Luka Doncic parádés formában van és JJ Bareán kívül nincs sérültjük, papíron még van esélyük a playoffra, akárhogy is, de túl kell lépniük az idegenbeli gátjaikon.

Washington Wizards - Indiana Pacers 2:00

Ez is érdekes mérkőzés lehet, hiszen a Pacers Oladipo elvesztése óta kettőből kettőt bukott, méghozzá meglehetősen gyenge játékkal, de tegyük hozzá, hogy legutóbb a GSW volt az ellenfél - viszont akkor sem volt tartása a csapatnak, amin mindenképpen változtatni kell. Otthon a Washington alapvetően nagyon jó csapat és meg is lepheti az Indianát, viszont a fővárosiak back-to-backet játszanak úgy, hogy előző este óriási blamát bemutatva kikaptak Clevelandben - egyrészt fáradtak, másrészt valószínűleg mentálisan sem tett jót nekik ez a váratlan pofon. Van min javítaniuk, de a Pacersnél is sok a kérdőjel, Oladipo mellett Evans is sérült, ő sem fog játszani, sok múlik majd azon, hogy Turnerék mit csinálnak magas posztokon az itt gyengébb Bryanték ellen, illetve hogy a periméterről ki tud szervezésben előlépni, vagy hogy a védekezésük összeáll-e a korábbi szintre - lehetetlen megjósolni, hogy ebből mi valósul majd meg.

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 2:00

A Jazz elleni oda-vissza vereség után most nagyon kellene a hazai győzelem a playoffért papíron még mindig harcban lévő Minnesotának, a Memphis viszont felszívta magát az utóbbi időben és a Pacers legyőzése után gyakorlatilag agyonverte a nyugati második Denvert, hogy aztán történelmi leolvadást produkálva mégis vereséget szenvedjen. Ez mentálisan azért megviselhette a társaságot, meglátjuk, hogy hogyan reagálnak erre, a játékuk és főleg a védekezésük viszont nagyot javult a korábbiakhoz képest, ha azt tudják hozni, akkor megszoríthatják a nyomás alatt játszó Minnyt - főleg, hogy a hazaiaknál Teague, Covington és Jones biztosan nem játszik, de Rose sem tudott még 100%-os edzésmunkát végezni.

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 2:00

A Pelicans back-to-backet játszik a játéknap bravúrja után és igazából itt is az a kérdés, hogy a B csapattal aratott houstoni győzelem mentálisan feltüzeli-e a társaságot, vagy annyira nem és eluralkodik rajtuk a fizikai fáradtság. A jobbik arcukkal lehetne esélyük, mert a Denver továbbra sem meggyőző idegenben, amit Memphisben csinált a gárda, az minden volt, csak szép nem, viszont azért minőségben óriási különbség van a jelenlegi keretek között úgy, hogy a Pelsnél ennyien hiányoznak - valószínűleg a pihenőt kapó Moore sem tér vissza, a hírek szerint árulja őt is a csapat, nem akarja, hogy megsérüljön. Meglátjuk, az Okafor-Jokics csata váratlanul jónak ígérkezik és bár elvileg kötelező lenne a győzelem a Denver számára, ha nem tud feljavulni Mike Malone alakulata a legutóbbihoz képest, akkor megszenvedhet a győzelemért, főleg úgy, hogy Jamal Murray nem is léphet pályára.

Sacramento Kings - Atlanta Hawks 4:00

Aki a rohanós kosárlabdát szereti, annak javasoljuk ezt a mérkőzést, hiszen a liga két leggyorsabban játszó csapata találkozik egymással, az már más kérdés, hogy a támadóhatékonyságot tekintve a Sacramento 18., az Atlanta 25., a TS%-ot tekintve pedig 19-20. a két csapat - ez azért jelzi, hogy összességében a színvonal nem olyan magas, csak az iram óriási. Ami még érdekesség, hogy a Kings 14 ponttal kikapott legutóbb attól a Clipperstől, amelyet másnap idegenben 5 ponttal megvert a Hawks, úgyhogy érdemes odafigyelni az Atlantára még vendégként is, főleg hogy az utóbbi időben azért sok jó meccset játszottak John Collinsék és egyénileg is kezdenek kikristályosodni a szerepek náluk. A Sacramento kevésbé meggyőző az elmúlt időszakban, de otthon van és egy nappal többet pihenhetett, nincs sérültje, a playoffért pedig elvileg még harcban van, 2,5 meccs a hátránya a nyugati nyolcadik helyhez képest - ha be akar jutni, akkor egy keleti alsóházi csapatot a saját csarnokában meg kell vernie. 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 4:30

Ez abszolút rangadó lesz két jó nyugati csapat között, a Portland jelenleg negyedik, a Jazz hetedik Nyugaton, de a vendégek nagyon jönnek most már felfelé és az előző tíz meccsükből kilencet nyertek, viszont érdekes, hogy az egy vereségük éppen a Blazers ellen érkezett, méghozzá hazai pályán. Lillardék is kiváló formában vannak, az elmúlt hat meccsük során csak egyszer, Oklahoma Cityben kaptak ki, úgyhogy mindenük adott az újabb sikerhez, főleg hogy hazai pályán 21-7-re állnak, kifejezetten erősek ebben a csarnokban. Ezzel együtt amilyen lendületben érkezik a Utah, ha megnyerik a fontos párharcokat a vendégek (Nurkic-Gobert, Mitchell elszabadul, Rubio lelassítja Lillardot), akkor bőven lehet keresnivalójuk. Ha már Lillard: legutóbb végre megkapta megérdemelt pihenőjét a kézsérülése miatt, most jobb állapotban léphet pályára és Evan Turner sem szerepel a sérültjelentésben.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus