Pacers-Celtics s Sport Tv-n, a Sixers a Jazz ellen javítana

Több csapat is back-to-back lép pályára, láthatjuk egymás ellen a mezőny két legjobb támadócsapatát, kötelező előtt áll a Knicks és a Bucks, a Sixers pedig Utah-ban győzne újra - mutatjuk, hogy mit várhatunk az NBA következő játéknapjától.

Indiana Pacers – Boston Celtics 01:00 (ÉLŐ – Sport 1)

Az Indiana elmúlt hetekben bemutatott formája alapján ez egy kifejezetten jó mérkőzés lehet, a Pacers korábbi pocsék formája a múlté és már a negyedik helyen áll Keleten, Haliburtonék tízből hétszer tudtak nyerni és zsinórban hat sikernél járnak. Viszont a Boston a liga egyik, ha nem a legjobb csapata, az utóbbi tíz mérkőzésén 8-2-t hozott és továbbra is magabiztosan vezeti a konferenciát, a kelták bár néhány napja kikaptak a rivális OKC-től, de tegnap ezt egy Jazz elleni sima győzelemmel feledtették. Egyébként nem csak a Celtics, de a Pacers is back-to-backre készül, a hazaiak az előző játéknapon úgy győzték le az Atlantát, hogy 150 pontot dobtak és 50 (!) gólpasszt osztottak szét, egészen elképesztő az, amit idén a támadóoldalon nyújtanak. A mérkőzés már csak amiatt is érdekes lesz, mert a mezőny két legjobb támadócsapata mérkőzik meg egymással, a különbség csak az, hogy a Boston a védőoldalon is a top 5-ben van, míg a Pacers abban bottom 5. Mivel mindkét csapat fáradtan érkezik, így ebből egyik csapatnak sem lesz előnye, a kérdés csak az, hogy a hazaiak túl tudják-e dobni a pálya mindkét végén remeklő bostoniakat. Az esélyek alapvetően a vendégek mellett szólnak, az Indy védekezése könnyen lehet, hogy nem bírja majd el a bostoni rohamokat, minden esetre színvonalas és látványos derbire számíthatunk a fáradtság ellenére is.

 

Washington Wizards – New York Knicks 01:00

Itt is mindkét fél back-to-back lép pályára, de az esélyeket ez nem befolyásolja, a tankoló Wizards ellen a Knicks kötelező győzelem előtt áll – pláne úgy, hogy a vendégek zsinórban három sikernél járnak, ráadásul nem is akárkik ellen sikerült győzniük Randle-éknek: a Minnesota és a Chicago legyőzése után tegnap az egészséges Philly ellen 36 pontos diadalt arattak, óriási skalpot szereztek ezzel. A Washington csak elvétve szerez győzelmeket, az elmúlt napokban kétszer kapott ki a Cleveland ellen, de egyébként reálisan egy csapat ellen sem lehet kihozni őket esélyesként, így természetesen a mai alkalommal is masszív underdogként lépnek pályára Kuzmáék, hatalmas meglepetés lenne egy hazai győzelem.

 

Utah Jazz – Philadelphia 76ers 01:30

Itt is viszonylag egyértelműek az erőviszonyok, bár a Jazz összességében egészen jó formában van, az elmúlt tíz meccsén csak háromszor kapott ki, de a Philly annak ellenére magasabb színvonalat képvisel, hogy tegnap egy meglepően nagy pofonba szaladt bele a New York ellen. A Utah az előző fordulóban a Boston ellen szenvedett papírforma vereséget, a korábban zsinórban három győzelmet szerző mormonok a liga legjobbjai ellen már kevésnek bizonyultak, de ennek ellenére a Lakers és a Warriors leolvadásaival rohamosan közelednek a tizedik hely felé. A legnagyobb kérdés az lesz, hogy a Sixers hogyan viselte a tegnapi a Knicks elleni zakót, egy egészséges Philly normál körülmények között egyszerűen nem szenvedhet 36 pontos vereséget, most itt az esély, hogy Embiidék javítsák a kellemetlen botlást. Összességében a vendégek támadásban negyedikek, védekezésben pedig másodikak a mezőnyben, a liga egyik legjobb csapata, így nagy meglepetés lenne, ha a nyugati alsóházba tartozó Jazz ellen is becsúszna egy vereség.

 

Houston Rockets – Milwaukee Bucks 02:00

A Rockets előző hajnalban a Minnesota ellen szenvedett papírforma vereséget és ugyan hiába komoly feladat bevennie a csapatoknak a Rockets hazai pályáját, az elmúlt mérkőzéseken már jöttek vereségek saját környezetben is – de persze a 14-6-os hazai mérleg azért még mindig tekintélyt parancsoló. Most a Bucks ellen azért van rá esély, hogy ez tovább romlik, a Milwaukee ugyan kikapott kétszer egymás után a megtáltosodó Pacers ellen, de így is tízből hét győzelemnél jár, ráadásul többet tudtott pihenni is ellenfelénél. A csapatok december közepén játszottak egymással, akkor Giannisék Milwaukee-ban tudtak nyerni, most pihentebben és egyébként is jobb csapatként illene behúzniuk ezt az idegenbeli csörtét is. Crowder továbbra sem bevethető a vendégek részéről, de a Rocketsnál is kérdéses Brooks és Eason pályára lépése – ellenben ha lehet hinni a híreknek, akkor hosszú hónapok után először játszhat újra Victor Oladipo, bár valószínűleg az ő rendelkezésre állása egyelőre sok vizet nem fog zavarni. Kíváncsian várjuk, hogy a Rockets képes-e újabb bravúrt aratni a hazai pályáján, a realitás azért nem ezt jelentené, a Bucks kipihentebb és egyébként is a liga egyik legjobb csapata, blama lenne, ha a vendégek az Indy elleni vereségek után tovább bukdácsolnának.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus