Pályán a listavezető és két nyugati éllovas

A remeklő Orlando fogadja a ligaelső Torontót - a Clippers is belerúgna egyet a Washingtonba - visszavágna a Heatnek a Nets - folytatja túráját a Portland.

Orlando Magic - Toronto Raptors 1:00

Ez érdekes mérkőzés lehet, a Toronto ugyanis még mindig ligaelső és legutóbb megtörte kissé váratlan vereségsorozatát, az Orlando viszont az NBA egyik legjobb formában lévő csapata - az előző kilenc meccséből hetet nyert és mostanában már elképesztően hatékony volt támadásban is, amint back-to-back 130 pontokkal is bizonyított. Ezek után a Raptors ellen sincs mitől tartania a gárdának, a vendégeknek kell kitalálni, hogy hogyan lassítják le Nik Vucsevicset és hogy hogyan gyorsítják fel a játékot arra a tempóra, ami már inkább csak nekik áll jól. A kanadaiaknál ráadásul egyre több a sérült, Kawhi Leonard ugyan a hírek szerint visszatérhet, de Kyle Lowry nem nagyon tudott még edzeni, OG Anunoby játéka erősen kérdéses, CJ Miles pályára lépésére viszont a hírek szerint jó esély van. 

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 1:00

Hiába tűnt úgy pár mérkőzés erejéig, hogy összeszedte magát a Wizards, ez csak arra volt jó, hogy azt írhassuk, hogy visszaestek - most ugyanis áll a bál náluk, a belső problémák egyre nagyobbak és az előző két meccsüket megint elbukták, ráadásul otthon. A Clippers back-to-backet játszik és egyáltalán nem volt meggyőző előző este Atlantában, de a remeklő kispad miatt végül nyerni tudott és holtversenyben vezeti Nyugatot, ha nyerni tud és a Portland kikap, akkor a játéknap végén már egyedül lehet első a konferenciában. A beteg Danilo Gallinarira viszont valószínűleg most sem számíthat Doc Rivers és a fáradtság sem mellettük szól, de annyival egységesebbek most, mint ez a Washington, hogy még így is jó esélyeik lehetnek. 

Miami Heat - Brooklyn Nets 1:30

Nagyon rossz formában van a Miami, az előző hat meccséből ötöt (sőt, 11-ből 8-at) elvesztett a gárda és továbbra is rengeteg a sérültje, Wade, Dragic és Waiters nem játszhat, nélkülük pedig a playmakinggel komoly gondjaik vannak amellett, hogy a védekezésük sem az igazi. A Nets is hasonlóan rossz passzban van, az elmúlt öt meccséből csak egyet nyert meg és érdemes megemlíteni, hogy a Heattől is kikapott hazai pályán, az volt a floridaiak egyetlen győzelme mostanában. Két csalódott csapat találkozik tehát, a Brookkynnál LeVert sérülése eléggé megviselte a társaságot, de a többiek elvileg most mind játszhatnak, meglátjuk, hogy mire mennek így.

New York Knicks - Portland Trail Blazers 1:30

Itt természetesen masszív favorit a Portland, hiszen a gárda két vereség után legutóbb simán nyert Washingtonban és ezzel holtversenyben átvette a vezetést Nyugaton - azt nem mondanánk, hogy ellentmondást sem tűr mostanában a gárda, de a 11-5-ös mérleget nem kell megmagyarázni. Ami ellenük szól, az az, hogy az idegenbeli túra negyedik állomásához érkeztek már, nem a legfrissebbek, de a New York konkrétan öt meccset vesztett zsinórban, összességében is csak négyet nyert eddig ebben a szezonban és bár nemrég nagyon megizzasztotta a New Orleanst, ahhoz három extra egyéni teljesítmény is kellett, amire eddig nem sokszor volt náluk példa. Ha a Hardaway-Burke-Kanter trió ezúttal is azt hozza, akkor lehet keresnivalójuk, egyébként sokkal jobban védekezik és mindenben sokkal előrébb tart a Blazers - amely viszont természetesen fáradtabb, leharcoltabb állapoban lehet. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is pályára lép a G-League-ben, 1:00-tól a Long Island Nets ellen mérkőzik otthon - élőképes streamet a fenti linkeken, vagy a liga Facebook-oldalán találhattok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus