Pályán a Rockets és a Raptors is, 11 meccsel pörög fel az NBA-szezon

Lesz Spurs-Wolves, Clippers-Nuggets és Suns-Mavs is, megnézhetjük a Cavst, a Milwaukee-t, vagy az Indianát is.

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét csapat eredményes előszezonon van túl, a Bucksnál pedig egyértelműen látszik, hogy változtatni akarnak a támadójátékon: sokkal több triplát dobtak el a felkészülés során, mint eddig és több volt a tudatosság a játékukban a tavalyinál. Giannis Antetokounmpo sokaknál MVP-jelölt, rá, Middletonra és Bledsoe-ra építve lehet ebből jó dolgokat kihozni, ha a védekezést és a lepattanózást valahogy összerántják, bár most elsőre Thon Maker játéka kérdéses. A Hornetsnél természetesen most is nagyon sok múlik majd Kemba Walkeren, érdekes lesz látni, hogy élesben mennyit tud neki segíteni Tony Parker, illetve hogy a remek előszezont futó újonc, Miles Bridges itt mennyire lesz majad használható - elvileg mindenki bevethető náluk, otthon vannak, minden adott egy jó szezonkezdethez.

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 01:00

A Pistonsnál Blake Griffin és főleg Reggie Jackson kései bekapcsolódása okozott nehézségeket az előszezonban, elöl-hátul voltak gondjaik, de azért Griffin most már belejött, az ő kreativitása pedig sok mindent megoldhat támadásban. Persze egy kreáló ember így is kell mellé és Drummond mellé a periméterről, ez vagy Jackson, vagy Ish Smith lehet, ha ők jól játszanak, jól dobnak, akkor jó esélyeik lehetnek - a Brooklynnál továbbra is nagyon sok fog múlni a kinti dobások hatékonyságán, ha esnek a tripláik és meglesz a megfelelő ritmusuk, akkor bármire képesek lehetnek. A hazaiaknál Stanley Johnson játéka kérdéses, a vendégeknél Carroll biztosan, Hollis-Jefferson, Crabbe és Napier pedig lehet, hogy hiányozni fog.

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 01:00

Itt papíron a Pacers mindenképpen esélyesebb, minőségibb, jobb szerkezetű kerettel rendelkezik, hazai pályán játszik és egyértelműen magasabb céljai vannak idén, mint a Memphisnek. Victor Oladipóék kellően agresszív védekezésre képesek ahhoz, hogy elszívják a levegőt a mérsékelten kreatív Grizzlies-játékosok elől és bár centerposzton Marc Gasol okozhat nekik problémát, sebességgel és tűzerővel ezt bőven tudják ellensúlyozni - Oladipo mellett most már több potens játékosuk is lehet, bár Myles Turner játéka kérdéses, ő azért hiányozhat a pálya mindkét oldalán.

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

Érdekes meccs lehet, a Heat azért előzetesen jobb csapatnak tűnik, de ezt a pályán is bizonyítani kell és meglátjuk, hogy James Johnson, Dion Waiters, Justise Winslow, illetve Wayne Ellington közül végül ki tudja majd vállalni a játékot - a Magicnél ilyen gond nincs, mindenki bevethető. Érdekes lehet a Whiteside-Vucsevics csata és hogy a Miami védekezése mennyire lesz "feltekerve" így elsőre, nekik azért az az igazi erősségük, ha hátul megfojtják ellenfelüket - az Orlando támadójátéka "megfojtásra alkalmas", nem levédhetetlen, amit Fournier és társai csinálnak, de a szezonnyitók még ritkán szólnak a letisztult, automatikus csapatjátékról. 

New York Knicks - Atlanta Hawks 01:30

A Knicks meglepően jól nézett ki az előszezonban addig, amíg Enes Kanter játszott és a center most is ott lesz a pályán - ha tudja hozni ezt a teljesítményt, akkor még Kristaps Porzingis, Emmanuel Mudiay és Courtney Lee nélkül sincsenek elveszve ezen a találkozón. Nyilván mindenkitől a jobbik forma kell, ha nyerni akarnak, de ez a Hawks azért nem verhetetlen, John Collins, Dewayne Dedmon és Justin Anderson náluk sem játszhat, vannak ugyan fejlődő fiataljaik, Trae Young ígéretes újonc, de egyelőre nem tűnnek jobbnak ennél a New Yorknál. 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 01:30

Az elmúlt években rengeteg, a Toronto számára fájdalmas küzdelmet vívott egymással ez a két csapat, de a két főszereplő idénre kivált a történetből: már nem Dwane Casey a Raptors edzője és már nem LeBron James vezeti a Clevelandet. Hogy ebben a formában mire lesznek képesek, az jó kérdés, a kanadaiak mindenesetre Kelet egyik fő esélyesei Kawhi Leonarddal megerősödve, míg a Cavsnél igyekeznek a víz felett maradni és nem teljesen elmerülni. Ezen a találkozón azért a Raps egyértelmű favorit, nyilván játékban az új edzővel és Leonarddal, DeRozan nélkül nekik is kell idő, de akkor mit mondjunk a Clevelandről, amelynél ráadásul a legjobb játékos, Kevin Love nem 100%-os, emiatt a hírek szerint csak limitált szerepet kaphat elsőre. Cedi Osman mondjuk felépült és rajta nagyon sok múlhat, Larry Nance és JR Smith játéka viszont nem biztos. 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 02:00

A bajnokesélyes Rockets kirobbanó formát mutatott az előszezonban, laza, könnyed, de nagyon ponterős támadójátékot produkáltak James Hardenék és bár védekezni még nem nagyon akartak, ezt bőven tudják ellensúlyozni, főleg otthon. A Pelicans viszont pocsék előszezonon van túl, rengeteg volt a hiba, minimális a sikerélmény, tonnaszám adták el a labdákat és ha ezen nem tudnak javítani, akkor ezen az estén nem nagyon lesz esélyük. Egyébként sem a védekezés a fő erősségük, hiába vannak támadásban nagyon komoly fegyvereik (és úgy néz ki, hogy ebbe a megszerzett Julius Randle is beletartozik), túldobni nem nagyon fogják a Houstont. A hazaiaknál a legnagyobb kérdés persze Carmelo Anthony beépítése és hogy valóban három hátvéddel kezdenek-e, mert James Ennis kifejezetten jól nézett ki az elmúlt meccseken kezdő hármasként.

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 02:30

Ez érdekesnek ígérkezik, mert a Minnesotáról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy rend lenne a csapat körül - Jimmy Butler elvileg játszani fog és továbbra is messze ő a gárda legjobbja, de hogy milyen hatása lesz a többiekre, mennyire teszi meg, amit Tom Thibodeau kér tőle, az óriási kérdés. Persze a Spursnél sincs minden rendben, egyrészt teljesen átalakult a keret azzal, hogy Kawhi Leonard, Manu Ginobili és Tony Parker is távozott, másrészt az alapkövek közül Dejounte Murray rögtön megsérült, Derrick White és Lonnie Walker is kidőlt, sőt, Rudy Gay sem 100%-os, de ő a hírek szerint ott lesz most a parketten. Egyik csapat sem áll jól és akkor finoman fogalmaztunk, meglátjuk, hogy ebből mi sül ki, szinte lehetetlen tippelni a találkozóra. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 04:00

Ez papíron kötelező meccs a Jazz számára, amely tavaly nagyon ígéretes szezont futott, remek játékkal, remek védekezéssel, olajozott támadójátékkal operált és az alapok meg is maradtak - ezzel szemben a Kingsnél tovább folyik az építkezés, gyakorlatilag kizárólag a fiatalokat fejlesztik és erőltetik a klubnál. Emiatt jelenleg nincsenek egy szinten a felek és ha koncentráltan lép parkettre a Utah, akkor nem lehet kérdés a győzelme, minden tekintetben jóval előrébb tart - igaz, a Sacramento tehetségeiben persze mindig benne lehet egy-egy nagy este, de Bogdan Bogdanovics például egy ideig még nem lesz bevethető.

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:30

Két izgalmas csapatról beszélünk, hiszen a Sunsnál parádézott az előszezonban Deandre Ayton, az idei 1/1-es és ha köré jól tudnak építkezni, ő pedig hozza, amire képes, akkor jó lehet idén nézni a meccseiket - eközben a túloldalon megszerezték Luka Doncicot és DeAndre Jordannel megoldották a centerkérdést is, ráadásul Smith is egy évvel tapasztaltabb lett. Mindkét csapatot nagy érdeklődés övezi, a Mavs azért valamivel jobban néz ki, de így a szezon elején bármi elképzelhető ezzel a két együttessel - Dirk Nowitzki, Harrison Barnes és lehet, hogy a Barea-Powell-Kleber trió sem lesz ott a vendégeknél, míg a hazaiaknál viszont a nem teljesen egészséges Devin Booker is visszatérhet már.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

Mindkét oldalon zajlik a munka, de az előszezon végén inkább csak a Clippersnél tűnt úgy, hogy készen állnak a rajtra. A Denvernél keveset játszott együtt a kezdő és több szempontból is akadozott még a gépezet, Paul Millsap helye nem nagyon volt meg, a periméterről elég ingadozó teljesítmények érkeztek, nem volt meg az összhang, sokszor a kinti dobások sem úgy ültek, ahogy kellett volna, sok volt az eladott labda és "természetesen" a védekezésen is van még mit csiszolni. A Clippers letisztultabb játékot mutatott, sorra nyerte is a meccseket, a Harris-Gallinari kettős nagyon agresszív és határozott stílusban húzta a többieket, centerposzton pedig a Gortat-Marjanovics páros eddig elégnek tűnt - meglátjuk, hogy most Jokicsék ellen is az lesz-e. Vannak persze kérdőjelek, Teodoszics, Beverley, vagy éppen Bradley játéka ilyen, meglátjuk, hogy hogyan állnak össze élesben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus