Parádézott a Memphis, nyert a Sixers és a Heat

A Grizzlies ellenállhatatlannak bizonyult, de a Miami és a Philadelphia is jól nézett ki hajnalban.

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 98-128

Gálázó Memphis. Esélyt sem adott ellenfelének a Grizzlies, a vendégek több fokozattal magasabb tempóban kosárlabdáztak és kiütötték a Charlotte-ot: az első negyedet 12 ponttal nyerték, a nagyszünetben pedig már 73-43-ra, kereken harminc egységgel vezettek. A fordulás után visszavettek, onnantól "egált" mentek a felek, de a vége így is kiütés lett és egy másodpercig sem lehetett kérdés, hogy mennyivel jobb a Memphis. Az együttesnél Ja Morant ellenállhatatlan volt (24 perc alatt 16 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 2 blokk), Desmond Bane 20 perc alatt 19 pontot rámolt be, Steven Adams 24 perc alatt egy 15 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát gyártott - azt csináltak, amit akartak, 68-36-ra nyerték a lepattanózást és a festékben is győztek 62-48-ra. Az újabb remek teljesítmény után bizakodva tekinthetnek a folytatásra, Morant formája különösen jól fest jelenleg.

Részsikerek. A meccshez nem volt köze a Hayward, Plumlee és Oubre Jr. nélkül kiálló Hornetsnek, így maradt az, hogy apró részsikereket emeljünk ki velük kapcsolatban. Az újonc James Bouknight például a legutóbbi remek teljesítménye után most is felhívta magára a figyelmet, a padról beszállva 17 pontot és 4 lepattanót tett hozzá, rajta kívül pedig Terry Rozier (21 pont, 5 gólpassz, 5/9 tripla) is hozta, amit kell - LaMelo Ball és Miles Bridges jutott még náluk tíz pont fölé, de ők azért már elmaradtak az említettektől. Összességében 36%-os mezőnymutatóval és 24%-os triplázással zártak, abszolút nem voltak a Grizzlies súlycsoportjában, következőleg a Heat ellen javíthatnak. 

A Hornets legjobb dobói: Rozier 21/15, Bouknight 17/3, Bridges 14/3
A Grizzlies legjobb dobói: Bane 19/9, Morant 16, Jackson Jr. 16/9

 

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 125-113

Visszavágott a Sixers. A felek már másodszor találkoztak az előszezon során, legutóbb még a Toronto nyert, most viszont a Phillynél rendelkezésre állt Joel Embiid és Tobias Harris - egyikük sem játszott túl sokat, a center 10 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal segített be, míg Harris 14 pontot tett hozzá. Ezzel együtt az első félidőben 71 pontig jutott a gárda és vezetett már 23-mal is, most abszolút jobbnak bizonyult ellenfelénél, bár végül inkább a cseréket emelhetjük ki: a Niang-Joe páros 31 ponttal és 7/11 triplával szállt be, de Maxey és Drummond is nagyon hasznosnak, eredményesnek bizonyult. Seth Curry és Danny Green a kezdőben szórt be 7/14 hármast, összességében 18-szor köszöntek be kintről csapatszinten, ami mindenképpen üde színfolt az eddigi Simmons-központú, kintről csak ritkán életveszélyes támadójátékhoz képest - következőleg a Brooklyn ellen már "rangadót" vívnak.

Siakam nélkül játszott a Toronto. Az erőcsatár nem állt rendelkezésre a Raptorsnál, de OG Anunoby (22 pont, 4/7 tripla, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Fred VanVleet (17 pont, 7/13 mezőnyből) azért igyekezett összefogni a gárdát. Ez a Sixers szintjén most nem sikerült, de valószínűleg nem is a Philly lesz a fő ellenfelük a szezon során, főleg nem Siakam nélkül - Achiuwa, Flynn, Trent Jr., vagy Mykhailiuk is mutatott szép dolgokat, részfeladatokat megoldottak, de ők csapatként 30% alatt tripláztak és védekezésben sem igazán volt megoldásuk ezen az estén. Ezúttal ennyi volt bennük, most a Boston ellen zárják az előszezont, aztán jöhetnek a tétmeccsek!

A 76ers legjobb dobói: Niang 16/12, Joe 15/9, Curry 15/12
A Raptors legjobb dobói: Anunoby 22/12, VanVleet 17/9, Flynn 13/9

 

Houston Rockets - Miami Heat 106-113

Most is jó volt a Heat. Az első meccsen remeklő Miami oldalán már Jimmy Butler is rendelkezésre állt, de elég csendesnek bizonyult és összességében nem is játszott sokat a Heat kezdője - csak Duncan Robinson jutott 19 perc fölé, ő ennek örömére be is szórt 20 pontot 5/11 triplával. Kyle Lowry szépen mozgatta a csapatot (2 pontjára 10 gólpassz jutott), Bam Adebayo is jól játszott (14 perc alatt 15 pont, 7 lepattanó, 3 blokk), míg a legutóbb parádézó Tyler Herro ezúttal a kispadról szállt be remekül: 24 pontig, 9 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott, 7/13 dobása a gyűrűben landolt. Az első három negyedben összességében egyértelműen jobbak is voltak a floridaiak, vezettek már 21 ponttal is, onnan engedték vissza a végén a Houstont, de a gyenge triplázás és büntetőzés ellenére magabiztos győzelmet arattak - az első két meccs alapján jó irányba halad a Spoelstra-legénység.

Green jól mozgott. A Rockets két fiatal "vezérbikája" közül Jalen Green volt az, aki jobban nézett ki ezen a találkozón, az újonc 20 pontot szerzett 4/9 triplával és 3 labdaszerzéssel, ő volt csapata legjobbja. Kevin Porter Jr.-nak kevésbé ment (12 pont, 4 gólpassz, 3/10 mezőnyből), míg Christian Woodnak a dobásával voltak gondok (4/10 mezőnyből, 1/5 tripla, 4/9 büntető) - nagy csodákat nem tudunk írni a társaságról, akadtak biztató részeredmények, de különösebb extrát nem mutattak. A végén azért szorosabbá tették a vereséget, az utolsó negyedet 36-22-re nyerték meg, de reális esélyük nem volt a győzelemre.

A Rockets legjobb dobói: Green 20/12, Wood 13/3, Porter Jr. 12/6, Christopher 12
A Heat legjobb dobói: Herro 24/12, Robinson 20/15, Adebayo 15

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus