Pelicans-Celtics a Sport Tv-n, Atlantában nyerne újra a Bucks

Két kellemetlen pofon után bizonyítana ismét a Celtics, back-to-back is kötelező meccs előtt áll az Orlando, a Bucks pedig a váratlanul magára találó Hawks ellen javítaná az elmúlt napok vereségeit - mutatjuk, hogy mire érdemes figyelnünk az NBA soron következő játékapján.

New Orleans Pelicans – Boston Celtics 22:00 (ÉLŐ – Sport 1)

A Pelicans remek formába lendült az utóbbi hetekben, a hazaiak 7-3-mal hozták le az utolsó tíz meccsüket, Brandon Ingram sérülése sem vetette vissza a lendületüket, így magabiztosan érezhetik magukat a stabil playoff-mezőnyben, jelenleg ötödik a csapat és még talán a top 4-ről sem mondott le. A Celtics viszont még ennél is komolyabb erőt képvisel, hiába kapott ki kétszer is a csapat az Atlantától a napokban, természetesen a mezőny egyik legerősebb gárdájaként hivatkozunk a keltákra – ezt mutatja az is, hogy akkora előnnyel vezeti Keletet a Bucks előtt, mint amekkora különbség van a nyugati 1-9. (!) helyezettek között. A New Orleans most egy nehezebb programba csöppent, ugyan a Thunder ellen nemrég kikapott a gárda, de legutóbb ezt a Bucks elleni sikerrel tudta feledtetni – most egy újabb topcsapat érkezik hozzájuk, és talán most lesz a legnehezebb dolguk. A Bostonnál a két atlantai vereség ellenére nincs ok aggodalomra, a hírek szerint az aktív rotációnak minden tagja bevethető lesz, a hazaiaknál viszont Ingram mellett Alvarado sem egészséges, ők biztosan nem lehetnek ott a pályán. Hiába van remek formában a Pelicans, így is inkább a vendégek felé billenhet el a mérleg nyelve – persze az sem lenne akkora meglepetés, ha a keleti második után az éllovast is elkapná a NOP, jelenlegi formája alapján abszolút tarthatja a lépést a Bostonnal, így egy kiélezett, szoros derbire számíthatunk.

 

Orlando Magic – Memphis Grizzlies 00:00

Viszonylag egyértelműek az erőviszonyok, a Magic annak ellenére a szezon legkellemesebb meglepetése, hogy a csapat most zsinórban három mérkőzésén nem tudott nyerni – igaz, hogy a Kings, a Warriors és a Clippers sem éppen az egyszerűbb mérkőzések közül való volt. Az Orlando hosszabb hazai menetrendje most a Grizzlies ellen folytatódik, ahol a back-to-back ellenére kötelező győzelem előtt állnak a floridaiak, a Grizzlies tartalékos kerete annyira alacsonyan rangsorolt, hogy gyakorlatilag senki ellen sem léphet pályára győzelmi reményekkel – ezt mutatja a Macik tízből két megnyert mérkőzésük is az elmúlt időszakban. A Magic továbbra is őrzi keleti ötödik helyét, viszont az utóbbi napok vereségeinek köszönhetően kissé leszakadt a negyedik helyről, ráadásul tegnapi győzelmével a Pacers is zárkózni tudott mögötte – veszélyben még nincs a csapat, de mindenképpen rendeznie kell a sorokat Mosley csapatának, ez a mérkőzés tökéletes alkalom lehet arra, hogy ismét visszatérjen a gárda a helyes útra, a fáradtság sem lehet kifogás ezúttal.

 

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 00:30

Az Atlanta teljesen értelmezhetetlen módon talált magára az alapszakasz végére, zsinórban négy győzelemnél jár, ráadásul az utóbbi napokban kétszer is legyőzte a liga legjobb csapatát, legutóbb egy back-to-back második felén, hosszabbításban fektette két vállra a Bostont. Most egy hasonlóan nehéz mérkőzés vár Murrayékre, hiszen a Bucks a keleti második helyet foglalja el – annak ellenére nagyobb erőt képvisel a vendégcsapat, hogy jelenleg megint nem tudja azt a formát nyújtani, ami elvárnánk tőle. A Milwaukee az elmúlt két találkozóján kikapott, előbb a Lakers ellen egy végletekig kiélezett, dupla hosszabbításos derbin adott le egy komolyabb előnyt, majd legutóbb New Orleansban kapott ki – most akármilyen félelmetesnek tűnhet a Hawks a két Celtics elleni győzelme miatt, kötelező hozniuk ezt a meccset Gianniséknak. A hazaiaknál Trae Young és Onyeka Okongwu továbbra is sérült az aktív rotációból, Jalen Johnson játékára viszont elvileg ma már lehet esély, az ő státusza kérdésessé javult. A Bucksnál Damian Lillard nem lesz bevethető, rajta kívül viszont mindenki egészséges, így tehát nem is lehet kérdés, hogy a Bucks felé kellene, hogy billenjen a mérleg nyelve, nagy blama lenne, ha a vendégek nem tudnák javítani az utóbbi napok vereségeit – a másik oldalon pedig elképesztő bravúr lenne, ha a keleti első elleni győzelmek után egy másik élcsapatot is meg tudna lepni az Atlanta.  

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus