Pelicans-Knicks a Sport Tv-n, első győzelmére hajt a Grizzlies

Hét mérkőzést rendeznek az NBA következő játéknapján, melynek során rangadót vív egymással a Pelicans és a Knicks, megszerezné első győzelmét a Memphis, először tér vissza ellenfélként Torontóba Nick Nurse, a Pacers pedig a Cleveland ellen folytatná a remek szezonkezdetét. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló mérkőzésekről.

New Orleans Pelicans – New York Knicks 01:00 (ÉLŐ – Sport 1)

A Pelicans második mérkőzésére készül a szezonban, a nyitányon Memphisben tudott nyerni a csapat, egészségesen ez azért elvárható volt tőlük, különösen a Grizzlies jelenlegi helyzetét tekintve. Két nap pihenő után lép most újra pályára a New Orleans, a back-to-back érkező New York Knickset fogadják Zion Williamsonék. A Knicksnek alig 24 órával ezelőtt Atlantában volt jelenése, ahol remek triplázással behúzták a keleti rangadót, megszerezve ezzel idei első győzelmüket. A hazaiaknál Trey Murphy, Jose Alvarado és Naji Marshall sem bevethető az alapszakasz első néhány hetében, a Pelicans kiegészítői így most sem lehetnek ott a pályán, a Knicks viszont teljesen egészséges kerettel érkezik a mérkőzésre. Bár a fáradtság komoly faktor a vendégek részéről, de összességében egy látványos és kiegyensúlyozott találkozóra számítunk, amely bármelyik irányba eldőlhet.

 

Detroit Pistons – Chicago Bulls 01:00

Mindkét csapat pihenőnap nélkül játssza le ezt a meccsét, a Pistons és a Bulls is 1-1 győzelmet és vereséget gyűjtött az első napokon. A Detroit az előző alkalommal a Hornets ellen szerezte meg első győzelmét az idényben, ez talán meglepetés is volt az előzetes elvárások alapján, főleg úgy, hogy Cade Cunningham nem akkor játszotta élete mérkőzését. A Bulls a Toronto ellen vívott ádáz csatát az előző hajnalban, a végig szorosan alakuló meccs végül hosszabbításba torkollott, ahol Alex Caruso süllyesztette el két másodperccel a vége előtt a győztes hármast, ezzel szerezte meg első sikerét a Chicago. A kanadaiak ellen pocsék meccset (és összességében a szezont is borzasztóan kezdő) Zach LaVine játéka a back-to-back második felén egyelőre kérdéses, a Detroitból pedig továbbra is Bogdanovic, Morris és Livers hiányzik. Fáradt csapatok visszafogottabb meccsét várjuk, ahol talán a Bulls bár extra játékidőből érkezik, de képesnek kell lennie felülkerekednie a detroitiak ellen.

 

Washington Wizards – Memphis Grizzlies 01:00

Eddig nyeretlen csapatok összecsapása lesz ez: a Wizards az Indiana ellen kapott ki a szezonnyitón, ahol a védekezés nyomokban sem volt felfedezhető, 143 pontot kapott a csapat – igaz dobtak Kuzmáék 120-at, de ez nem sokat javít a helyzetükön, leginkább ilyen meccsekre számíthatunk majd tőlük. A Memphis nem a legjobb lelkiállapotban kezdte a szezont, nem elég Morant eltiltása, Clarke sérülése mellett Steven Adams is az egész szezonra kidőlt, nagy kérdés, hogy idén ők milyen célokért fognak küzdeni. A Grizzlies 0-2-vel nyitotta az idényt, most back-to-back utaznak a fővárosba, legutóbb Denverben maradtak alul. A vendégeken kezd egyre nagyobb nyomás lenni, a jócskán alsóházi Washington ellen illene megszerezniük az első sikerüket, ha 0-3-mal kezdenének akkor az annak ellenére is kudarcnak lenne mondható, hogy három kulcsjátékosuk a hiányzik.

 

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 01:30

A hazaiak pihenőnap nélkül lépnek újra pályára, alig egy nappal ezelőtt Donovan Mitchell 43 pontja sem volt elég a Thunder legyőzéséhez, így a Cavs is elszenvedte idénybeli első vereségét. A Pacers egy meccsen van túl eddig, azt nagyon meggyőzően hozta, a csapat 143 pontnál állt meg a Wizards ellen – ráadásul csapatként tudott dominálni, nem volt szükség senkitől komolyabb megőrülésre. Haliburtonéknek most azért egy nehezebb ellenfél következik, ha a Cavaliers ellen is képesek lesznek fenntartani az első meccsen bemutatott dobóformájukat (csapatként 50-40-90-nel céloztak a fővárosiak ellen), akkor bőven lehet keresnivalójuk. Tyrese Haliburton játéka egyelőre kérdéses, bár nagy valószínűséggel ott lesz a parketten, a túloldalon pedig az előző meccset kihagyó Garland és az idényt még nem megkezdő Jarrett Allen játéka is bizonytalan – előbbi minden bizonnyal ott lesz a pályán, utóbbi felépülésére még valószínűleg várni kell néhány meccset. Összességében hazai pályán Mitchellék az esélyesebbek, de a Pacers képes lehet nagyobb csapatokat is meglepni idén, meglátjuk, hogy a fáradtabb Cavs ellen tudják-e tartani az első meccsen nyújtott teljesítményüket.

 

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 01:30

Ez a mérkőzés leginkább Nick Nurse „hazatérése” miatt lehet érdekes, a kanadaiakkal 2019-ben bajnoki címet nyerő vezetőedző nyáron Doc Riverst váltotta a Philly kispadján, most azonnal a második mérkőzésén korábbi csapatával kell szembenéznie. A Raptors nem elég, hogy pihenés nélkül kell, hogy pályára lépjen, legutóbb hosszabbítást kellett játszania a Chicagóval, ahol Rajakovics csapata az utolsó másodpercekben szenvedett vereséget egy egylabdás meccsen. A Sixers annak ellenére előrébb jár, hogy James Harden kálváriája jócskán árnyékba helyezi a csapatot az idei szezon elvárásait illetően, a szupersztár természetesen ezúttal sem lesz ott a csapattal, rajta kívül azonban nincs hiányzója a Sixersnek. A vendégek a Bucks ellen játszották az első meccsüket, ahol Harden nélkül váratlanul szoros meccsre kényszerítették a tavalyi keleti elsőt – Tyrese Maxey azonnal igazolta, hogy képes lesz átvenni a problémás irányító helyét a csapat hierarchiájában. Az esélyek itt most egyértelműek, a Raptors fáradtabban, ráadásul hosszabbítás után érkezik meg ebbe a meccsbe, a pihentebb és összességében is jobb Philly jó esélyekkel indul az első győzelméért.

 

Minnesota Timberwolves – Miami Heat 02:00

Mindkét fél enerváltan kezdte az új szezont, bár a Miami az első meccsen még egy szűkös győzelemmel tudott nyitni a Detroit ellen, de tegnap már a Boston ellen elszenvedte első vereségét – utóbbi azért belefér, a Boston egyértelműen nagyobb erőt képvisel, ennek ellenére tisztesen helytállt a tavalyi keleti bajnok. A Timberwolves a Toronto ellen már az első meccsén kikapott, akkor Anthony Edwards mellé igazán senki nem tudott fellépni, most két nap kihagyás után javíthatnak Townsék, nagy szükségük is lenne egy sikerre. Karl-Anthony Towns szintlépése egyébként elvárás lenne, a Raptors ellen bár eljutott 19 pontig, de erre 25 rádobásra volt szüksége, pocsék formát fogott ki, a Heat ellen ez valószínűleg szintén nem fog beleférni. A hazaiaknál az első meccset is kihagyó Jaden McDaniels játéka kétséges, a vendégeknél pedig Caleb Martin és Josh Richardson pályára lépése bizonytalan. A kérdés, hogy a Miaminál mennyit nyom a latba a fáradtság, a Wolvesnak nagyon kellene egy győzelem, hiszen az elkövetkezendő időszakban megmérkőznek majd a Hawksszal, a Nuggetsszel és a Celticsszel is – nem vár tehát könnyű menet Edwardsékra.

 

Phoenix Suns – Utah Jazz 03:00

A Suns legutóbb a Lakerstől kapott ki úgy, hogy az utolsó negyedet még egy nagyobb előnnyel kezdte meg, most ezt egyértelműen javítani szeretné a Jazz ellen. A Utah pihenőnap nélkül lép pályára, az előző játéknapon Markkanen vezetésével bravúrgyőzelmet szerzett a Clippers ellen, komoly meglepetés volt ez részükről, a finn magasember mellett Olynyk és Sexton is nagyon jól szállt be a padról, ők ellensúlyozni tudták Clarkson ezúttal gyengébb estéjét. A hazaiaknál már az előző mérkőzést is ki kellett hagynia Bookernek és Bealnek is, most is az a valószínűbb, hogy nem lesznek ott a pályán a Suns sztárjai. Ennek ellenére viszont sokáig a Lakers elleni is vezetni tudtak, így egy fáradtabb, nagy energiákat felemésztő mérkőzésből érkező Utah ellen Booker és Beal nélkül is elvárható lenne a Suns győzelme. Ezek éppen azok a meccsek, amiket a szupersztárok nélkül is illene behúznia a gárdának, ha valóban a bajnoki címet célozzák meg, kijelenthetjük, hogy kötelező győzelem előtt állnak Duranték.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus