Pelicans-Suns és Mavs-Bucks rangadó hajnalban

Lesz Cavs-Kings, Sixers-Lakers, Nets-Hawks és egy Rudy Gobert visszatérése miatt érdekes Jazz-Timberwolves is: nézzük a programot.

 

Charlotte Hornets - New York Knicks 01:00

A Charlotte a Wizards elleni győzelem óta megint kikapott sorozatban háromszor, bár szoros meccseket játszik a csapat, de továbbra sem tud nyerni, védekezni pláne nem, a 7-18-as mérleg önmagáért beszél. A Knicks sincs kirobbanó formában, Tom Thibodeau fokozatosan tünteti el a játékosokat a rotációból, de az előző két mérkőzésükön nagyon felszívták magukat, a Cavst és az Atlantát is 90 pont alatt tartották, így természetesen meg is nyerték mindkettőt. Ha hasonló védekezést mutatnak be most is Randle-ék, akkor idegenben is nekik áll a zászló, több meccset nyertek eddig vendégként, mint a Hornets otthon, fontos sérültjük nincs, a kulcsembereik játszhatnak, úgyhogy csak rajtuk múlik, hogy ezt érvényre tudják-e juttatni a liga legalsó traktusába tartozó ellenféllel szemben. 

 

Indiana Pacers - Washington Wizards 01:00

A Pacers most tért haza a hétmeccses nyugati túrájáról, amelynek nagyon komoly mélypontokat is megélt, viszont az utolsó két mérkőzés jól sikerült: nyertek a Warriors pályáján, majd szoros meccsen kaptak ki Minnesotában úgy, hogy visszatérhetett a sérüléséből Tyrese Haliburton és Myles Turner is. A kérdés az, hogy a túra mennyit vett ki belőlük, és hogy mennyire lesznek másnaposak otthon, mert papíron mindenük megvan ahhoz, hogy megverjék a Washingtont: a vendégek zsinórban négyet buktak, idegenben csak 3-9-re állnak, és nem számíthatnak Bradley Bealre. A Turner-Porzingis csata érdekes lehet, ahogy a Haliburton-Morris is, azt is érdemes lesz figyelni, hogy mihez kezd az Indy Kyle Kuzmával, de összességében talán több lábon állnak a hazaiak, ha lesz energiájuk otthon, akkor ők az esélyesebbek. A kisebb sérülések azért még boríthatják a dolgokat, Turner és Smith játéka a hazai, Porzingisé és Bartoné a vendégeknél kérdéses. 

 

Orlando Magic - Toronto Raptors 01:00

A Magic legutóbb a semmiből aratott váratlan győzelmet a Clippers ellen, ezzel megtört egy hosszú vereségsorozatot, de így is csak 6-20-ra áll, így az esélyes most is a Raptors - illetve a Raptors lenne, de a kanadaiak eddig csak otthon veszélyesek, idegenben alig 3-9 a mérlegük, és vendégként az utóbbi nyolc találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni Detroitban. Ezzel együtt természetesen győzniük kellene Orlandóban, a kulcsembereik közül mindenki ott is lehet a parketten, míg a Magicnél Carter Jr., Suggs, Okeke és Harris most sem léphet még pályára. Meg kell oldaniuk Siakaméknak...

 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 01:30

Az Atlanta rossz passzban van, egyrészt hétből ötöt bukott a csapat, másrészt Hunter és Collins után Dejounte Murray is megsérült, így már a harmadik kezdőjátékosuk dőlt ki rövid idő alatt. A Netsnél nincsenek ilyen gondok, most elvileg Ben Simmons is ott lehet a parketten, és összességében is jó formát futnak: a Boston elleni "bocsánatos" vereségük óta megverték a Charlotte-ot, az elmúlt tizenegy meccsükből pedig nyolcat is megnyertek, így már meg is előzték a Hawkst, illetve 9-5-re állnak otthon. A Durant-Irving páros jól működik, ha a csapatvédekezésük nem is az igazi, illetve a festékben vannak is gondjaik, de az ezer sebből vérző Atlantától így is bravúr lenne, ha meg tudná fogni ellenfelét - nagyon nagy meccs kell Trae Youngtól és Clint Capelától, de valószínűleg Bogdan Bogdanovicstól is ahhoz, hogy ezt tető alá hozzák.

 

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 01:30

Ez rangadó lesz két jó csapat között, bár a Kings legutóbb elbukta a Milwaukee elleni rangadót degenben, de az a "belefér" kategória, előtte pedig  zsinórban hármat nyert - míg a Cavs a Knicks elleni ballépés után hozni tudta a tartalékos Lakers elleni kötelezőt. A keleti harmadik fogadja a nyugati ötödiket, az első meccsüket 127-120-ra nyerte Sacramentóban a Kings, most is ennek megfelelő színvonalú összecsapásra van kilátás. Mindkét csapat top tízes támadójátékot mutat eddig, sőt a Sacto top5 körül mozog, a különbséget viszont a Cavs ligaelit védekezése jelenti, ezt a Kings csak ideig-óráig tudta hozni egyelőre. A hazaiak terveit az döntheti be, ha Donovan Mitchell végül nem játszhat (kérdéses a pályára lépése), míg a vendégeknél ugyanez a helyzet De'Aaron Fox esetében, az ő megjelenése sem biztos. Ami viszont az, a Kevin Love hiánya, ő biztosan kihagyja az összecsapást.

 

Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 01:30

A Phillynél legutóbb visszatért James Harden, de vele együtt sem tudtak nyerni Houstonban, hosszabbítás után ismét kikaptak, azóta viszont három teljes napot pihenhettek, így alaposan felkészülhettek erre a találkozóra és ritmusba hozhatták Szakállt. A Lakers remek formát futott még nemrég, aztán Anthony Davis lebetegedett és kikaptak Clevelandben, majd nélküle és LeBron James nélkül Torontóban is. Most viszont a tervek szerint mindketten felépültek és mindketten ott lesznek a pályán, meglátjuk, hogy Davis MVP-formáját megtörte-e ez a kis kihagyás, és hogy a csapat visszatér-e arra az útra, amivel például előtte Milwaukee-ban is nyerni tudott. A Philly sincs jó passzban, ők Hardentől várták volna azt a pluszt, amivel elindulhatnak felfelé, meglátjuk, hogy ez megtörténik-e - az Embiid-Davis csata parádésnak ígérkezik, a többi majd kiderül. 

 

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 02:00

Kötelező meccs a Memphis számára, Moranték kiváló formában vannak, és Desmond Bane nélkül is szárnyalnak, az előző négy mérkőzésüket megnyerték, így ott vannak a nyugati harmadik helyen, és győzelem esetén egész biztosan feljönnek a másodikra, hiszen az előttük lévő két csapat egymás ellen játszik. A Pistons nyilván más kategória, bár mostanában a Dallast, majd a Miamit is meglepte, és legutóbb kis híján a New Orleansnak is fejfájást okozott, úgyhogy oda kell rá figyelni, de ettől még toronymagas favorit a Grizzlies. A vendégeknél Cade Cunningham még mindig nem játszhat, a hazaiaknál pedig Steven Adams pályára lépése kérdéses. 

 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 02:30

Kiemelt nyugati rangadó a konferencia első két helyezettje között, akik ellentétes utakon haladnak. A Pelicans top hármas (!) védekezést épített fel az utóbbi hetekben, és Brandon Ingram nélkül is halad előre, zsinórban ötöt, összességében pedig tizenkettőből tízet nyert meg a gárda, és sokszor bizonyította, hogy harmatos támadójátékkal is képes hozni a győzelmeket. A Suns viszont nemrég még simán vezette Nyugatot, de az utóbbi négy meccséből hármat is elbukott, a Rockets elleni betli után az előző kettő ráadásul botrányosra sikerült: 130-111-re, tükörsimán kaptak ki a Mavstől úgy, hogy egy félidő alatt lerendezték őket Doncicék, majd legutóbb 45 pontos hátrányban is voltak a Boston ellen. Nagy kérdés, hogy az újabb rangadóra össze tudják-e magukat szedni, Devin Booker korábbi őrülete elillant és kifejezetten rossz formában van, az egész csapat nem működik, ráadásul éppen négyes poszton lyukas a rotáció, ahol az élete formáját futó Zion Williamsonnal kellene valamit kezdeni. Ugyan Chris Paul legutóbb viszatért, de a Celtics ellen szinte észrevehetetlennek bizonyult, érdeklődve várjuk, hogy mi történik most a vendégcsapattal - a Pelicansnél Ingram és Herb Jones továbbra sem bevethető, lehet, hogy most már rájuk is szükség lenne...

 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

A mérkőzés pikantériáját a két csapat nyári cseréje adja, hiszen a Timberwolves kis híján a szertárosát is odaadta a Jazznek Rudy Gobert-ért, azóta viszont teljesen váratlanul a Utah szerepel jobban: jelen pillanatban másfél meccsel tart a nagyobb célokért közdő Minnesota előtt. Gobert visszatérése mindenképpen érdekes pillanat lesz, beszélt is erről a francia center, nyilvánvalóan bizonyítani akar, de csapata nincs jó formában annak ellenére, hogy az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert. Védekezni egyáltalán nem tudnak a vendégek, simán képesek 120-130 pontokat kapni, a könnyen, lazán játszó Jazz pedig ezeket köszöni szépen és megbünteti - főleg, hogy nyilvánvalóan náluk is bizonyítani akarnak többen is Gobert és a Timberwolves ellen. Clarksonék legutóbb a GSW-t izmozták le otthon, ugyan védekezésben ők is elég harmatosak, de simán benne van, hogy otthon ők nyerik a várható pontháborút - bár ehhez kellene a betegséggel bajlódó Lauri Markkanen is, főleg, hogy Collin Sexton már, Mike Conley pedig még nem bevethető. A vendégeknél természetesen Karl-Anthony Towns sérült még mindig.

 

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 04:00

Ez is kiemelt rangadó lesz két olyan csapat között, amellyel a végelszámolásnál is könnyen találkozhatunk majd. A Dallas a rangadókon általában jól játszik, a Suns szétszedése után Denverben is nyerni tudott a gárda, így nincs rossz formában, bár összességében eddig azért alulteljesít a várakozásokhoz képest - míg a Bucksnál is voltak hullámvölgyek, de az előző három meccsét szintén megnyerte, a Kings elleni sikernek pedig már értéke is volt. A Giannis-Doncic csata igazi csemegének ígérkezik, bár a szlovén valószínűleg Jrue Holidayjel találkozik majd legtöbbször, akinek a sérülése után visszatérő Khris Middleton is "fogadhat" néha, míg a túloldalon meglátjuk, hogy Finney-Smith és társai mire mennek a görög klasszissal szemben. Egyelőre jobb csapat a Bucks, de az ilyen meccseken általában jól vizsgázik a Dallas és a hazai pálya is segíti, bár idei első összecsapásukat otthon megnyerte a Milwaukee - Giannis ott egy könnyed 30-ast dobott, Doncic pedig 27 ponttal és 12 gólpasszal zárt. Védekezésben egyébként eddig nagy a Bucks fórja, top2 hátul a Budenholzer-legénység, támadásban viszont a 15-be is alig fér be, ebben a Mavs jár előrébb - bár Middleton visszatérése alighanem hosszabb távon ezt kisimítja a keleti bajnokesélyesnél.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus