Phoenixbe látogat a Bucks, a Jazzhez a Thunder

Pályán a Knicks és a Timberwolves, Brooklynba utazik a Dallas, Miamiba a Magic: ez vár ránk hajnalban.

 

Indiana Pacers - Houston Rockets 01:00

A Pacers továbbra sincs igazán kirobbanó formában, zsinórban hármat bukott, bár mindegyiket jó csapat ellen, majd legutóbb hozta a kötelezőt a Charlotte-tal szemben - de a meggyőzőtől azért messze vannak még Siakamék. A Rockets négyből kettőt nyert, legutóbb Minnesotában kapott ki elég egyértelműen és főleg pocsék támadójátékkal, idegenben továbbra is csak 5-17 a mérlege, ez utóbbi pedig összességében az Indy felé billenti a mérleg nyelvét - egyébként is több győzelmük van a hazaiaknak, ráadásul decemberben idegenben is nyerni tudtak Houstonban. Haliburton és Jalen Smith játéka kérdéses náluk, rájuk azért nagy szükségük lenne, míg a Rocketsnél VanVleet és Eason sem játszhat - főleg előbbi hiánya érintheti érzékenyen Sengünéket. 

 

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 01:30

Mindkét együttes back-to-back lép pályára, a Nets a Warriorstól kapott ki hazai pályán, míg a Dallas a Philadelphiát győzte le, és bár összességében a Mavs sincs jó formában, de jelenleg Brooklynban azért esélyesebbnek számít. A Nets csak 20-29-re áll és otthon sem kategóriákkal jobb ennél a mérlegénél, míg a Dallas idegenben is pozitív mérleget hozott eddig, és az nem lehet kérdés, hogy potenciálból több van Luka Doncicékban. Fontos lesz viszont az is, hogy végül ki lehet ott a pályán: a hazaiaknál Finney-Smith és Sharpe biztosan, Johnson, Simmons és Walker lehet, hogy kihagyni kényszerül az estét, míg a Mavs oldalán Lively-ra nem számíthatnak, és Exum sorsa is csak a feldobás előtt dől majd el.

 

Miami Heat - Orlando Magic 01:30

Fontos meccs két közvetlen rivális között, akik egymással (is) csatáznak a playoffba kerülésért, így egyáltalán nem mindegy, hogy mi történik ezen a derbin. A Heat a korábbi vereségsorozata után nyert kettőt, majd kikapott a jelenleg a liga legszűkebb elitjébe tartozó Clipperstől, az Orlando pedig zsinórban három győzelemnél tart, a minnesotai bravúrt a Spurs és a Pistons elleni kötelezők egészítették ki - viszont az idegenbeli túra ötödik állomásánál tartanak már Bancheróék, nem lesznek túl frissek. A Heaten nagyobb a nyomás a hazai pálya és a nagyobb elvárások miatt, ráadásul ha nyernek Butlerék, akkor az egymás elleni szériát is behúzzák 3-1-re, ami számíthat még a végén. A Miami oldalán Herro és Duncan Robinson játéka megint kérdéses, a Magicnél viszont jelen pillanatban senki sem szerepel a sérültlistán, úgyhogy a vendégek bármire képesek lehetnek.

 

New York Knicks - Memphis Grizzlies 01:30

Országos egyes, hiszen a New York ugyan legutóbb kikapott a Lakerstől, de előtte a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számított, a teljesen kiürülő, több sérült, mint egészséges játékossal rendelkező Memphis pedig az előző öt meccsét elvesztette, a legutóbbi kettőn sansza sem volt ennek elkerülésére. A New Yorknál Randle, Anunoby és Grimes sem játszhat, ez azért jelentősen nehezíti Brunsonék dolgát, de így is csak rajtuk múlik, hogy hozni tudják-e az egyértelmű kötelezőt, ha nem, az betlinek számítana még így is.

 

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 02:00

Négyből hármat nyert a Minnesota, a Magic elleni hibát a Rockets ellen tudta javítani a társaság, és bár elsősorban otthon életveszélyes, de a 16-10-es idegenbeli mérleggel sem kell szégyenkezni - ez konkrétan jobb, mint a Chicago hazai mutatója. A Bulls ötből kettőt nyert meg, és főleg védekezésben találja meg ritkán a szükséges megoldásokat, ráadásul sok a sérültje, az alapvetően kiesett hiányzókon kívül White, Caruso, Craig és Terry játéka is erősen kérdéses - főleg hátvédposzton, playmakerekben lehet hiány. A Minny játéka stabil, és nincs fontos hiányzó Edwardséknál, úgyhogy az esélyesek idegenben is ők, ha hozni tudják magukat (nincs back-to-back, nem túráról jönnek, stb.), akkor nyerniük kell.

 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

A Thunder a kisebb gödör óta sorozatban hármat nyert, és bár legutóbb megszenvedett Torontóban, de összességében magabiztosan érkezhet meg az idén eddig kettőből kétszer legyőzött divíziórivális otthonába. A Utah három vereség után legutóbb nagy felzárkózást produkálva és az ellenfél leolvadását kihasználva legyőzte a Milwaukee-t, ez a bravúrsiker adhat némi önbizalmat és lendületet Markkanenéknek, de a védekezésük egészen az ottani utolsó negyedig pocsék volt most már meccsek óta, és nem igazán látni, hogy ez mitől javulna. A Markkanen-Holmgren csata jónak ígérkezik, de összességében ha megfelelő energiával, sebességgel és koncentrációval játszik a Thunder (ahogy szokott), akkor túl sok helyen támadható ez a Utah ahhoz, hogy ne vendéggyőzelem szülessen. Az OKC-nél mondjuk elég sok a sérült, Jalen Williams, Micics és Wallace játéka is kérdéses.

 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 04:00

A Milwaueke eddig 1-3-ra áll az idegenbeli túráján, és ez eddig Doc Rivers eredményességét is összegzi a csapat kispadján, most pedig jöhet a kirándulás ötödik, meglehetősen nehéznek ígérkező állomása. A jelek szerint benne van a pakliban, hogy Rivers nem is feszül rá a találkozóra, Lopez játéka személyes okok, Giannisé és Lillardé pedig kisebb sérülések miatt kérdéses hivatalosan, meglátjuk, hogy végül ott lesznek-e ők a pályán. Ha igen, akkor természetesen bárhol, bárki ellen lehet keresnivalójuk, de a négyből hármat nyerő, és a maga hosszú túráját pozitívan lezáró Suns ellen nem lesz könnyű dolguk. A Phoenix összességében jobb formában van, és minden játékosa bevethető, mostanában Durantnek, Bookernek, és legutóbb Bealnek is volt igazi "tűzbe jövős" meccse, nagyon kell is nekik a győzelem a szoros nyugati közelharcban, úgyhogy jó esélyeik lesznek - meglátjuk, hogy melyik együttesben mennyi energia lesz ebben a helyzetben.

 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus