Phoenixbe látogat a Grizzlies, San Antonióba a Jazz

A Brooklynt fogadja a Clippers, a Dallast a Portland, a Bostont a Minnesota - mutatjuk a hajnali meccsek felvezetőit. 

 

Charlotte Hornets - Houston Rockets 01:00

A Charlotte legutóbb egy bravúros győzelemmel zárta le hosszú idegenbeli túráját Denverben, úgyhogy most magabiztosabban térhetett haza, azóta három teljes napot pihenhetett és bár a Bridges-Washington páros a koronavírus-protokoll alatt van, de így sincs rossz állapotban a keret. A Rockets kirándulása még tart, egyelőre 1-3 a mérleg, bár az utóbbi három napot szintén pihenéssel tölthette a társaság, de az elmúlt időszak gyenge formája után azért kérdéses, hogy mire lesz képes - főleg a védekezés esett szét, ezen a három meccsen még nem kaptak 118 pont alatt Woodék. Ami a védekezést illeti, abban természetesen a Hornets is meglehetősen harmatos, így ezen a meccsen azért elsősorban dobópárbajt várhatunk, amiben jó esélyekkel indul a hazai csapat, ha a Ball-Rozier páros hozza magát. 

 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 01:30

A Bulls back-to-backet játszik a Pacers legyőzése után, így kérdés, hogy mennyi erő lesz a társaságban azok után, hogy egyébként többen is csak most szabadultak a karanténból - közben Lonzo Ball és Billy Donovan vezetőedző viszont pont hogy bekerült, de ezt is elbírták az Indy ellen. A Hawksnál sokan hiányoznak, de négy napja minden várakozást felülmúlva nyertek Philadelphiában, majd karácsonykor kikaptak New Yorkban, az viszont látszott, hogy támadásban, playmakingben vannak gondjaik. Young, Gallinari, Williams, Hunter, Huerter, Hill, Okongwu, Luwawu-Cabarrot, Johnson, Iwundu, Cooper és most már Collins is karanténban van, így az a kérdés, hogy egyáltalán meglesznek-e nyolcan - ennél fogva back-to-back ide vagy oda, a Chicagónak gyakorlatilag kötelező lenne nyernie. 

 

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 02:00

A Celticsnél közel tíz játékos van a koronavírus-protokoll alatt, de így is jól játszott az együttes karácsonykor Milwaukee-ban, míg a Minnesota hasonló mennyiségben, de még fájóbb minőségben koronavírusos, ugyanis a hazaiaknál a rotáció eleje (Towns, Edwards, Russell, Beverley) hiányzik, míg a vendégeknél azért a kulcsjátékosok ott lesznek a parketten. Emiatt inkább a Boston az esélyes, a Tatum-Brown-Smart-Williams-Schröder sor még mindig sokkal többre képes, mint a most bevethető minnesotai keret, amelynél a nyolc játékos kiállítása sem lesz egyszerű. 

 

San Antonio Spurs - Utah Jazz 02:30

A Spurs back-to-backet játszik, de nagyon azért nem kellett megszakadnia a társaságnak, mert az "érvénytelen" kerettel érkező Detroitot verte meg előző este és nagyjából 20-25 könnyed percet játszottak a fontosabb játékosok. Dejounte Murray karanténban van, az ő hiányát most megérezhetik akkor is, ha a Pistons ellen nem tűnt fel, de a Jazz formája azért kérdéses: két vereség után már hármat is nyertek Gobert-ék zsinórban, de a játékuk mindig hagyott kívánnivalót maga után, a kötelező meccseken is nagyon izzadtak. Most pihentebbek, és eddig idegenben is 10-3-at hoztak, tehát ez se jelenthetne nagy akadályt, de az aktuális formákat elnézve a Spursnek minden esélye meg lehet a sikerre - nem mellesleg pedig tíz nappal ezelőtt éppen Pöltlék nyertek Salt Lake Cityben 128-126-ra. Szoros és színvonalas meccs lehet ez, amelyen mindkét fél mellett komoly érvek szólnak, meglátjuk, hogy merre billen a mérleg nyelve - az biztos, hogy a vendégeknél Donovan Mitchell hiányozni fog, az ő playmakingjére és pontszerzői készségére nem számíthatnak, úgyhogy valószínűleg jöhet a kezdőbe Ingles. 

 

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 03:00

A Memphis három vereség után tudott újra nyerni, előző este a Sacramentót verték meg Moranték, akik így viszont back-to-backet játszanak, meglátjuk, hogy mennyi energiájuk maradt. A Suns remek formában volt egészen a legutóbbi meccsig, amikor karácsonykor elvesztette a GSW elleni hazai csúcsrangadót és ezzel a ligaelső helyet is, de most pihentebben, otthon, összességében egészségesen (bár Crowder és Payton is karanténba került, ők nem játszhatnak) minden adott ahhoz, hogy javítsanak Bookerék. A Grizzliesnél Brooks, Melton és Culver karanténban van, ennyivel rövidebb a rotáció, idén egyszer már kikaptak 25 ponttal a Phoenixtől, úgyhogy az esélyek azért egyértelműek, meglátjuk, hogy Chris Paulék felszívják-e magukat a legutóbbi vereséget követően.

 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 04:00

A Portland hat napja nem játszott mérkőzést, Chauncey Billups együttese akkor gyenge játékkal kikapott New Orleansban, azóta pedig a Nets elleni derbit halasztani kellett - viszont közben elég rossz helyzetbe került az együttes, mert Nurkic, Covington, McLemore és Zeller is karanténban van, McCollum még jó ideig nem játszhat és Damian Lillard sem 100%-os, erősen kérdéses a játéka. Közben a Dallasnál továbbra is tartalékos a keret (Doncic, Cauley-Stein, Burke, Bullock, Kleber és Hardaway Jr. biztosan hiányozni fog), az utóbbi időben megszokottak szerint jó pár hiányzóval küzd Jason Kidd legénysége, de Brunsonék így is jól tartják magukat, a Wolvest meg is verték és azóta a Bucks-Jazz páros ellen is helyt tudtak állni. Ezek alapján még idegenben is bőven lehet esélyük, ha Lillard sem játszik, akkor a Blazers mellett gyakorlatilag semmi nem szól a hazai pályán kívül, tekintve hogy idén eddig teljes kerettel is nagyon gyenge volt az együttes - a Mavs már "alkalmazkodott a helyzethez", meccsek óta ilyen kerettel játszik, ez pedig ebben a helyzetben nagy előny lehet. 

 

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 04:30

A Clippers back-to-backet játszik a Nuggets elleni hazai vereség után és mivel Leonard mellett George, Jackson és Morris sem játszott előző este, így igazából az a nagy szó, hogy az utolsó pillanatig volt esélye a társaságnak a győzelemre. A Nets karácsonykor tért vissza az egyhetes szünetről, akkor Harden és Mills vezetésével megverte a Lakerst, most pedig egy fáradtabb ellenféllel szemben ismét lesz esélye, bár Durant, Irving, Aldridge, Harris, valamint a fiatalok, Cam Thomas, Edwards és Duke Jr. most sem léphet pályára. A Los Angelesnél arra elvileg lehet esély, hogy a karanténból már szabadult, de az erőnléte miatt előző este még nem játszó Morris visszatérjen, ám támadásban így is nagyon limitáltak lesznek, úgyhogy ha a Harden-Mills páros tűzereje és lendülete megmarad, akkor mindenképpen több pont van a Brooklynban. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus