Phoenixben játszik ki-ki meccset a Portland

A Jazz és a Lakers is otthon javíthat, folytatná jó formáját a Heat, a Wizards és a Bulls, visszatér a Dallas.

 

Houston Rockets - Chicago Bulls 02:00

A Rockets zsinórban hét vereség után próbálna megkapaszkodni úgy, hogy közben megvált DeMarcus Cousinstól, igaz, a hírek szerint most még van esély rá, hogy a center pályára lépjen - de sérüléssel bajlódik, szóval már csak emiatt is erősen kérdéses, hogy mi lesz vele. Victor Oladipo játéka valószínűtlen, PJ Tucker viszont elvileg visszatérhet, meglátjuk, hogy mire mennek így a jobb formában lévő, motivált Chicagóval szemben, ahol Zach LaVine az All-Star szereplésért küzd - a Bulls az utóbbi négy meccséből hármat is megnyert, korábban a Houstont is legyőzte már, idegenben jobb mérlege van eddig, mint otthon, úgyhogy jó esélyei lehetnek most is. A vendégeknél nincs változás sérültfronton, az utóbbi mérkőzéseken jól működő rotáció elvileg bevethető. 

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 02:30

Több mint egy hetet pihenhetett a Dallas a texasi helyzet miatt, utoljára február 14-én lépett pályára Rick Carlisle alakulata, úgyhogy volt ideje felfrissülni és rákészülni erre a derbire, meglátjuk, hogy mindez hogy sikerült. A Memphis azóta további négy meccset játszott, ebből kettőt megnyert, a legutóbbit viszont kiütéssel vesztette el a Suns ellen, ebből kellene felállni idegenben, egy pihent ellenféllel szemben, érdeklődve várjuk, hogy hogyan sikerül. A playoff-harc miatt mindkét félnek nagyon kéne a győzelem, de az eddig alulteljesítő Dallasnak nyilván égetőbb lenne, hogy az egyik riválisával szemben csökkentse a hátrányát - Luka Doncic jó formában volt a leállás előtt, sérültjeik elvileg nincsenek, úgyhogy nyerniük kéne, főleg hogy a Grizzliesnél Dillon Brooks még mindig nem bevethető. 

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 03:00

Az OKC back-to-backet játszik a Clevelandben aratott győzelme után, meglátjuk, hogy mennyi energia maradt még a társaságban erre a meccsre, hiszen a Heat ellen nem könnyű játszani, ez világos - támadásban még mindig nincs átütőerő a floridaiakban, de védekezésben felkeményedtek és meg is nyerték az előző két mérkőzésüket idegenben. A vendégeknél a fő gondot továbbra is a sérülések jelentik, Dragic és Bradley még mindig nem bevethető, ráadásul legutóbb Tyler Herro is megsérült, most hivatalosan kérdéses a játéka, azért ha ő sem játszik, akkor még enerváltabb Miamira számíthatunk támadásban. Az OKC sem brillírozik elöl, de Shai Gilgeous-Alexander sok mindenre képes, keménységért, küzdőszellemért ők sem mennek a szomszédba és bár fáradtabbak, de így sem lehet leírni őket - igaz, könnyen lehet, hogy Al Horford a b2b miatt ezt a mérkőzést kihagyja. 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 03:00

Ez egy nagyon izgalmas ki-ki meccs lesz, hiszen a két csapat óriási csatában van a nyugati negyedik-ötödik helyen - mivel a Blazers legutóbb kikapott a Wizardstól, így most éppen a Suns van előrébb, de ez akár már most vissza is fordulhat, ha nyerni tudnak a vendégek. Alapvetően mindkét gárda remek formában van, egy-egy hiba ugyan becsúszik, de összességében hozzák a meccseiket, annyi, hogy a Portlandnél nyilván kicsit más a helyzet úgy, hogy a McCollum-Nurkic páros nem bevethető - kell az extra Damian Lillardtől, kell a jó dobóforma a Trent-Anthony párostól és kell az agresszív, kemény játék Enes Kantertől is, hogy ilyen szinten teljesítsenek. A Sunsnál Chris Paul játszik nagyszerűen, de az egész csapat egyben van, jól védekeznek, elöl pedig elég sok lábon állnak, szinte minden posztról tudnak "fájdalmat okozni", ha az ellenfél védekezése azt kínálja fel. Érdekes lesz a Paul-Lillard csata, egyrészt ha CP3 lelassítja Dame-et, azzal megnyerheti a meccset a Phoenixnek, másrészt pedig mindketten félelmetes clutch játékosok - egy szoros végjátékban igazi tűzijátékra számíthatunk. Alapvetően az egészség és a hazai pálya miatt inkább a Suns az esélyes, de megtanulhattuk, hogy Lillard és a Blazers ezt általában nem szokta elfogadni...

Utah Jazz - Charlotte Hornets 03:00

A Clippers ellen elszenvedett vereség után most otthon javíthat a Utah és természetesen egyértelmű favoritnak is számít, hiszen így is 22-ből húsz meccset nyert, ráadásul teljességgel egészséges, mert már Mike Conley is visszatérhetett. A Hornets sincs rossz formában magához képest, hatból négyet nyert, legutóbb legyőzte a GSW-t, de ez azért nem ugyanaz a szint és bár Terry Rozier mostanában bármire képes, de így is óriási bravúr lenne, ha győzelemmel távoznának Salt Lake Cityből. Ballék dolgát tovább nehezíti, hogy Caleb Martin és Devonte' Graham még nem bevethető, rájuk nem számíthatnak. 

Los Angeles Lakers - Washington Wizards 04:00

Ez érdekes mérkőzés lehet, mert a Lakers nagyon megállt támadásban, el is bukta az utóbbi két meccsét úgy, hogy száz pont alatt maradt, miközben a Wizards idei legjobb időszakát futja éa sorozatban négyet nyert, ráadásul jó csapatokat is meg tudott verni. Az alapvetően hazai kötelezőnek tűnő párosítás így rögtön mást mutat, a bajnoknál most sem lesz ott a Davis-Schröder páros és ha támadásban nem tudnak feljebb kapcsolni LeBron Jamesék, akkor a Beal-Westbrook duóra építve túldobhatják őket a fővárosiak - tűzerő van bennük, azzal ritkán volt probléma. Persze a Lakersnél is tudják mindezt, James el is mondta, hogy neki kell szemléletet váltania a hiányzók miatt, úgyhogy lehet, hogy most egy jóval agresszívebb felfogást látunk tőle - ha Caldwell-Pope-ék védekezése most is a megszokott keménységet hozza és limitálják Bealéket, akkor nyilván így is nyerhetnek a hazaiak, de az tény, hogy nem készülhetnek könnyű mérkőzésre.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus